Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (394)

Handle 

všechny recenze uživatele

Ten film je SICK. Musím uznat, že je to nepříjemné od začátku do konce a to, jakým způsobem film buduje atmosféru, využívá hudbu a hraje si s divákem, je rozhodně pozoruhodné. Díky tomu všemu jsem i rád ignoroval všechny ty nelogické momenty. Jen asi nikdy nepochopím, proč 90 % hororů musí v závěru sklouznout k lacinosti a pohřbít zbytek filmu - tady se to finále nepovedlo ovšem fakt fest. Přesto si myslím, že by se Smile mohl časem stát poměrně slušnou kultovní klasikou a pokud by vzniklo další Scary Movie, tak myslím, že by tenhle snímek mohl být první na ráně. :) Námět je opravdu cool, je to zapamatovatelný, kontroverzní, strašidelný a určité segmenty nemají dokonce daleko k dokonalosti. Kdyby se to k závěru tak nepřekombinovalo, tak jdu rozhodně výš. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tady si opravdu nemá cenu nic nalhávat jelikož tenhle snímek si s originálností opravdu nepotykal. Jde o recyklačku která sem tam vytasí nějakej úsměv ale mě popravdě moc neoslovila. Nepřišlo mi to ani atmosferický ani napínavý. Navíc měl film podle mě zbytečně dlouhou stopáž. Ke konci už to pro mě byla zbytečně natahovaná nuda. Kouknout se na to dalo ale, že bych se k tomu někdy v budoucnu vrátil určitě nehrozí. Lepší dvojka ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to jako by někdo sebral náhodného člověka z ulice a oznámil mu, že mu právě unesl rodinu a pustí ji jen tehdy, když ten člověk do týdne natočí další film Ariho Astera - jinak si ty nemotivované rotace kamery uprostřed rutinně splácaného hororu neumím představit. Jediný zdroj energie tu je místy legračně pitomé chování protagonistky, to ale výsledek nezachrání od naprosté nudy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vykradený nápad, špatní herci, špatný scénář, nelogické chování postav, občas slušná atmosféra zničená trapnýma lekačkama a vztahy mezi postavami, u kterých by člověk blil. Sestra absolutně nechápe, manžel nepodpoří, šéf na pěst. Divím se že je hlavní hrdinka dávno všechny neposlala někam a neodstěhovala se do toho opuštěného baráku rovnou. Kdo čeká kvalitu, ať se raději poohlédne jinde. Barbar mě velmi potěšil, ale Úsměv je neskutečná trapnost. Nevím v jaké realitě se tento příběh odehrával, ale mě přišlo že policie zde snad ani neexistuje, jak jinak si vysvětlit že po zvláštních sebevraždách dávno někdo nepátrá. Jsem svědkem sebevraždy a za 4 dny jsem sám mrtvý, tohle se opakuje minimálně 20x a nikomu to není divné? Pravděpodobně největší slátanina roku. 30% PS: Muselo být umění sehnat takhle spíše nepěknou holku, co neumí ani hrát. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Husina při té první sebevraždě (perfektní úvodní titulky), do poloviny mě to drželo i hezky v napětí, pěkná kamera, mrazivý hudební doprovod a celkem dost creepy finále, které nekončí vůbec happy. Každopádně, někde za půlkou, jsem cítil, že se už maličko nudím, začínalo mi být jasný, že už se asi další nechutný sebevraždy na obrazovce nedočkám a strašně dlouho jsem si zvykal na hlavní postavu, která mi byla už od začátku lehce nesympatická. Na kino Horor, ale solidní podívaná (nic pro náctiletý) + režisérský debut (velká podobnost v Arim). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (20)

  • Aby producenti propagovali film před uvedením do kin, začali umisťovat náhodné lidi na různá veřejná prostředí se znepokojivým úsměvem z filmu, včetně za domácí metou na několika zápasech Major League Baseball, a dokonce i během vysílání pořadu ABC Good Morning America (od r. 1975). (noelcoward73)
  • Keď sa v traileri ukáže logo Paramount, okamžite sa prevráti hore nohami, takže oblúk hviezd pripomína úsmev. (Arsenal83)
  • Režisér Parker Finn uviedol, že zámerne ponechal časti tohto filmu nejednoznačné, s nevyriešenými rôznymi dejovými líniami, pričom vyjadril záujem preskúmať tieto detaily v potenciálnom pokračovaní filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno