Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (103)

Case_f 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem od toho nic moc než mizerné tuctové "televizní" pokračování neočekávaného (a veskrze průměrného) celosvětového hitu. Výsledek v tomhle ohledu celkem příjemně překvapil, nebylo to IMO výslovně špatně napsané, natočené ani zahrané, a předchozí film to kopírovalo míň, než bych býval čekal. Není to samozřejmě ani kdovíjaký trhák, ale neurazilo mě to. Finále je takové svéráznější, ale tak nějak mi to prostě i tak přišlo o něco lepší a "logičtější" než za vlasy velmi přitažené finále prvního filmu. Kdyby tu byly poloviny hvězdiček, dal bych tomu 3.5, ale nejsou a na čtyři to taky úplně není, takže tři. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejspíš za to mohla má nulová očekávání, ale musím přiznat, že jsem si dílo nakonec i užil. Na jedničku to samozřejmě v žádném případě nemá, ale špatné jako tu mnozí uživatelé tvrdí to rozhodně nebylo. Až na několik hloupostí a filmových chyb mi zde v zásadě nic nevadilo a tak hodnotím kladně. Ty dvě hodiny dokonce utekly docela rychle. 51% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nič proti Pastorovcom, ale keď prvý diel režírovala Bier, tak barcelonský výlet mohol padnúť do rúk tiež niekomu globálne známemu, napríklad Bayonovi. Film je ale o dosť lepší ako napovedá tunajšie hodnotenie, má temnú atmosféru, zaujímavú ambivalentnú hlavnú postavu a rozširuje celkovú mytológiu. Dozvedáme sa zaujímavé teórie, čo môžu byť záhadné tvory zač, bohužiaľ tieto "zistenia" sprevádza nepríjemné klišé, kedy si vedec vytvorí vlastnú teóriu a rozpráva ju svojmu okoliu ako fakt, pričom okolie má tendenciu pritakávať bez argumentov proti. Táto teória sa mi páči, je veľmi originálna, avšak scenár s ňou v podstate vôbec nepracuje a sledujeme "iba" tŕnistú cestu z bodu A do bodu B. Čím táto dnes už séria začína pripomínať seriál a všetky odpovede na otázky sa dozvieme asi v nejakej šiestej časti o 10 rokov. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne márne, ale na prvú časť sa to nechytá ani z kilometrovej diaľky a nie je to ani vina "neamerického a nehollywoodskeho" castingu, ale scenára a absencie nejakej zmysluplnej akcie a niečoho, čo by chytilo a nepustilo človeka. Myšlienka nebola najhoršia, ba dokonca bola zaujímavá a koniec zostal taktiež otvorený, ale myslím si, že po tejto časti už univerzum asi nerozšíria, čo je škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zbytečná snaha o rozšíření světa slavného Bird Box. Film selhává v mnoha rovinách, jde o nudné, zapomenutelné a zbytečné béčko, které vlastně nikoho moc nezajímalo už od oznámení a nezajímá ani po premiéře. Bratrové Pastorové přitom nejsou úplně špatní režiséři, jejich Thriller Kde jsem Doma či prvotina Přenašeči bylo v pohodě, tady však po žánrové stránce nevykouzlili absolutně nic zajímavého. Dokonce i slavný Mario Casas je zde spíš otravný než fajn. Co se týká postav, tak zde není absolutně nikdo zajímavý, atmosféra tu funguje jen při zrodu apokalypsy, ale to je hned v úvodu a celá ta sekvence trvá ani ne 10 minut ( alespoň jeden highlight tu je), doufal jsem, že alespoň v Spin-offu ukážou monstra, ale ne ani tady se jich nedočkáme.( V tomhle je Quiet Place úplně jinde, protože vidět monstra v akci i gore přidává hned na zážitku), tady bohužel nefunguje ani napětí a příběh mě taky nezaujal. Nebavilo mě to, za mne ztráta času.3/10. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)
  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)

Reklama

Reklama