Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Skvělými nápady přehlcený film, přesně to se mi na něm líbilo.Kdo by řekl, co všechno se dá dělat a jak se ledajak dá přežít a bydlet v letištní hale.Zmatený, anglicky ne moc dobře mluvící obyvatel východní Evropy, Viktor Navorski, pohlcený americkou společností, na letišti a bez platného pasu – vynikající nápad Stevena!Když k tomu připočítáme trefný výběr hlavního herce Toma Hankse, tak se to každopádně rovná pěti hvězdičkám hodnocení. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Silná trojka (Spielberg, Hanks, Williams) sa zišla, aby nám ponúkla ďalšie zaujímavé dobrodružstvo, aj keď tento krát je to skôr dráma s kúskom komédie a romantiky ako dobrodružstvo. Prekvapil ma hlavne príbeh do akého sa pustili, ale keď sa do toho pustili oni, tak som sa do toho pustil aj ja. Film ma prekvapivo bavil, dej bol dobrý, vtipné scény na pousmiatie, Hanks perfektný, Catherine Zeta-Jonesová kočka ako vždy a aj keď celý film strávime uväznení na letisku, je to dosť zaujímavé na to, aby to nenudilo. Spielberg je macher. 89% - 4* ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nemusel platit za lístky do kina, určitě mé hodnocení nebude příliš negativní. Šťavnatý milostný román mezi Catherine Zeta-Jonesovou a Tomem Hanksem, který je nesnesitelně náladový a zbytečně dramatický, což opravdu testovalo mou trpělivost. Co se to poslední dobou děje s Hanksem a Spielbergem (Válku Světů nepočítám)? Vypadá to, jakoby si vzali dovolenou od dělání svých obvyklých vážných a hodnotných filmů a začali se obracet k menším projektům. Nejdříve Chyť Mě Když to Dokážeš a teď tohle. Ale jeden dobrý důvod proč vidět Terminál je Tom Hanks! Jsem fanouškem tohoto velikána a tohle je jeden z jeho nejlepších výkonů. Někteří si můžou stěžovat, že jeho hraní není hodnověrné (opravdu se takoví najdou). Jeho osoba se slovanskými předky jako cizinec z podivné krajiny, kde nikdo anglicky neumí musí komunikovat tělem. Jak velký to jest herec. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velmi sentimální, schematická a od začátku do konce předvítalná a přitom tolik kouzelná a dojemná komedie. Nebudu nosit Toma Hankse do lesa a vyzdvihovat jeho herecký výkon, co však zdůrazním určitě je Spielbergova velice nápaditá režie, schopná utáhnout celý film i v místech, kde humor a napětí mezi postavami polevují. Nebýt scénáře napsaného podle klasické šablony "prostičký dobrák vyřeší životy x lidí a nakonec vyzraje i nad zákeřným záporákem" bylo by to za pět *****. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Již první minuty, které představily hlavního hrdinu Navorskiho jako komickou postavičku, mi přinesly zděšení. Takovéhle účelové tahy pro zvýšení zájmu jistého druhu diváků, kteří soucítí se vším, co je sladce pitomoučké, opravdu nemám rád. Nehledě na to, že jsem se v oněch úvodních minutách ani jednou nezasmál. S vyjadřováním smutnějších emocí to bylo podobné, ani zde se Spielberg nevystříhal lacinosti. Scénárista, vědom si toho, že pouhé bydlení na letišti není pro mainstreamového diváka tím pravým ořechovým, okořenil Navorskiho pobyt tu méně, tu ještě méně uvěřitelnými příhodami, které jsou buď lidsky dojemné, případně humorné. Minimum těch snad skutečně autentických Spielberg posypal flitry, aby jim dal patřičně vyznít. Samozřejmě došlo i na obligátní, leč plytkou romantiku, bez té by se to neobešlo. A co soucítění davu s naším hrdinou? Šup tam s ním! Postupné získávání přátel? Že váháte. Záporák? Také se najde... Napadne vás ještě nějaké klišé amerických romanťáren? Nejspíše ho tam objevíte... Terminál je pro mě nejhorším filmem Stevena Spielberga a esencí kýče, jehož tvrdý dopad na mé nervy je násoben tím, že jde o kýč IMHO velmi nudný. Nic na tom nezměnil ani konec, který se části toho nejhoršího, co je běžně vlastní současné americké romantické komedii, vzdal. Silná *. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Viktor (Tom Hanks) měl původně pocházet ze Slovinska, ale konzulát Slovinska v USA silně nedoporučil tuto variantu. Měl za to, že obraz fiktivní války by neprospěl jeho zemi. (don corleone)
  • Závěrečné titulky obsahují vlastnoruční podpis každého účastníka natáčení. (HellFire)
  • Jedinými digitálními efekty byla vzlétající a přistávající letadla v pozadí letiště. (karloskiller)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama