Reklama

Reklama

Jednorožci vs. medvídci

Trailer
Španělsko, 2022, 91 min

Obsahy(1)

Už odedávna zuří válka mezi jednorožci a medvědy. Když se dva medvědí bratři odlišní jako den a noc vydávají na misi, jejímž cílem je lovit úhlavní nepřátele, vymkne se situace z rukou. Uprostřed Magického lesa projde jejich pochroumaný vztah zkouškou a výsledek může rozhodnout osud celého světa. Psychedelický animák pro dospělé se nebojí brutality ani temnoty. Režisér Alberto Vázquez v hyperbarevných kulisách zkoumá náboženský fanatismus i odkaz fašismu a přiznal se, že se nechal inspirovat Bambim a Coppolovou Apokalypsou. Zkušený filmový fanoušek ale vypozoruje i podobnost se seriálem Čas na dobrodružství. (Future Gate)

(více)

Recenze (23)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Není to příjemná podívaná, není to vůbec příjemná podívaná, co hůř, není to ani nijak extra vtipné nebo zábavné, ale některé myšlenky, způsob jejich prezentace, jsou poměrně zajímavé... Chtěl bych to vidět někdy znova? Ne, díky! Lituji, že jsem se na film podíval? Ne, nemyslím si! 5,5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Forma animácie napodiv nevadila. Čo ma však mierne prekvapilo, bola tá takmer nulová zábava. Očakával som niečo na spôsob “Buchty a klobásy”, alebo "Vocasy na tripu" no toto ani z ďaleka nie je zas tak čierna komédia pre dospelých, ako by si jeden prial. Priemer, a možno ešte aj slabší .. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl že nejlepší válečný film posledních let bude španělskej animák o válce mezi medvídky a jednorožci.... aneb mazlení je stvořeno z oceli, krve a bolesti. Geniální šílenost, která je ve skutečnosti neskutečně brutální a přesto výstižnou alegorií o militarismu a válečném fanatismu. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že jdu na vtipně ulítlý střet jednorožců s medvídky, kde si dva nejroztomilejší druhy dětských postaviček o sobě navzájem myslí, jak jsou ti druzí krutí. A ono tak vlastně i bylo (a nejen, že si to o sobě myslely, občas tam fakt tekla krev proudem!). Postupně se ale ten animák začal ubírat serióznějším směrem... k tématům, jako jsou fanatismus a propaganda. To, nicméně, vůbec nebylo na škodu: film gradoval až do samotného konce takovým způsobem, že ho musím hodnotit jako jeden z nejpůsobivějších animáků, co jsem kdy viděl (i když podruhé si ho asi jen tak nedám :)). ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Byl jednou pohádkový les kde žily medvědi, jednorožci , ptáci a ryby v míru jednou objevily  medvědi knihu kde zjistily, že jsou nadřazený druh a chtěly vládnout. Jednorožcům (ostatním to nevadilo) se to nelíbilo a vyhnaly je pryč po  x letech se tam snaží medvědi  dostat zpět a začíná válka.  Film se věnuje jedné skupině medvědů co jde zachránit jednu skupinu co se tam ztratila jsou tam i  dvojčata co se nenávidí a asi jsou i teplá jelikož jeden chce druhému pořád ukazovat ptáka. Ke konci se z toho jednoho stane vůdce a jde zabít posledního jednorožce jelikož se říká , že kdo ho zabije a bude pít jeho krev stane se nejvyšší bytostí tak on to udělá přitom zabije svého bráchu něco jich sežere a z nich se stane člověk (asi narážka že cyklus pokračuje nedává to smysl ani moc ). Je škoda, že se to nevěnuje tomu konfliktu  je zde toho hodně i nevysvětleno jelikož těch jednorožců je cca 50 zatímco těch medvědů tisícovky medvědi mají i moderní zbraně a stejně prohrávají. 60 procent optimálně by to bylo 40 , ale za ten konec jednu hvězdu přihodím. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Představte si ty nejzásadnější valečné filmy a spojte je do jednoho s barevnými medvídky, tajemnými jednorožci, matkou přírodou a chuti všemu poroučet a ovládat. Ano, vyjde vám z toho znepokojivá věc. Žádnejofrk u kreslenýho Rka nečekejte. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Sakra tohle mohla být taková animovaná krvavá pecka, ale bohužel není. Po zhlédnutí jsem prostě měl pocit, že z tohohle tématu šlo rozhodně vytěžit víc. Některé scény byly skvělé ale celkově jel film jen na půl plynu a to je obrovská škoda.  5/10 IMDb ()

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Jakožto příznivci happy tree friends mi myšlenka na mordování roztomilých zvířátek přišla jako jasná volba. Dostalo se mi vskutku brutální podívané, která je krásně naanimovaná a navíc má určitý přesah, což jsem ani neočekával. Velmi kvalitní podívaná. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

Vím že hodně lidí ten film odmítne.     1. možnost - Status quo, animáky jsou blbost, a i kdybych našel dobrý je to furt blbost.     2. Animáky sleduji když chci něco zábavného a pohádky. A ne něco co je vážného a brutálního a přitom tam jsou jednorožci. /Nebaví mě válečný filmy.  .  Ale zkuste tomu dát aspoň šanci.  .  Scenáristicky je to úplně skvěle provedené. Problém možná bude akorát že tu je bookend, nebo spíš prolog a epilog, který si můžete vyložit mnoha způsoby. Má to 1,5h a pocitově to je tak nějak stejně.  .  Příběh se soustředí na dva bratry, medvídky, co jsou ve vojenském výcviku a následně ve válce. Jeden má zlomenou mysli a podlehne více než ten druhý náboženské propagandě a postupně se stane válečným fanatikem. Zatímco druhý začne vidět za oponu války. Silně temný konec je pak třešeň na dospelackem dortu.  .  Vizuálně je to nádherné kreslené 2Dčko. S explicitními scénami, skvělou barevnou paletou a monochromatickymi barvami ve flashbacích, scénami z pohledu jednorožce atd.  .  Postavy mají bohatou osobnost. Ale je tu problém že sice jsou dospělý a vážní. Tak  zároveň jsou tu věci kdy se chovají infantilně. Ale ona to je možná převzatá vlastnost z toho že jsou vykresleni jako medvídci 🐻🥺💫. Ale zase jednorožci jsou pořád vážní protože jsou temně vykreslení jako koně.  .  Neronicky je to jeden z nejlepších válečných filmů co jsem kdy viděl. Nezabírá totiž bojující masy, ale vnímání války subjektama.  . Celkové hodnocení 7/10 🐻🐻🐻🐻❌ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Animák, ktorý v žiadnom prípade nie je pre mladých. „Unicorn Wars“, ako aj jeho téma, je alegorický, ktorý sa inšpiruje s mnohými známymi filmovými (a nefilmovými) príbehmi. Svojimi (krvavými) obrazmi a postavami jednak upozorňuje na zbytočnosť vojny (nikto nezvíťazí), jednak na tragédiu hlavného hrdinu, ktorého prenasledujú démoni z detstva (rozvod rodičov). Záverečné snímky mierne prekvapili, ale niekde cítite, že z toho celého by sa dalo vytiahnuť trochu viac. Každopádne je to „nice try“ od A. Vázqueza. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Trochu Bckovy scenar zabaleny do zajimaveo kabatu, který více slibuje než dává. Měl jsem dojem jako bych většinu scén a myšlenek už někde viděl. Dal bych 2*, ale za poslední asi dvě minuty  a ozvučení jednu přihodím. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Komedie je to asi stejna jako posledni Hrebejkuv serial z prostredi vysoke skoly :). Zlo sveta koncentrovane do pribehu plysovych medvidku. Prvni pulka jeste mela jakys takys dej a spad, ale druha se nekonecne vlekla. 45%. ()

Predator77 

všechny recenze uživatele

10 Procent, No tak pro mě to byla nehorázná blbost ale tak věřím že se najde někdo komu se to bude líbit jenom co se týče žánru komedie tak ten je tady dost zavádějící protože jako komedie my to fakt nepříde ale spíš jako dost špatné drama. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Bolí tě něco synu?" -"Ano, duše." Za absurdní mlhou, hustou tak, že by se mohla danit. Žijí psychicky narušení, srdíčkoví méďové, plní nehynoucí zášťe a nenávisti vůči jednohrotům, kteří serou více duhy a evidentně si velice ujíždí na psychidelických housenkách. Toliko k příběhu! Tuhle žel nevtipnou zhovadilost, plnou zjevné inspirace snad vším možným i nemožným, je možné sledovat a smát se, jen za předpokladu, že budeme pod stejnými opiáty jako tvůrci. Žel, já lilie čistá jsem měl smůlu, protože dealer si zrovna odfrčel na dovču. Jelikož jsem byl donucen, ty vygumovaný gumídky a napichovače srdcí vydržet do konce v tomto čistém stavu, tak to nemůžu označit jinak než heavenly bullshit. Ale, abych nebyl úplně zlej, i když to dílo nemá žádný extra hluboký smysl ani výživný přesah. Dívat se na to určitě dá, nesmyslné dobro vs zlo v kombinaci s psychidelickým válečným filmem a rodinným dramatem. Nejspíš si máme vybrat a zařadit sami. Mrtvej jednorožec, dobrej jednorožec! ()

OLAFtrueLOVE 

všechny recenze uživatele

OMG yes. Tahle krvavě duhová Mononoke je něco, co by měl vidět ne jen každý Španěl. Řeknete si "Hmm to vypadá, jako zajímavá, kreativní sranda." A ona je, ale hlavně je překvapivě chytrá a dospělá. Přiznávám, možná bych si přeci jen víc užil vymletou, retardovanou řežbu mezi symboly něhy, ale občas se člověk musí trochu zamyslet ne? Tak si to pusťte a ideálně to neodkládejte rok jako já, ta španělština se dá. <3 ()

mottleone 

všechny recenze uživatele

Brutální a temný, jenže zároveň úchylně roztomilý animák, zkoumající náboženský fanatismus i fašismus.. 🐻🦄 Určitě nečekejte bránici-trhající zábavu, ale pomalou přemýšlivou záležitost; rozkošná animace možná může některé odradit, ale místy umí navodit skutečně hororovou atmosféru; zároveň by se bez ní jednalo o jednu z největších válečných depresí. V podstatě jde o mix toho nejlepšího, co už jsme mohli vidět jinde, jenže v perfektně vyváženém balíčku - zhovadilej ale dospělej přesah příběh (SouthPark); roztomilá animace s explicitní brutalitou (HappyTreeFriends). Alberto Vázguez se naštěstí snažil natočit snímek skutečně pro "starší" a ne jen pro "teen" a mladé dospělé, takže nepočítejte s vulgarismy, nadužívanou brutalitu ani fekální či sexuální humor, ale parádní uvědomělou parodii na klasické válečné filmy alá Apokalypsa (1979); Četa (1986); Oběti Války (1989); která vás v závěru chytne za varle a hitne do břicha. Pro milovníky klasiky, kteří se nebojí novátorského přístupu, vřele doporučuji.. 8/10 ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Moje první a největší výtka: Ve které části to sakra měla být komedie??? Jako kontrast ke krásné barevnosti a teoretické roztomilosti protagonistů to rozehrává úplně jiný příběh a notu, než by jeden čekal. Je to temné, burtální a vcelku i zajímavě to rozvíjí spoustu nečekaných témat: přenos tužeb z otce na syna. Fanatismus a touhu po uznání. I určitou alegorii na pokrok vs. příroda. Křehkost moci. Závěrečná pointa byla jen krásnou tečkou. ()

Reklama

Reklama