Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (42)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brilantní žánrovka, která mi některými svými aspekty (hlavní femme fatale, výběr hudby, déšť) evokuje moderní noirovky typu Basic Instinct. Herecky bez debat suverénní, scénáristicky však neménně vydařené. Dialogy jsou nebývale trefné a úderné, o to více z úst charizmatického Eda Harrise. Scénář je povedený a zápletka solidní - občas lehce nepřehledná, ale dá se to přežít. Jednání hlavních hrdinů je však uvěřitelné a to je vzhledem ke kontextu filmu to nejpodstatnější. Závěr je až nečekaně drsný, ale rozhodně stojí za to. Překvapivě málo známý a přesto nadstandartně zmáknutý kousek, který svou kvalitou zastiňuje některé leckdy i mnohem slavnější kolegy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Madeleine Stowe v mužích (nejen na filmovém plátně) vždycky vyvolávala silnou posedlost. Mnozí z nich kvůli ní udělali něco, co by si doposud nedokázali ani představit. Občas byla vystavovaná domácímu násilí, jindy se jí samotné zachtělo po mimomanželském dobrodružství. Vždy z toho ovšem byla paseka – třeba vražda. Když se k tomu navíc nachomýtne charismatický detektiv Ed Harris… Jeho parťák Benicio Del Toro mezitím hromadí zajímavé důkazy, protože mrtvola není tak dobře ukrytá, jak by se mohlo zdát. Přehlížené drama plné deště a noirové hudby má slušné tempo a funkční atmosféru. Překombinovaný závěr je sice už moc na sílu, nicméně si divák nemusí až tak klepat na čelo. Jednohubka, která ale zachutná kdykoliv!! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začal jste dobře. Skoro jsem měla hříšné myšlenky." Kdyby podobnou frázi prohodila femme fatale Rachel směrem ke mně, tak bych se jí vysmál do výstřihu a šel bych si užít s o něco tupější, méně vdanou a o dost chudší kráskou. Jenže detektiv Kyle iniciativně zapojil ptáka do svého myšlení, takže bylo brzy jasné, že tady někdo bude za debila. Já jsem mu tedy celkem fandil, protože byl sympaťák, ale moc mě to nebavilo. Asi to bylo tím, že mi Rachel ani trochu nepřipomínala osudovou ženu, kvůli které by chlap dokázal zahodit mozek do popelnice a poslušně strčit hlavu do oprátky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha krimithrillerů, které v devadesátých letech zaplavily svět. Jeho vizuálním pozitivem je hlavně účast Madeleine Stoweové coby "femme fatale", jeho zápory jsou až úporná snaha o co nejpreciznější a nejkomplikovanější zápletku. Snaha se ovšem mění místy skoro až ve křeč, nicméně přes "šokující" závěr filmu se tvůrcům nedá upřít jistý potenciál, z nějž ovšem tentokrát ani zdaleka nevyčerpali vše. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jemným džezom a sparnou nocou okorenený triler, stojaci na vystupňovanom scenári. Ako bonus prihadzuje zaujímavé herecké obsadenie. Okrem Madeleine Stowe a Eda Harrisa si vychutnáte tiež Benicia Del Tora. Naopak, budúci Dr. Clemens z Votrelca 3 (Charles Dance) nedokázal odhadnúť, kam až môže v zobrazení zlosyna zájsť a tak je afektovaný. Resumé? "Tradičný" film noir o mužovi, ktorý podľahol krásnej a tajomnej žene, ktorá ho čoraz viacej potápa. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama