Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

celticek 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic, mega hype za to vůbec nestál. Jak to bylo ve skutečnosti do puntíku nevím, ale jde cítit, že se hodně přibarvovalo. Ikdyž je Vergara krásná ženská, tak tady jí ta pleťová maska kape přímo ze ksichtu. I ten frňák má jak Darina Rolincová. Mohla by šňupat rodinné domky:) Poslední dvě epizody pro mě byly vyloženě utrpení. S Narcos to prohrává na celé čáře. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napokon ma to príjemne prekvapilo. Videl som v tom akúsi paralelu, spočiatku bola Griselda ako rozhodný, prefíkaný a hrdý Don Vito Corleone, vo finálnych epizódach to ale bol už vyšinutý a prefetovaný Tony Montana zo Scarface. Samozrejme neporovnávam tieto majstrštyky Coppolu a De Palmu k tomuto seriálu, to naozaj nie. Len tým chcem trochu oceniť snahu vcelku šikovných tvorcov. Vďaka 6 epizódam a nie 10 má seriál veľmi dobrý spád a živé tempo. Hustota atmosféry vyvrcholila na párty, odvtedy sme už tak nejak všetci vedeli, že je Griselda v prdeli. Ja osobne som však o tejto narkobarónke nikdy nepočul, takže som nevedel, ako napokon skončila čo bolo dobre. Obsadenie Sofíe Vergary je pre mňa veľkým otáznikom. Na jednu stranu to bol skvelý marketingový ťah, ale na strane druhej, kto by tejto roztomilej milfke veril, že je to sociopatická masová vrahyňa však? Dej je však svižný, ostatné postavy sú dosť uveriteľné a celkovo sa táto feministická verzia Narcosu vcelku podarila. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Griselda nemá o jeden díl navíc a že toho v tom posledním musela tolik stihnout. Časový skok a osudy vedlejších postav by si určitě zasloužily více prostoru, aby mohly pořádně zapůsobit. Jinak se mi seriál ovšem moc líbil a Sofía Vergara, kterou bych v takové roli nečekal, je vážně skvělá. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Griselda Blanco, jediná žena, které se bál sám Pablo Escobar, jehož citát celý tento seriál otevírá.  Kdo viděl Narcos a bude čekat stejnou akci, bude nejspíš zklamán. Griselda je v tomto podání spíš osobnostní drama o vývoji ženy, které se bál kde kdo a která si zcela podmanila drogový svět. Sofia Vergana ji ale zahrála naprosto dokonale a pro skvělý zážitek doporučuju originál znění s titulky a rozhodně ne dabing. Pro ty kdo o této ikonické ženě nemají ani potuchy doporučuju trochu zapátrat, nebo si poslechnout opravdové zločiny, kde ji holky zpracovaly dosti dopodrobna. Za zhlédnutí ale rozhodně stojí. Moje hodnocení: 8/10 ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 30. ledna do 30. června 2022 a filmování probíhalo v Kalifornii (Los Angeles, Long Beach) a na Floridě (Miami). (fiLLthe3DD)
  • Skutočná Griselda Blanco vlastnila nemeckého ovčiaka menom Hitler. (Motinski)
  • Skutočná Griselda spáchala svoju prvú vraždu, keď mala len 11 rokov. Uniesla chlapca z bohatšej časti mesta Medellín a vypýtala si za jeho život výkupné. Keď zistila, že jej to asi neprejde, nevinného chlapca bez váhania zabila. (Motinski)

Reklama

Reklama