Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

Fr 

všechny recenze uživatele

„UVIDÍME, KAM AŽ TO DOTÁHNEŠ…“ Stará rašple se třema parchantka dorazila do USA. Když dorazí zubař, dělá zuby, když pekař, peče chleba, když... No a Griselda rozumí obhodu s koksem… Je to dramatický a jde to celkem rychle – jako by nebylo moc co vyprávět. Třeba jeden díl je věnovanej její osobnosti – teda v časech, kdy ji začíná pomalu jebat v palici, což z ní dělá nesnesitelnou svini. No nevím… asi by z toho byl dost dobrej celovečerák! Možná je to i tím, že se tvůrci celkem vzdálili od reality… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Drogová královna Griselda Blanco, prodávala kokain za 80 milionů dolarů měsíčně. 2.) Syn, Michael Corleone, žaluje Netflix za „neoprávněné“ použití podoby a identity svojí matky. 3.) Thx za titule “Tereza Nesvačilová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napokon ma to príjemne prekvapilo. Videl som v tom akúsi paralelu, spočiatku bola Griselda ako rozhodný, prefíkaný a hrdý Don Vito Corleone, vo finálnych epizódach to ale bol už vyšinutý a prefetovaný Tony Montana zo Scarface. Samozrejme neporovnávam tieto majstrštyky Coppolu a De Palmu k tomuto seriálu, to naozaj nie. Len tým chcem trochu oceniť snahu vcelku šikovných tvorcov. Vďaka 6 epizódam a nie 10 má seriál veľmi dobrý spád a živé tempo. Hustota atmosféry vyvrcholila na párty, odvtedy sme už tak nejak všetci vedeli, že je Griselda v prdeli. Ja osobne som však o tejto narkobarónke nikdy nepočul, takže som nevedel, ako napokon skončila čo bolo dobre. Obsadenie Sofíe Vergary je pre mňa veľkým otáznikom. Na jednu stranu to bol skvelý marketingový ťah, ale na strane druhej, kto by tejto roztomilej milfke veril, že je to sociopatická masová vrahyňa však? Dej je však svižný, ostatné postavy sú dosť uveriteľné a celkovo sa táto feministická verzia Narcosu vcelku podarila. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Příběh „Kmotry“, která si dá ráda do rypáku, ale chce hodit staré kšefty z Kolumbie za hlavu… sbalí si tedy všechny své saky (i ty tři paka) a vydá se za velkou louži. No, a jelikož starou fenu novým kouskům nenaučíš, brzy se od prodeje letenek vrací k tomu, co jí jde nejlíp – prodej bílého prášku, který si mohou dovolit jen zámožné hospodyňky a rozhodně není určen na pečení nebo do pračky. Šestidílná minisérie se docela vleče, dialogy občas zavání telenovelou a od průměru to nespasí ani hezký retro vizuál… tady by rozhodně víc seděl (a bohatě stačil) celovečerák. Tahle dávka je zbytečně dost řízlá a na kvalitní matroš od kolumbijského nebo mexického kartelu a (bohužel ne tak moc profláklých) pašeráckých nul se to nechytá ani omylem. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Zadnou slehu od toho necekejte, tenhle zastupce koksozanru je dost vyrazne riznuty cukrem. Misto “neco jako Narcos” dostanete spis spatne zahranou Podnikavou divku na kolumbijsky zpusob. Griselda zacina Escobarovym citatem: „Jediny muz, ktereho jsem se kdy bal, byla zena jmenem Griselda Blanco.“ Ta serialova by mu ale moc strachu nenahnala. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)
  • Skutočná Griselda Blanco vlastnila nemeckého ovčiaka menom Hitler. (Motinski)
  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama