Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jj, já to říkám pořád. Irští hoši, Ti se zkrátka umí (za)bavit. Zvlášť na den svatého Patrika. To je potom (nej)lepší se jim klidit z cesty nebo si sednout a (na)pít (se) s nima. V opačném případě máte totiž pořádnej problém aneb soudnej den (po Irsku) přichází. A než se jeden naděje, už za něj Tihle sympatičtí (pokrevní) bratři odříkávají (rodinnou) modlitbu „necháváme k Tobě plynout řeku a nechť Ti proud duší prochází. In nomine patris et filii et spiritus sancti“....AMEN. Přičemž nejeden (detektiv) by z toho mohl mít (ne)pěkně zamotanou hlavu. Ne tak W. Dafoe, nejlepší to (teplej) ohledavatel místa činu. Ten má vždy (během pár vteřin) naprosto jasno. Stačí taková(é) maličkost(i) : sluchátka v uších, trocha vážné hudby, velké sladké (teplé) café latté a kobliha popř. cigareta k tomu. Jde ale po těch správnejch. Na jakou stranu se (má) přidat? Slušná oddechovka. Závěrem bych poprosil Troye Duffy(ho) (prostřednictvím Connora a Murphyho) o volné pokračování s podtitulem: Definitivní očištění (české) země od veškerého zla. Tip na lokaci bych měl. Strakova akademie. Pro nezasvěcené s dovětkem, že se nejedná o Franze Straku a jeho přednášky na téma „sparťanské (resp. sešívané) srdíčko“, ale dennodenně se tam schází náš politický výkvět. 70% zaokrouhleno protentokrát (za W. Dafoea) nahoru s dovětkem, že Tarantino (resp. G. Ritchie) jsou o parník (vypravěčsky) jinde, byť nutno (si) přiznat, druhá polovina snímku už drhne o poznání míň (i vzhledem k faktu), že se víc koná než kecá! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je úplně neuvěřitelné, že jsem o tomto filmu NIKDY neslyšel, nevěděl a neznal ho ... až typ od kámoše z csfd mě na něj přivedl. Vůbec nechápu, jak mi taková pecka, stará aktuálně 10 let mohla proklouznout tak, že bych se o ní třeba jen dozvěděl ... No prostě se stane ... Jedná se o naprosto excelentní záležitost, všechno zde už bylo popsáno. Film stojí zejména na myšlence, která je vyobrazena dvěma "trestajícími" mladými sympaťáky a pak snad z celých 50% stojí na hereckém výkonu a roli Williama Dafoeho, jenže si zde dle mého odehrál celoživotní roli a film jako takový si vlastně díky tomu, co zde předvádí, úplně "přivlastnil, strhl na sebe" ... A to osobně tohoto herce nemám vůbec rád ... Perfektní, mírně ujetý a bizardní akční film plný akce, krve, střílení a ...modlení ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bowling for Boston pro mladé křesťany.. Strašně rád bych hodnotil lépe, ale nejde to. Duffy tápe v dialozích, sebeurčujícím stylu i vypointování scén, zatmívačky jsou otravné a ani jedna postava nevzbuzuje sympatie (byť třeba zvrhlým způsobem). Výjimkou je možná Dafoe, obzvláště když formuje kolegu policistu na zaměstnance v oblasti cateringu, ale potenciál je něco, čím by se ve filmech podobného ražení nemělo mrhat. U závěrečné snahy o významový přesah jsem se nad dezinsekcí metropole Nové Anglie od Rusů a italských švábů už jen pobaveně pokřižoval.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Connorovo tetování na levé ruce je Veritas, což znamená latinsky pravda. Murphyho tetování na pravé ruce je Aequitas, což znamená rovnost nebo spravedlnost. (Chatterer)
  • Árie, která hrála během Smeckerova vyšetřování dvo Rusů, byla z Pucciniho opery "La Boheme", "Si, mi chiamano Mimi." (Chatterer)

Reklama

Reklama