Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se trefíš, vyspím se s tebou." ATP v tom má bordel. Na svých stránkách uvádí, že Wimbledon 2004 vyhrál nějakej Roger Federer. Jenže každej fanda ví, že ten vypadl s Dragomirem nebo snad s Hammondem ještě dřív než je rozsekal Peter Colt. Jenže Colt je v pohodě a nic si z toho nedělá, ale co my ostatní podvedení? Vždyť já jsem v roce 1994 vyhrál Australian Open a co na to ATP? Prej nějakej Pete Sampras. Existoval ten chlap vůbec? No, to je vlastně jedno. Mně totiž dost bavila tenisáková romance mezi Peterem a Lizzie, rozesmívala mě Coltova samomluva na kurtu, i ten nemotornej tenis působil tak nějak roztomile a "kliďas" John McEnroe mě prostě baví celej svůj život. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Typický příběh s typickým koncem, který obsahuje veškerá dávno provařená schémata romantických filmů (jako je nelibost rodičů a obligátní změna situace na poslední chvíli), ale pokud se s tímto srovnáte a pojmete to prostě jen jako další příjemnou oddychovku, rozhodně nebudete zklamáni. Za zmínku také stojí zajímavé nasnímání tenisových zápasů a i když je samozřejmě od začátku jasná, jak ten či onen souboj dopadne, nepostrádá Wimbledon určitý prvek napětí a originality. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Až som bol šokovaný, aké vysoké hodnotenie má tento film .... Film, ktorý z hereckého umenia predstaviteľov neukázal takmer nič, len slabý odvar. Ale ako aj niečo ukazovať, keď im to scénar nedovolil. Športovo-tenisový výkon bol podpriemerný, niekedy vidieť lepší pohyb na dvorci u rekreačných hráčov .... A ten záver ... Ten sa dal snáď odpredvídať už v desiatej minúte filmu .... ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Paula Bettanyho, a když se rozhodl zahrát si v romantické komedii, nemohla jsem si to nechat ujít. Nezklamalo mě to. Dunstová i Bettany byli dobří, Sam Neill v roli otce také. Bavily mě vtipné ironické komentáře Petera Colta, bavil mě celý ten film. Mé hodnocení se vám může zdát nadsazené, ale pět hvězd dávám i za to, že jsem se u Wmbledonu párkrát smála i nahlas. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další super romantická komedie z britský dílny, která hodně mile odvypraví nevšední romantickej příběh z tenisovýho prostředí. Nicmnéně tomu podle mně přece jen něco(ani nevim co) schází, díky čemuž sem z toho neměl tak dobrej pocit jako například z Lásky nebeský. Krom toho tenisový zápasy jsou hodně špatně nasnímaný a sestříhaný, což je asi zapříčiněný snahou o eliminování delších záběrů na Bettanyho tenisový dovednosti, ale stejně to na mě nepůsobilo moc dobře ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Pět let po natáčení filmu byla kapacita centrálního dvorce All-England Clubu zvýšena ze 14 000 na 15 000 diváků. V roce 2009 pak dvorec obdržel zatahovací střechu, takže přerušení finále kvůli dešti by dnes už nebylo možné. (Jirka_Šč)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama