Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (237)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva a ještě k tomu velmi špatně natočené. Zpočátku to vypadalo na nějakou zábavu, ale s blížícím se koncem docházejí vtipy i zřejmě chuť tu kravinu nějak uzavřít. Holt, tohle je úděl filmů kde se veškeré nápady vypatlají už na to jak se má film jmenovat. Divím se že tohle vůbec bylo uvedeno v kinech. 20% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Akurát pred dvoma dňami som kukal po rokoch znovu  Slimáka, asi aj preto mi Elizabethina snaha prišla natoľko úmorná. Zhruba na pol ceste medzi zábavnou párty blbosťou a násilným pokusom o camp. Zasmial som sa málo, ale i tak mám rád, keď toto áčkoví režiséri robia. Ps: Rip Tommy Vercetti. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro lide medveda nezastrelili, kdyz meli zbran? A proc medved zabil vsechny ktere potkal az na jednoho cloveka, ktereho unesl? Protoze to tak film, ktery srazi par hloupych okamziku, chtel.  Za vlady Raegana opravdu padaly drogy z oblohy a byly vsude. Nadsencum pro beckove filmy se to muze libit. Nebo tem, kteri jsou ve spravne nalade pro hloupou hororovou komedii, ktera se snazi byt filmem, i kdyz je to spis je sled scen, ktere maji pobavit. Takoveto veci by spis mely byt jen na TickTocku. Neni to film pro deti ci pro osoby, ktere nemaji radi moc krve. ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné filmy se špatně hrajícími herci, kde každého očividně zajímá spíš již konec natáčecího dne než jeho výsledek a kde v centru dění stojí ošklivě animovaná CGI potvora, byly vždycky doménou studia Asylum. Vždycky měly ten chytlavý název s příslibem epické plískanice, takovou tu na první dobou šílenou zápletku, která lákala k tomu pustit to někde na párty a prakticky vždycky zůstaly daleko za očekáváním. A já jsem chtěl Cocaine Beara tímto srovnáním urazit, nicméně problém je v tom, že já několik filmů studia Asylum viděl, byly hrozný, ale pořád byly zvládnutější než to, co je servírováno zde. Tady selhávájí regulérně ty úplně základní aspekty toho, jak se točí film. Ve scéně uvádějící postavu Margo Martindale není poznat kdo v ní právě mluví. V některých scénách herci otevírají pusu do úplně jiných slov než které z ní vycházejí. Co tam dělal ten šílenej dvousekundovej, 10-minutes-ago flashback s mrtvolou Olafa? Někdy v desáté minutě se postavy zmíní o nějakém pediatrovi, který balí něčí mámu a pak se o něm zmíní opět až v devadesáté minutě aniž by do té doby jakkoli promluvil do děje. Já tomu fakt nerozumim, tenhle výsledek jako někdo odevzdá a závisle na tom někdo řekne "V pohodě, nasadíme to do kin."? Tohle se snad nikdy nedělo, ne? Alespoň sekce trivia, u čerstvých filmů obvykle poskládaná jen z promo textů, naznačuje leccos už jen tím, že studio nakonec ponechalo film s jeho pracovním názvem, protože bylo líný vymýšlet jiný. Dále pobavila skutečná historická předloha zápletky spočívající v tom, že skutečně někde medvěd sežral cihlu zatoulanýho koksu, aby hned nato chcípnul a tvrzení Elisabeth Banks, že když pár dní před smrtí Liotta šel nahrát postsynchrony do studia a viděl první záběry s digitálním medvěděm, tak mu prý přišel dobrý, což vychází asi ze skutečnosti, že umírající člověk je schopný rozeznat dobré CGI zvíře od špatného, když ostatní tápou. Nebo nevim. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Čekal snad někdo něco jiného, než šílenou jízdu plnou mrtvých lidí a koksu v medvědím nose? Pokud ano, tak je u mě blázen. Od snímku, kde už samotný název značí, že tady se na Oscary mířit nebude, nelze čekat velké ambice. Příběh o jednom lesním zvířeti, které díky menší chybě jednoho dobře obutého člověka, najde v jednom místním parku haldu koksu. Do toho se objeví plno lidí, které si může chlupatý závislák roztrhat na kusy a to je vše. A vlastně to úplně stačí. Celý snímek se nese na vlně až sebeparodie, kde všichni jasně věděli, co natáčí a proč to natáčí. Celou stopáž provází absurdní dialogy mezi postavami, které se dostávají do ještě absurdnějších situací. Do toho po lese lítá najetý méďa a trhá končetiny všemu, co se mu dostane pod tlapy. Humor zde funguje na výbornou a kadence vtipných hlášek nebo scén je hodně vysoká. Na postavách Vám vůbec záležet nebude, přesto si však myslím, že si každý najde k nějaké cestu, protože jsou zde různé charaktery a některé jsou opravdu povedené. Největší chvála ale po právu patří zvířeti, které za prvé, vypadá opravdu dobře a leckteré filmy za 200 mega by se mohli ledacos přiučit ohledně efektů. Za druhé, je hlavním hrdinou filmu a stará se jak o zábavu, tak i o krvavé scény, kterých by mohlo být klidně více, ale i tak je tu násilí dost. Hlavním Highlightem filmu, je pak scéna se sanitkou a lékaři, která je sice už dost nakousnuta v traileru, přesto však patří mezi to nejlepší z celého snímku. Proč? Je neskutečně dobře natočená, svižně podána a božsky krvavá. Ve výsledku se jedná o dobrý kousek, který svou existenci obhajuje skvělou nadsázkou i humorem a nemusí se schovávat za nějaké pokračování nebo remake. Originální schéma namotané na ne moc kvalitní filmařinu, ale za to povedený obsah. Takový typ filmu, který si dáte s kamarády v kině nebo doma. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Cocaine Bear měl být dočasným pracovním názvem. Producenti se rozhodli film vydat pod tímto názvem, protože se jim nedařilo vymyslet nic jiného. (KGBelik)
  • Natáčení probíhalo ve Wicklow v Irsku mezi 20. srpnem a 17. říjnem 2021. (bianci)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama