Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Matty 

všechny recenze uživatele

Edukativní charakter tohoto počinu je nezanedbatelný, ale sami nejspíš uznáte, že když vám je něco podobného, dle nejlepší tradice metody Ludovico, nedobrovolně pouštěno kdykoliv nemá kantor (a ne nutně biolog) náladu a sílu vyvíjet vlastní činnost, musí nutně dojít k vypěstování slušné averze. Slovo "základka" a jednoduchá animace Života mi pomalu splývá v jeden celek. Obzvlášť v neoblibě mám epizodu Trávení, viděnou přinejmenším čtyřikrát. Děkuji, už jsem zasycen... do konce života. Zajímavé komentáře: Mr.Pumpkin, Nuf, SharpChick ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Dokonalost ve všech směrech. Naučí, pobaví a to všechno způsobem, který si člověk zapamatuje i po X letech. Červené krvinky, co prodrbou víc, než pavlačové drbny na balkóně? Neurony, co by v klidu mohli zaskočit za americkou štafetu na olympiádě? Bílé krvinky, kterým by dokonalá éra mohli závidět i účastnici hvězdných válek? Říkáte si, co to je? No tak to prostě bylo, jednou v jednom byl jednou jeden život. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

4,5  Veľmi kvalitný seriál, ktorý je jednak zábavný pre deti a jednak je mimoriadne poučný. Pár prvých časti sa seriál pomalšie rozbieha, ale potom šľape skvele skoro až do konca. Akurát pár posledných častí je slabších, takých akoby z iného seriálu, bez poučnej informácie, akoby už tvorcovia nevedeli, čo by tam ešte mali dať, ale počet častí bol pevne stanovený. Pritom tých tém a informácií, ktorým sa seriál vyhol, bolo pomerne dosť. Výnimkou je posledná časť, ktorá celý seriál krásne poeticky zakončuje, aj pomocou sci-fi prvkov. Ešte jedna výtka ide k opakovanému používaniu rovnakých animovaných sekvencií. To zase pripomína, že každá časť musela mať rovnakú, presne stanovenú dĺžku, tak niekedy musela prísť vata. Škoda takýchto škvŕn na inak dokonalom diele. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O lidském těle se může člověk ( a hlavně dítě) naučit hodně už v raném věku a tento seriál, který opět (tentokrát ne v rámci dějepisu a historie, ale spíše zdravovědy, když už se pohybujeme na poli základní školy) překračuje hranice a neskutečně pohodlně učí aniž by to divák vnímal, protože se maximálně baví. Doufám, že tento seriál někdy vyjde na DVD, protože jeho zakoupení je to nejlepší, co může rodič udělat pro své dítě a bez jediné pochybnosti nechat dítě ať sleduje nejpoučnější seriál v historii televize. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama