Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napokon ma to príjemne prekvapilo. Videl som v tom akúsi paralelu, spočiatku bola Griselda ako rozhodný, prefíkaný a hrdý Don Vito Corleone, vo finálnych epizódach to ale bol už vyšinutý a prefetovaný Tony Montana zo Scarface. Samozrejme neporovnávam tieto majstrštyky Coppolu a De Palmu k tomuto seriálu, to naozaj nie. Len tým chcem trochu oceniť snahu vcelku šikovných tvorcov. Vďaka 6 epizódam a nie 10 má seriál veľmi dobrý spád a živé tempo. Hustota atmosféry vyvrcholila na párty, odvtedy sme už tak nejak všetci vedeli, že je Griselda v prdeli. Ja osobne som však o tejto narkobarónke nikdy nepočul, takže som nevedel, ako napokon skončila čo bolo dobre. Obsadenie Sofíe Vergary je pre mňa veľkým otáznikom. Na jednu stranu to bol skvelý marketingový ťah, ale na strane druhej, kto by tejto roztomilej milfke veril, že je to sociopatická masová vrahyňa však? Dej je však svižný, ostatné postavy sú dosť uveriteľné a celkovo sa táto feministická verzia Narcosu vcelku podarila. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Zadnou slehu od toho necekejte, tenhle zastupce koksozanru je dost vyrazne riznuty cukrem. Misto “neco jako Narcos” dostanete spis spatne zahranou Podnikavou divku na kolumbijsky zpusob. Griselda zacina Escobarovym citatem: „Jediny muz, ktereho jsem se kdy bal, byla zena jmenem Griselda Blanco.“ Ta serialova by mu ale moc strachu nenahnala. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jako hodně přibarvená narcopohádka Griselda obstojí bez problémů a i když se na svého slavnějšího Narcos sourozence moc nechytá, tak jí v jádru nic nechybí. Je tu líbivý retro vizuál, dobře vybraný soundtrack, mocenské boje mezi drogovými dealery, nějaká ta vražda a samozřejmě velmi dobrá Sofia Vergara. Ta je nejlepší během hysterických momentů, kdy přestává věřit úplně všem a všude vidí zrádce. Jako životopis drogové kmotry nicméně tahle série kulhá na obě nohy. Tam kde se již zmíněné Narcos snažilo držet skutečných událostí poměrně věrně, Griselda se realitou inspiruje jen velmi velmi volně. Zatímco tady je nám Griselda ze začátku představena jako "chudinka" prchající před manželem a snažící se v Americe začít nový život pro sebe a svoje syny, ve skutečnosti to byla pěkná a drsná svině už od mládí, která se neštítila zabíjet (i svoje nejbližší) a v době svého přesunu do USA už do země dávno pašovala drogy (nemluvě o tom, že už předtím řídila spolu s jedním ze svých manželů drogový byznys v New Yorku) a postupem času udělala z Miami místo s největším počtem vražd, kdy umírali i nevinní lidé. To, že Sofia Vergara vypadá i po faceliftu asi tisíckrát lépe než reálná Griselda se tak jeví spíš jen jako drobný detail. Jenže on by se asi divákům příběh o úplném magorovi prodával trochu hůř než příběh o silné ženě, která přechytračila svoje drogové kámoše. Je každopádně jen na divákovi jak si tohle všechno přebere a kolik toho bude ochoten Netflixu odpustit...70% ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Reklamní a mediální masáž na tento seriál byla neskutečná, sám jsem z ní měl pocit, že se jedná o něco výjimečného a ona je to přitom průměrná užvaněná série o jedné ambiciózní paní podle klasického scénáře: ,,z nuly na vrchol a zase dolů", tentokrát z prostředí drogových dealerů. Aspoň, že byla příjemně krátká a za večer na jeden zátah se dá vidět celá. Osobně bych to prostříhal ještě víc a udělal z toho dvouhodinový film, ale i ten by asi skončil v průměru. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Naprosto hrůzně promarněný potenciál a podvod na diváka! Když sérii otevřete citátem Pabla Escobara, že Griselda byla jediným člověkem, kterého se kdy bál nebo měl k němu respekt, ale pak tu postavu vyobrazíte asi pěti procenty toho, co z ní ten postrach udělalo, tak jste prostě jako filmař totálně selhal. V celkových cca 360 minutách stopáže se divákovi dostane osmisměrka, jejíž vyhledávané výrazy v obrazci není možné nalézt (proč byla Griselda tak nebezpečná, jakou měla povahu, že zvládla ovládnout takto drsné prostředí, co přesně ji motivovalo k boji proti všem, jak si zvládla moc udržet tak dlouho, kvůli čemu se jí násobně bohatší a nebezpečnější Escobar bál, jakými metodami ji bezpečnostní složky vyšetřovaly) a jejíž tajenka je vyzrazena už anotací, takže není možné čekat žádná překvapení, žádné výjimečné zvraty, ale ani žádný plastický a věrohodný obraz obchodu s narkotiky ve sledovaném období. Narcos vyobrazuje mašinérii drogového byznysu a metodiku předem prohrané války proti drogám komplexně a s drsnou naléhavostí. Griselda ukazuje trochu násilí, o něco méně šňupání a špetku prapodivně ospravedlněné frustrace dvou či tří policajtů, to vše bez spádu, bez jiskry, podivně vykastrovaně a hlavně v toku primitivních dialogů, které postrádají pointu. Že tvůrčí skupina, co má v profesním životopisu dvoje Narcos, natočí takhle plochou a nezáživnou minisérii, bez snahy představit nějakou kontroverzi, to mi hlava nebere... Drogový Darth Vader v sukni se tu nekoná, spíš to působí jako remake Četnických humoresek v rámci cvičení prvního ročníku scénáristiky FAMU, v němž zločiny vyšetřuje Jiřina Bohdalová. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)
  • Skutočná Griselda Blanco vlastnila nemeckého ovčiaka menom Hitler. (Motinski)
  • Konzultantkou tohoto seriálu byla policistka June Hawkins – ta ve skutečném životě sehrála zásadní roli při dopadení Griseldy Blanco. V této minisérii ztvárnila June herečka Juliana Aidén Martinez. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama