Reklama

Reklama

Hodina pravdy

  • USA City by the Sea (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent Lamarca, jehož otec byl popraven za únos dítěte v 50. letech, se navzdory stigmatu v dospělosti stal uznávaným newyorským detektivem z oddělení vražd (Robert De Niro). Jednoho dne detektiv zjistí, že hlavním podezřelým v případu další vraždy, kterou má na stole, není nikdo jiný než jeho zavržený syn (James Franco). Vincent je nucen vrátit se domů na chátrající promenády Long Beach na Long Islandu a čelit temnotě minulosti. Během vyšetřování si uvědomí, že jeho selhání coby otce hluboce ovlivnilo život jeho narkomanského syna. Minulost se opakuje… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Vincent LaMarca (Robert De Niro) to nemá vůbec jednoduché. V dětství se potýkal s problémy, když jeho otec byl odsouzen k smrti za zvlášť brutální vraždu, a tento cejch se snesl i na Vincenta. Snad aby trochu odčinil dluh svého otce, stal se policistou, a to jedním z nejlepších ve městě. Nyní se ale objevuje další případ - zavražděný drogový dealer, a co je nejhorší, všechny stopy ukazují na Joeyho LaMarcu, Vincentova syna... Ač se film navenek tváří jako obyčejná detektivka, uvnitř skrývá psychologický pohled do rozhárané duše životem týraného policisty, kterého skvěle vystihl Robert De Niro (a jak píše gouryella, ani se nemusí moc snažit a přesto nad zbytkem hereckého osazenstva exceluje). James Franco se celý film tváří pekelně nasraně, asi honorář za film až tak úplně neodpovídal jeho představám (dobře, možná to měl v popisu role)... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna marně se vydávající za krimi drama. Celé je o narušeném vztahu syna a otce, přičemž se oba chovají, jakoby klukovi bylo teprve 5 let, zatímco on už je dospělý klacek. Scénář je snad jen výsměchem, jak na sebe kupí náhody a rodinná melodramata, která jsou ale opsaná ze stovek podobných průměrných záležitostí. Co tam dělají De Niro a McDormandová je mi záhadou, leda by potřebovali peníze jako sůl. SHRNUTÍ: Americký sentiment v hodně laciném provedení. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hodina pravdy je taková průměrná kriminálka, která vlastně ničím extra nevyčnívá. Pachatele od počátku známe a jen sledujeme, jak se vyvíjí vyšetřování. To hlavní, proč se dívat je samozřejmě jméno Roberta De Nira. Film se mj. zabývá vlivem rodičů na pozdější skutky. Zde to souvisí nejen se zločiny, ale i s drogami. Až na jednu výjimku je film hodně přemýšlivý, částečně filozofický, akční scény zde prakticky nenajdeme. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro je dost velký borec, aby se díky svým hereckým zkušenostem nemusel spoléhat na režii, což se ale nedá říct o Jamesi Franco, který je sice talent, ale v této roli se poněkud plácá a taky by oba herci jako otec a syn měli být víc tým. Žánrově se tenhle film, což kladu rovněž na vrub režisérovi, taky pohybuje od zdi ke zdi mezi psychologickou detektivkou a rodinným melodramatem. Finální výlevy + děda s vnoučkem na pláži je konec klasicky přitažený za vlasy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho otce popravili za vraždu, jeho syn nyní spáchal stejný zločin. Ač jsou oba činy odlišné, proces obtížného vyrovnávání se s nimi zůstává. Obzvlášť náročný je pro zarputilého poldu, který stojí mezi oběma zločiny. Navíc po synkovi jdou nejen jiní poldové, ale i pomstychtivý dealer. Prý se to tak nějak skutečně stalo. Detektivku ale nečekejte, výsledek je spíš polopatickým dramatem o zodpovědnosti od skrz naskrz průměrného režiséra s několika solidními hereckými výkony. Tempo mdlé. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Robert De Niro osobně doporučil Jamese Franca po shlédnutí jeho filmu James Dean (2001), kde ztvárnil hlavního hrdinu. (Morien)
  • Film je natočen dle skutečné události a policista Vincent LaMarca byl přítomen po celou dobu natáčení. (lesumir)
  • James Franco byl za svého Joeyho nominován na cenu Chlotrudis Award. (Morien)

Reklama

Reklama