Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Seti 

všechny recenze uživatele

V krátké době druhý film s podobným námětem - dostat pod drn každýho hajzla co otravuje vzduch :-) Jediné s čím jsem měl trochu problém byl motiv bratrů McManusových. Zatímco Charlese Bronsona dohnala do role mstitele vražda ženy, tak Connor s Murphym měli "boží vnuknutí" ve vězeňské cele (to je hodně cheesy). Jinak se mi Duffyho styl hodně zamlouval, protože sledovat stylově natočené přestřelky, vyšperkované zpomalenými záběry, litry krve a doplněné výbornou hudbou, je přesně to, co na akčních filmech zbožňuju. Retrospektivně pojaté vyšetřování, kterému vždy kraloval dokonalý Willem Dafoe, byl také skvělý kus filmařiny (obzvláště lahůdkový byl moment, kdy se masakr a následné vyštřování spojilo v jediný obraz.) Jen škoda dost podivného konce. ()

Losik 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Na tento film jsem narazil jen náhodou, díky nějaké reklamě v televizi na druhý díl, kde hrála hudba The Saints are Coming. Zaujalo mě to a tak jsem si to vyhledal na csfd. Po shlédnutí jsem naprosto ohromen a těším se na druhý díl, který skouknu hnedka. Super námět, herci, akce, vyšetřování a víra v dobro! Skvělá atmosféra a W. Dafoe, kterého jsem znal jenom jako goblina mě uchvátil v roli agenta FBI. Koukněte na to ! ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Spiderman a jemu podobní klaďasové zloduchy posílají před soud, tihle irští bratři taky, akorát před ten věčný. Originalita za 8/10 ()

coffeeblack 

všechny recenze uživatele

Dal bych i pět hvězd, ale chybělo mi tam víc humoru, kterej byl u Odplaty s Gibsonem...jinak ale výborný akčňák s "homo-sherlockem" Paulem Smeckerem v podání výborného Willema Dafoe. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Zde již tolikrát zmiňovaná podobnost se samotným Quentinem, je opravdu znát. Hromada krve, mozků a akce. Žádný přebytečný žvásty. Místo toho slušná akční jízda. Vynikající scénář doprovázen perfektním obsazením a vynikajícím soundtrackem. Úvodní dvojice opravdu vládne a finální scéna tomu opravdu nasadila korunu. Slušnější čtyři hvězdy, časem možná pátá. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není to klenot světové kinematografie, ale v rámci žánru je to zjevení. A to píšu 17 let od data vzniku. Tehdy by mě to spolehlivě posadilo na prdel a tu jednu pecku bych přisadil bez mrknutí oka. Dnes mi chvíli trvalo, než jsem tomu přišel na chuť a ta chvíle byla dost dlouhá na to, abych vážně zvažoval, že od toho uteču. To si nelze odmyslet. Momentálně taky není moc v módě zabíjení ve jménu (jakéhokoliv) Boha a nějaké vyšší spravedlnosti. Tento novodobý fakt jsem ale do hodnocení nepromítnul. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Podobnú zhovädilosť aby človek f*ckt pohľadal. Brutálny slovník a ešte brutálnejšie násilie umelo ospravedlnené dexterovským zabíjaním výsostne len všetkých "badguy ". Ťažko to zvaľovať na scenár, keďže ten stavia len na vulgarizmoch najhrubšieho zrna a silne za vlasy pritiahnutej akčnej jazde. Trošku vyšinutý musel byť dozaista aj samotný režisér, ktorého by som "z fleku" prirovnal k postupne blúznivému homosexuálnemu agentovi FBI Willemovi Dafoemu. Nebyť originálných flashbackov, cez ktoré sa divákovi za každou akciou vysvetľuje krvavé putovanie dvoch bratov a vynikajúca írska hudba, bolo by to bezkonkurenčne na nevydržanie. Írsky kresťanský fundamentalisti by sa chytali za hlavy, podobne ako asi väčšina normálnych divákov. Nepopieram. Niekedy som sa dokonca aj od srdca zasmial,či dal hrdinom v konečnom dôsledku za pravdu. Len keby si uvažovanie postáv sem - tam tak stupídne neodporovalo a dialógy sa tak evokujúco nepodobali textom slovenských raperov. Na jedno pozretie pre výsostne chápavých ľudí, aby tento blázinec s potenciálnym posolstvom zobrali s tou najväčšou rezervou. Keď už, tak vsádzam na prístupnejšieho Dextera... ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Irští bratři McManusovi a jejich bohem schválená vyvražďovací mise je po čertech zábavná a chytrá. 80 % ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Béčko a ještě nepovedený. Jediný co bych chválil je Willem Dafoe a pár solidních režijních nápadů, které ovšem na papíře vypadaly mnohem lépe, než ve filmu. Jednoduše proto, protože režisér film trestuhodně neukočíroval, nebo na to prostě nemá. Tipoval bych tu druhou možnost. Zjevná snaha zaujmout mě rozhodně neuchlácholí, protože jinak je to strašná nuda, řemeslně tragická a s nezajímavou titulní dvojicí. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Tu kachnu, která mi tenhle film doporučila, bych nejradši oškubal, potřel marinádou, naplnil nádivkou a strčil si ji celou do prdele. Vím, že je to zvláštní ale takovou sračku člověk jen tak nevidí. ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kdo byl v tomhle filmu větší šílenec, jestli bratři, kteří ve jménu božím trestali všechno zlo, anebo geniální, homosexuální, ale hlavně brilantně zahraný detektiv. Ty názory kolemjdoucích lidí na konci si ale režisér mohl odpustit. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Skvělý film s výbornými herci, střelným prachem, spoustou krve, silnou nadsázkou a přímočarostí vystřelené kulky. Vyčítat něco Bostonským svatým, jako například jednoduchý scénář či menší rozpočet, je naprosto zbytečné, protože ani jedno nepotřebují. Dovolil bych si i říci, že jim tato absence prospívá. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Nemusím střílení, násilí, fuckování ani gangstery, ale tohle, co jsem právě viděla, fo takt můžu. Skvěle postavený příběh, hravá práce se scénářem, s kamerou a střihem, výborná hudba, černý humour, véééliký díry po kulkách ve zdi- vlastně kdekoli, árie při ohledávní místa činů, dva frajeři v černém a Willem coby svůdná krasavice:))) A co si budeme povídat, i mě těší, když šmejdi dostanou kulku a ne svobodu nebo dokonce odškodnění za vazbu. Film mě velmi potěšil, pobavil, dávám 4,5. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Niečo od Ritchieho, niečo od Tarantina a zvyšok patrí Duffymu. Ten prispel svetu modernou, uletenou a ultra drsnou gangsterkou o páriku čističov ľudskej spodiny, ktorí sú sudcovia a kati zároveň. Má to 4-5 výborne napísaných scén a dokonalého detektíva akého šarm a schopnosti degradujú iných detektívov do úlohy poslíčkov s kávou a bagetami. Chvíľu si možno budete zvykať na svojský štýl spracovania, ale v momente keď ho dostanete pod kožu si túto premyslenú a po všetkej počestnosti nekorektnú oslavu spravodlivosti užijete. Aj napriek tomu, že udalosti nedovolili filmu vydržať v kinách si film na seba pekne zarobil na iných frontoch. Aj preto je pre mňa záhadou, prečo režisér nedostal viac príležitostí a zostal režisérom jediného filmu, teda dvoch ak rátam pokračovanie po desiatich rokoch. P.S. Po jeho zhliadnutí už chápem. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo krvavější, nevěřil bych že to netočil Tarantino. Je to sice ujetý, ale furt to dává smysl. Postava Willema Defoe byla správně praštěná. Ale nejlepší na celym filmu. I styl jakým se scény prolínali se mi líbil ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Veľmi jalový pokus vytvoriť niečo v štýle Tarantina, príp. Ritchieho, lenže Troy Duffy evidentne nemá ani na jedného zo spomínaných tvorcov, je to len snaživý amatér. Hrozne by to chcelo byť super husté, je to samé pozérstvo, prázdne predvádzanie sa. Všetci sa tvária strašne "kúl", až je to celé komické, pričom z úst im vychádzajú prihlúple hlášky. Film je plný klišé, napr. o Talianoch, či o Rusoch (tí hovoria akože ruštinou, ale je to nejaká hatlanina). A korunu tomu všetkému dáva nemožná hudba. ()

Reklama

Reklama