Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každá klasická kultovka môže zaujať každého. Nie každý, kto uzná kvality takejto kultovky, ju dokáže aj pozitívne ohodnotiť. Picture show je film, ktorý išiel úplne mimo mňa, je určený pre diametrálne odlišné publikum a ja ho nechcem zatracovať, ani spochybňovať jeho popkultúrny dosah. Taktiež nebudem fanúšikom Meata Loafa tvrdiť, že jeho hudba je strašný gýč, keď oni ho milujú a majú svoju subjektívnu pravdu. Takže hor sa na ďalší filmový kult, ktorý som ešte nevidel a uvidíme, možno zaujme viac. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Transvestie, hrátky s bisexualitou, fetišismus a voyaerství kombinované s pop-artem 70. let a klasickým rockenrollem, to celé v muzikálovém podání, které se tváří jako parodie béčkových sci-fi hororů. Jakýkoli děj je ale ryze podružný a obecně se dá říct, že hledat v tom nějaké složitější významy je naprostá ztráta času. Ve skutečnosti je to blbé víc, než Flash Gordon z r. 1980, a to je věru co říct. V podstatě jde o to se vyblbnout, trošku zaprovokovat, však se to tehdy promítalo jako velký hit coby půlnoční představení pro odrostlejší teenagery. Z mého pohledu to zachraňuje hudba - ne že by byla bůhvíjak špičková, ale některé melodie jsou opravdu chytlavé, taková rockenrollová hymna Meat Loafa mě dostala natolik, že jsem si ji pustil čtyřikrát za sebou. No a třetí hvězdička je za originalitu a celkovou ujetost, protože něco tak bizarního se v kinech často nevidí. Z hereckého ansámblu vyčnívá Susan Sarandon, která se myslím při natáčení skvěle bavila. Druhou takovou roli už asi v kariéře nedostala. Kdypak má herečka jejího formátu možnost navléknout se do úsporného korzetu jako holka z bordelu a hrát v takové pokleslosti? Celkový dojem: 50 %. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co více k domnělé muzikální legendě vyprávět, než to, že mi prostě nesedl jak její humor, tak ani jednotlivé písničky. A to mám jinak britský humor hodně v úctě stejně tak, jako muziku podobnou té, co jsem slyšel tady. Nicméně vzhledem k tomu, že jsem si vyslechl nekonečné vyprávění o tom, jak jsou někteří lidé oddaní tomuto filmu, budu se zdržovat hlubšího komentáře. Ono to bude lepší. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Všichni podivní uctívači tohoto díla prominou (napadá mě Obitus a Lidožravý Havran), ale tohle je taková blbost, že sledovat růst plísní na Paroubkových zevních pohlavních orgánech je zábavnější, než "HaliGaliRockyHorrorLabutěaDraciPictureShow". Navíc, až budu chtít vidět chlapa v korzetu a v podvazcích, kouknu se radši do zrcadla. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco, co nedokážu ani slovy popsat. Kdyby nebylo Glee a jejich Rocky Horror Glee Show, nikdy by mě ani nenapadlo se na to podívat. Originální? Kontroverzní? Rozhodně až moc. S tim dějem mi to ale už přišlo trochu horší. První půlka se mi možná i docela líbila, ale jak se to přehouplo za půlku, už to bylo horší. A finální scéna tomu ještě dodala. Nutno řečeno, že jsem si nepřečetla obsah, takže jsem to nečekala. No docela mě to zasáhlo, to nemůžu popřít. Přiznám se, že jsem měla docela problém kam polonahým pánům jen ve spodním prádle koukat. Uvažuju teď jestli tomu dát 3 nebo 4. Je to něco mezi. Tak zatim dávám 3*, třeba až se mi to trochu rozleží v hlavě, přehoupne se to o stupeň víš. edit nemůžu si pomoct, přidávám hvězdičku. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Timu Currymu se po natáčení filmu lidé přehrabávali v popelnicích a dvojice satanistů mu vyhrožovala smrtí. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)
  • Během scény v bazénu je vidět, jak se tetování Frank N. Furtera (Tim Curry) několikrát změní mezi jednotlivými záběry. (Alfréda)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama