Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Eso!!! Na tenhle druh filmů mají prostě britové vrozený talent. Asi je to nějaký nebeský dar, možná je to v jejich nátuře a krvi, ale nikdo jiný na světě nedokáže s tak nakažlivě pohodovou grácií namixovat tucty naprosto nesourodých složek do tolik sympatického filmu. Wimbledon je dokonalý žánrový hybrid, galán, který ve mě rozezněl skrytou strunu spokojenosti a potěšení. S klidným svědomím jej zařazuji po bok tak parádních snímků jako je Láska nebeská, Bridget Jonesová nebo Cashback, a čert vem, že to byl turnaj předvídatelný jako hrom, když mi tvůrci sevírovali ten nejkrystaličtější britský humor (nemá konkurenci!). Speciálně musím ještě přechválit scénář a přímo božské obsazení, kde dostane každý tak akorát prostoru, aniž by stál ve stínu ústřední dvojice. Abych nezapomněl, zřejmě nejpodstatnější složkou filmu je kamerová virtuozita Daria Khondjiho - ten chlapík předvádí vážně úžasné kousky! Dženkuji!_____Vnitřní monology, přezápasové nervozita, napětí v průběhu "mače" i všelijaké další stavy Paula Bettanyho ve víru sportovního dění byly perfektně vystižené. Na to bych rozhodně žaludek neměl. :)_____P.S. Hodně mě rozesmála situace okolo režisérská verze Hlubokého hrdla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $17,001,133Tržby Celosvetovo $41,512,007║ tržby len nasvedčujú tomu aký nesúlad príbeh ponúkol publiku, či že nie moc stráviteľný _Samozrejme že príbeho sa mohlo na tom popracovať omnoho viac, lebo čo nám ponúka Richard Loncraine je čistá rutinná záležitosť bez čo i len najmenšej snahy o nejakú originálnosť. Tento film v prvom rade zachraňuje kameraman Darius Khondji, ide o zábery priamo z kurtov a vyhrotených zápasov, ten tieto úseky svojím snímaním povyšuje na ojedinelú seansu do tohto športu s uhľov a pohľadov aké v priamych prenosoch neuvidíte, takže máme aspoň vďake nemu aspoň určitý zážitok. Dvojica Kirsten Dunst a Paul Bettany nie zrovna najsympatickejšia a ich rýchlo skvasení vzťah sa doslova nedá uveriť, nuž tvorcovia chceli romancu na kurtoch tak ju majú ale škoda, že úplne samoúčelnú. "Našťastie mám rád tenis a tak som to ako tak zniesol, hlavne vďaka tomu športu čo bo vo filme prezentovaní." ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vizuálně výborná a příběhově příjemná podívaná, která ale dokazuje, že i britský stroj na nezapomenutelné romanticko-komediální skvosty se může zaseknout. Wimbledon v mých očích nikdy nemůže dosáhnout kvalit takového Nottng Hillu, natožpak Lásky nebeské. To, že se s potenciálníhi hitu vyklubala zapomenutelná jednohubka, mi nevadí. Spíš jsem delší dobu přemýšlel, kdy přesně přišla ta doba, kdy spolu hlavní dvojice jen tak stráví noc těsně po seznámení, místo toho, aby z toho byl jeden z emočních vrcholů. Nemluvě o tom, že Paul Bettany je výborný herec, ale romantický hrdina k němu absolutně nepasuje. Naštěstí Kirsten Dunst je nádherná jako asi nikdy a její odlehčený herecký výkon dokáže zakrýt nejeden dějový zádrhel. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Wimbledon je taková lehká, sympatická komedie, díky které si můžete odlehčit teplé letní odpoledne u televize. Svým námětem je sice poměrně svěží, ale schematicky je to naprosto tendenční počin. Naštěstí jsou postavy dobře napsané a některé monology hlavního hrdiny i docela vtipné. Člověk u toho nemusí přemýšlet a já sám se přiznám, že mě to pěkně chytlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sny, láska nebo vítězství? Tenhle britský chlapík toho nikdy moc nevyhrál, je na sklonku své kariéry, nicméně na legendárním Wimbledonu nechce být díky divoké kartě jen za statistu. Ač všichni tuší, že padne hned v prvním kole. Pozná vycházející americkou hvězdičku a najednou začne vyhrávat. Naopak jí se přestává na kurtu dařit. Co si budeme nalhávat? Vše je jasně nalajnované jako čáry na centrkurtu, lobů se moc nepodaří, smeče jsou jen ojedinělé. Rozestavení figur je klasické a předvídatelné, nicméně postavy jsou civilní, žádná potrefená ucha. Jen se prostě mělo (mnohem) víc těžit z toho, že jsme v Anglii, kde se jede na jízlivý ironický humor. Tenis jako takový obsahuje až moc digitálních pomocníků, protože takhle hra (jedna výměna za druhou s takovou úrovní rychlosti, akrobacie a přesnosti) fakt nevypadá. Ve výsledku neokoukané prostředí, velmi dobří herci (sympaťák Bettany, roztomilá Dunst) i místy funkční romantika. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Při předposlední výměně ve finále Peter Colt (Paul Bettany) zasáhne těsně lajnu, ale lajnový rozhodčí to vidí jako aut. V roce 2006 bylo na významých tenisových turnajích, včetně Wimbledonu, zavedeno tzv. Jestřábí oko - systém pro dopad míčků, který tento lidský element výrazně snižuje. (Shakaar)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama