Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Recenze (660)

Filmpub.cz (Tomáš Vyskočil)

"Wimbledon je klasickým případem filmu, který má všechno na svém místě a přesně tak, jak jste čekali, není to ovšem jeho mínus, naopak výrazné a zakroužkované plus. Existují filmy, které se za každou cenu snaží klišé bořit, vytvářet nové pohledy a objevovat nové žánry. Těmto průzkumníkům patří…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Wimbledon je velmi příjemná oddechová sportovní romantická komedie, která potěší takřka každého diváka. Každý si v ní totiž může najít to své a vůbec nevadí, že děj snímku je lehce předvídatelný. I přes některé malinko natahované scény si tento film udržuje svižné tempo a navíc nabízí sympatickou…" více

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Priznám sa, zažil som pri tenise emócie omnoho väčšie, než pri tomto filme. A aj keď sa mi pár krát pripomenuli, celkový pocit z Wimbledonu zostal pred bránami grand slamu. Nevravím, že sa nedá pozrieť. Dá. Dokonca sa s nim dá stráviť aj celkom príjemný večer. Ale poznám desiatky lepších filmov…" více

Tiscali.cz (Vojtěch Rynda)

"I přes všeprostupující předvídatelnost - a určitě zčásti i kvůli ní - však Wimbledon disponuje jakýmsi nakažlivým kouzlem, podobně jako odrhovačka od Groove Armady, znějící pod závěrečnými titulky. Všechno je bezpečně na svých místech a milovník žánru se dočká právě tak masivního happyendu, na jaký…"

Volny.cz (Ivana Herglová)

"Wimbledon je ze všeho nejvíc sladkým příběhem o rodící se lásce. Možná je lehce kýčovitý, možná jsou hlavní hrdinové ve filmu nakonec až moc úspěšní, možná tu na deštivou Anglii až příliš často svítí sluníčko. Ale na kouzlu mu to neubírá - je to zkrátka a dobře další milý britský romantický film. A…"

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama