Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z filmů, od kterých neočekáváte zhola nic, a o to více vás příjemně překvapí. Příběh je dokonalý a vše funguje jako kompaktní celek. Rooco (David Della Rocco) je neuvěřitelně zábavný idiot. Normana Reeduse (Murphy) jsem předtím neznal, ale nyní budu sledovat všechny jeho budoucí projekty. Je nutno uznat i výkon Seana Flaneryho (Connor). A pokud jde o Williama Dafoeho, tak ten přijal roli veselého homosexuálního detektiva a jasně přehrává ostatní zúčastněné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej film pro mě. Hodně násilí, hodně střílení, hodně fuckování, hodně černého, gangsterského humoru a v hlavních rolích supercool Sean Patrick Flanery a Norman Reedus. Nesmím zapomenout na ujetého Willema Dafoe coby geniálního gayovskýho detektiva. Režisér Troy Duffy je pro mě masér, hlavně tím co předvedl při té "rekonstrukci přestřelky" něco takového jsem nikdy předtím neviděl a bylo to dost cool. Fakt maséřina, kdyby takhle vypadala filmová adaptace Punishera chrochtal bych blahem a předl jako kočka. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Střílení, zbraně, zpomalené záběry, "fuckoidní" slovní palba a "svatá" trojice, na které to všechno stojí. Sean Patrick Flanery, Norman Reedus a Willem Dafoe. Dva irští bratři (chemie mezi nimi značná, zvláště jiskřivá je scéna, kdy se oba, do půl těla svlečení probudí z nočních můr a dopadají na ně ze stropu kapky a... my guilty pleasure:) versus brilantní, výstřední detektiv. Dynamická podívaná, která uplyne poměrně rychle. Jediné, co mě silně zarazilo, byl neurvale useknutý závěr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Boha se dá dělat ledacos a patří k tomu i vraždění. Otázkou zůstává, jak už se pokusil naznačit Vyšší princip, zda vražda na tyranu je či není zločinem. A tyrana lze přejmenovat na mafiánského bosse, obchodníka s drogami, dětmi a tak vůbec. Tenhle film na to ovšem neodpovídá. V závěru nechá povídat pár náhodných obyvatel, avšak konečný verdikt si musí položit divák sám. Přes všechno to až nekonečné zabíjení působí film svěže a zábavně, což může být nakonec to úplně nejhorší, jelikož zabíjení by zábavné být nemělo. Tedy vyjma hororů, tam to nevadí.  Protože mi ale ten formálně podařený masomlejn kápl do noty a Dafoe svými kreacemi zvednul náladu, dám plný počet. Jo a český dabing docela šel. Hlavně si nemůžu nijak stěžovat na nadměrné užívání slova Fuck, anžto čeština je natolik vynalézavá, že na jedno anglické univerzální slovo má desítky (možná stovky) slov dalších a mnoho z nich bez diskuse lepších. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No Sleep Till Boston! Těžce namachrovaná katolická mrda. No, katolická mrda není asi to nejlepší označení, ale irští McSaints prominou. Tohle rouhání na kouli do řepy naštěstí nestačí a u nás v pekle vládne po skončení filmu nepokryté nadšení! Jo. Už jste zkoušeli vychovat kočku, která se vám prochází mezi chlastem, berettou? Nezkoušeli? Výsledek je levnější, než tapeta od Pollocka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)
  • Žena Kitty Genovese, která se na začátku filmu odvolává na kněze, byla skutečná postava znásilněna a zavražděna v Queens v roce 1964 za účasti 13ti svědků, kteří neudělali nic pro její záchranu. (Chatterer)
  • Po masakru ve škole v Columbine byl film kvůli zobrazování násilí odsunut a nakonec nasazen pouze do pěti kin na jeden víkend. Po vydání DVD však následoval velký úspěch. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno