Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Taková ta ztřeštěná francouzská taškařice s výměnami, nečekanými střety, omyly a jedním roztomilým děckem. Vcelku klišé, dokud se na místě neobjeví jeden ďáblík a jeden andílek, což bujarou zábavu pošle do kopru, protože obě postavy jsou především hrozně otravné. Další mínus jsou archaické počítačové triky, které jsou vzhledem ke vzniku filmu pochopitelné, přesto dnes už téměř nedívatelné. Daly by se odpustit u dobrého filmu, u průměrného ne. Potěšila tak především krásná Eva Herzigová, která plnila dekorativní úlohu na jedničku. ()

tein 

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejslabších a nejméně vtipných komedií s Depaedierem a Clavierem co jsem kdy viděl. Vidět to možná v 90-tých letech, nebo být ještě pubertě, tak se mi to možná i líbí ale jelikož jsem to videl až nyní tak jsem dost překvapen toho mnoha pozitivního hodnocení. Polovinu devadesátých let to ovšem nezapře už jen tím vším hloupým a zbytečným ničením všeho a hlavně hromadné bouračky aut ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

První třetina v Hongkongu by podle mě potřebovala zkrátit (celková stopáž je stejně poněkud přemrštěná), protože moc humoru nenabídne, ale jinak mám pro to překotné hongkongské tempo s brutálními časovými zkratkami (včetně HK závěrečných titulků s nepovedenými záběry), Poirého bizarní počítačové triky a fantastickou dvojku Depardieu a Clavier, slabost a tenhle guláš do sebe vždycky s chutí naházím. "PROMIŇTE MADAM, ALE TEN PÁN MĚ ROZRUŠIL TAK, ŽE UŽ NEMÁM NEJMENŠÍ CHUŤ POSLOUCHAT O VAŠICH UBOHÝCH KANCELÁŘSKÝCH PODRAZECH..." ()

Savel 

všechny recenze uživatele

PROMIŇTE MADAM, ALE TEN PÁN MĚ ROZRUŠIL TAK, ŽE UŽ NEMÁM NEJMENŠÍ CHUŤ POSLOUCHAT O VAŠICH UBOHÝCH KANCELÁŘSKÝCH PODRAZECH... Další jedinečná francouzská devadesátková komedie, tentokrát s dvojicí Depardieu - Clavier (skvělý a netradiční dabing Soukup - Pyško). Typické fantasmagorické efekty a buranský humor přítomen. Snad jen té srandy je trošku méně... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Strážní andělé je akční komedie, která staromilské gagy roubuje do nové doby a bezstarostné zběsilosti. Nutno dodat, že film má svoje zajímavá místa. Jenže to předvádění starých jednoduchých skečů ztrácí dech svojí podstaty na základech humoru. A v kontextu s neskromnými efekty zůstává často pocit rozčarování a trapnosti. Ústřední dvojice se snaží bouřit, ale vtip leze ze svých starých hlubokých děr líně a neohrabaně. A než se stačí řádně rozkoukat, je často pointa pohřbena hluboko pod nánosy kostlivců klinických smrtí. Hlavní postavou příběhu je majitel nočního podniku Antoine Carco (zajímavý Gérard Depardieu), který v zájmu bohatství neohroženě čelí celé čínské triádě. Nakonec je přinucen naučit se zapomenout na své sobectví, byť i oprávněného, ve vyšším zájmu spravedlnosti. Partnerem, protihráčem i spolupachatelem je popletený katolický kněz Hervé Tarain (sympatický Christian Clavier) ve své víře o prospěšnosti vlastní práce, s karatelským moralizováním, naivní důvěřivostí a zmatenou neschopností přenést se přes soukromé omezené předsudky. Téměř všechny důležitější ženské postavy odhalují své půvabné vnady. Je zde Antoineova hystericky žárlivá snoubenka Regina (šarmantní Eva Grimaldi), smyslná tanečnice Tchouk Tchouk (půvabná Eva Herzigová), využitá dlouhonohá tanečnice Luna (půvabná Jennifer Herrera) a hledaná matka malého chlapce Lily Wang (elegantní Ysé Tran). Z dalších rolí: ztracený chlapec Bao (Alexandre Eskimo), Antoineův bezprostřední bratr Lucky (Laurent Gendron), zmatený Hervého dědeček (Jean Champion), svědomitá představená hongkongské internátní školy matka Angelina (Dominique Marcas), unesený Hervého bratr Jean-Luc Tarain (Olivier Achard), či nebezpečný pan Mo (Shi Liang). Tento druh zábavy nalezne své příznivce. Škoda té ztracenosti a nerozhodnosti. Zůstávají jen chvějící se okamžiky a to je málo! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama