Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma to nadchlo. Po novom zhliadnutí mám však pocit, že to bolo predsa len trochu umelé (čo je škoda, rád by som tomu dal 5 hviezdičiek). Mám na mysli profil a uvažovanie vraha (to si na konci naozaj ešte myslel, že dokáže svoje zločiny zhodiť na Martina?), bláznivé výčiny kamaráta Jamesa (v podaní Josha Brolina) či logiku a city až príliš slabomyseľnej slečny Joyce. A i ten doktor bol divný. Na druhej strane, sú to práve všetky tieto trochu bizardné postavy a situácie, ako aj neustále vystresovaný hlavný hrdina (E. McGregor), inšpektor Davis či charizmatická tvár inšpektora Craya (N. Nolte), ktoré majú - napriek čiastočnej nerealistickosti - slušný potenciál diváka upútať. Je mi totiž nápadné, že jediná vcelku normálna dôležitejšia postava, Katherina (P. Arquette), bola pre mňa zároveň postavou najnudnejšiou. Ústredný motív nočného stráženia márnice je pekne atmosferický. Geniálny nápad. Skúste sa ako diváci do takej pozície vcítiť! Celkovo je to slušný thriller. A slušné panoptikum psychicky narušených či nie celkom štandartných postáv. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že film tu nebude mít odpovídající hodnocení, jelikož se jedná o remake. Já jsem si filmu užil po dlouhé době ve stylu pustím televizi, nevím o co se jedná, koukám se a najednou mi dojde, že si to užívám. Po seversku náležitě hutná minimalistická atmosféra a skvělé vyjukaný zelenáč Ewan. 7/10 ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je aspoň thriller jak se patří. Výborně zde hraje můj oblíbenec, "skotský obojživelník" Ewan McGregor stejně jako Nick Nolte, na kterého jsme zvyklí většinou jinak, tj. v jiných rolích. Ukázal, že je ale opravdu téměř univerzální a zvládne cokoliv. Přesvědčivé výkony podali i Josh Brolin a Patricia Arquette. Verdikt: 3* a 70 %. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti původní verzi z roku 1994 je to ochuzené o několik zajímavejch scén a detailů. Místo skalpování se vyřezávají oči, sperma v márnici se tam vzalo odnikud a scény z kostela (přijímání, svatba) nebo z návštěvy Martinovy přítelkyně za ním v práci chybí úplně. Ale kupodivu i tak je to pořád docela koukatelnej film, kterej si zaslouží dobry hodnocení. I když trochu zbytečnej, když ta původní verze je skoro úplně stejná a navíc lepší. Každopádně když jsem tohohle hlídače viděl poprvé, tak mě docela nadchl. Jo a je tady teda lepší hudba, než v originále - místo rockovejch skladeb jsou tu spíš elektronické - Chemical Brothers vedou... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se od Ole Bornedala dočkal trochu většího zklamání, já věděl proč kolem tohohle jeho remaku vlastního filmu chodím po špičkách, i když je zaplněn excelentním hereckým ansámblem, ach jo. No nakonec jsem neodolal a Hlídače si pustil...Ole, Ole proč tohle vzniklo, pro prachy, pro "slávu" za velkou louží ? On Hlídač mrtvých se vlastně až na tváře v ničem neliší od původního filmu, pokud byste si oba pustily na dvou přehrávačích společně, tak můžete bezpochyby přepínat a v klidu je dokoukáte, nečeká Vás žádná nová přidaná hodnota, nic alespoň trochu odlišného, prostě je to to samé. Nattevagten nebyl žádný zázrak a Hlídače mrtvých nevytrhlo ani těch několik přítomných hereckých es, z kterých stejně víc než za starou bačkoru stál jen Nolte a to ještě s odřenou podrážkou. I ta ruka v márnici tady stála za hovno..ach jo, zase jsem sprostej a to jsem tady nechtěl použít žádný vulgarismus, do prdele už se mnou, tak příště ... ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)
  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)

Reklama

Reklama