Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 6

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2022 (Alternativní 32x80 min)

Obsahy(1)

Na začátku byly stovky nadšených amatérských kuchařů, na konci bude jeden splněný sen. Oblíbená kulinářská show MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky a přinese řadu nových výzev. Už osvědčená porota ve složení Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář bude mezi nadšenci do vaření opět hledat toho nejlepšího, který na konci získá vytoužený titul a s ním i výhru 1 milion korun. Každá řada soutěže MasterChef je něčím nová a jedinečná. Přirozeně se proměňuje finálová šestnáctka, stejně tak však na soutěžící čekají nové, pokaždé trochu jiné výzvy, které prověří jejich schopnosti. V letošním ročníku nebudou chybět oblíbené testy znalostí i chuti, stejně jako master class se zajímavými hosty nebo venkovní výzvy v neobvyklém prostředí. Navíc se letošní ročník mnohem více zaměří na lokální suroviny dostupné v našich zeměpisných šířkách. To první, s čím každý z uchazečů o titul MasterChefa do soutěže vstoupí, přitom bude jídlo, které ho jako osobu nejlépe vystihuje. Princip soutěže zůstává stále stejný. To znamená, že z castingů nejprve vzejde zhruba třicítka soutěžících, kteří se následně utkají o místa ve finálové TOP 16. Tři posty přitom budou od samého začátku obsazeny, protože každý z porotců má k dispozici zlatou kartu, kterou může soutěžícího poslat z castingu rovnou do hlavní soutěže. A byl by hřích ji nevyužít. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mála českých reality show, které stále pravidelně sleduju, zase dospěla do svého prozatímního konce, já ale cítím, že pro mě definitivního. Už mě ten plochý mustr nějak omrzel, sice se i tentokrát objevilo pár soutěžících, kterým jsem upřímně fandil, jinak bych ale rád úterní a středeční večery věnoval nadále něčemu hodnotnějšímu. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád nezapomínejme na to, že tu byla ještě verze z roku 2012 s velmi nesympatickou trojicí porotců a „moderující“ Danielou Peštovou. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání i ponižování amatérských soutěžících a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. I když je mi jasné, že to, co se odehrává ve studiu, bude poměrně vzdálené realitě (minimálně tam bude spousta „rádců“ a víc času na přípravu/promyšlení si receptu). Nicméně po vítězství sedmnáctileté studentky Kristíny, vychechtaného kondičního trenéra Romana, další Slovenky Besky se tentokrát nový svět otevřel svéráznému Martinovi. Ano, i já si něj déle zvykal, ale nakonec pohoda, jeho hlášky neměly chybu. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Tři čůráčí hlavy. Ta největší mluví, jako kdyby měla pořád plnou hubu spermatu. Nauč se česky, mišelíne. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě irituje to neskutečné nadržování některým soutěžícím. To nejsou Nebezpečné vztahy. Ani Love Island. To je MasterChef. Osobní problémy by měly být úplně irelevantní, stejně tak věk, pohlaví, rasa apod. To se do MasterChefa vážně hlásí takoví loseři, že ti "nej z nej" OPAKOVANĚ odevzdávají prázdný talíř? To je zase řada... Už vidím, jak by někoho takového páni porotci reálně přijali. Možná tak na krájení zeleniny. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Po loňské řadě jsem si myslel, že bude stačit vychytat pár chyb a budeme mít tuhle řadu tu nejlepší. Bohužel je to naopak krok zpátky. Výzvy jsou v této sezóně často až příliš extrémní, některé věci, jako je plýtvání jídlem nebo pití alkoholu jednou vadí a hrotí se, o několik dílů později zase vůbec. No a pak tu máme ten románek... Ten je tak moc podsouvaný, že se zkrátka většině lidem zhnusí. Návštěva Přemkovo restaurace mě fakt utvrdila v tom, že to je hloupá snobárna. A i když sympatie k němu po McDonald's kampani klesly, zde se choval většinou sympaticky (když terce nevypínal spotřebiče) - tahle trojka je fakt dobře sehraná, ale mrzelo mě, že se Punčochář příliš neprojevoval. Možná by i on snesl umírnění. Snad se příští řada povede lépe. (Z vítěze mám ale radost) ()

herr_carter

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemek Forejt je debil, o tom žádná - doma ale koukáme i na tuhle řadu a pořad máme celkem rádi. Škoda, že v letošním vydání z porotců mluví prakticky jen Kašpárek a vůbec se moc neprojevuje můj oblíbený Punčochář. Soutěžící jsou takoví různí, ale fousatej Martin se svým ostrovtipem to celé vyhání do nebes - doufám,že vyhraje (nejen vítěznou bagetu, ale celého Chefa!)....... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Možná by se dalo říct, že jsem fanouškem, ale už i já cítím, že to by to chtělo něco nového. Dát si delší pauzu, vyměnit porotce, pohrát si s formátem….prostě něco. Falešná realita válcuje všechno okolo už příliš okatě. Máš od narození tři ruce - postupuješ, jsi z jedné dvacetišestiny Eskymák – postupuješ, tvůj skautský vedoucí ti šahal, kam se nemá – postupuješ. Motáme se pořád v tom stejném talíři…..tohle ani nebudeme ochutnávat….máte poslední minutu….nevím jestli to stihnu (nebojte, vždycky to stihnou)….řekl jsem si, že budu riskovat….ruličky do ručky (pardon, to je zase jiná pohádka)…..vaří se dokola podle toho stejného receptu a i dobrého jídla se dá lehce přejíst. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roman Staša bydlí Napajedlích u nás na Slovacku. Spolupracovnice je jeho sousedka. Celou tuhle komedii jí popsal jako naprostou iluzi pro diváka. Soutěžící vaří jeden pokrm až 3.hodiny pod vedením několika  specialistů a šéfkuchařů. Oni jim ty jídla vymýšlí a radí při vaření. Vše se pak  pečlivě sestříhá a podá divákovi na stříbrném talíři. Jde to vidět i při pozorném sledování. Před 10.s bylo ještě jídlo na pánvi a těsně na čas je krásně nazdobené a připravené pro porotu. 0/10 ()

tereez 

všechny recenze uživatele

“Kdo chcete dělat bylinkový olej, použijte robot Eta blablabla, když mixuje, tak zahřívá!” A co nějaký struhadlo Orion nebo misky Tescoma, byly by, Horste? Panebože… :D Letos celkem bez výrazných osobností v řadách soutěžících, odpočinková reality show no. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Z gastronomického pohledu je to je jedna z nejlepších soutěží. Emoce, náročnost i vzniklé pokrmy jsou na vysoké úrovni. Masterchef mi vždy unikal, ale tato 6. řada mě velmi překvapila. Amatérské vaření je zde opravdu povýšeno hodně vysoko, účinkující ukázaly perfektní výkony a celkové schéma soutěže pobavilo. Kéž bych taky mohl ochutnávat. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Novou řadu MasterChefa každým rokem natěšeně vyhlížím, protože je to momentálně jediný pořad Novy, který se dá sledovat. MasterChef Česko 6 je již třetí řadou tohoto pořadu, kterou jsem zhlédl. Musím se přiznat, že jsem měl za to, že kvalita bude řadu od řady stoupat, jelikož při porovnání čtvrté řady s řadou pátou byl nárůst kvality opravdu znát. Jenže šestá řada bohužel, ač je taky vesměs povedená, tento trend poněkud ignoruje a myslím si to hned kvůli několika věcem. Začal bych tím 100x omílaným románkem, který je prostě otravný. Zkrátka nechápu, proč se do pořadu o vaření musí neustále cpát to, že se dva soutěžící do sebe zamilovali. Jako dobře, přejme jim to, ale opravdu by stačilo jen pár zmínek. Pak jsou tu výzvy. Zatímco se v předchozích mnou zhlédnutých řadách dělaly výzvy podle toho, v jakém stádiu se soutěž nacházela, tak zde byl snad už ve třetím kole soutěžícím zadán dezert, který představuje dobrou výzvu minimálně až pro semifinále. Navíc vzhledem k tomu, že se soutěž nacházela vlastně na počátku, tak nechápu jak je možné, že ho soutěžící zvládli tak věrně napodobit. To mě přivádí k myšlence, o které se také často mluví, jestli je pravda to, jak to prezentují v televizi. Několikrát jsem totiž četl, že soutěžícím pomáhají například špičkoví kuchaři nebo tak něco. Věřím, že až tak to nebude, ale určitě to, jak to vypadá v TV není 100% pravda a nějaké věci, které divák nevidí, tam jistě budou. To se samozřejmě netýká jen této řady, nýbrž všech. A samotné finále mi přišlo docela umělé, prefabrikované. Celou dobu jsem fandil Martinovi a jsem rád, že nakonec zvítězil. Především jeho hlášky neměly chybu. |60%| ()

borohub 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že jsem zapomněl ohodnotit Masterchefa 6, to by ale byla velká chyba to takto nechat, takže alespoň teď k tomu napíšu pár hřejivých lidských slov. Většinu jsem toho už zapomněl, tak nejspíše budu dost stručný. Kdo viděl předešlé díly, tak vesměs asi nemohl být překvapený, protože se nějaké novinky nekonaly, ovšem výzvy mi přišly hodně zábavné, nepřišlo mi to ani nějaké moc natahované (což byl problém u některých z předešlých sérií). Soutěžící se vesměs povedli - resp. v předchozích dílech mě většina soutěžících srala a fandil jsem pár jednotlivcům, tady to bylo naopak (takže jsem fandil většině a pár jednotlivců mě sralo). Asi jediný vřed na téhle jinak dobré sérii je ta love story Vojta + Betty (kterou samozřejmě hodně nafukovala Nova). Myslím si, že něco takového do podobných soutěží nepatří. Každopádně jasně, je to primárně reality show, i negativní reakce je reakce a to byl asi účel. Škoda. Nebýt toho je to fakt super série. 80% ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že sympatický Punčochář má málo prostoru. Naopak namyšlený reklamní frajírek Forejt už snad musí každému lézt na nervy. Díl 28 reklama na jeho podnik? Když je tak dobrý a známý proč se tam musí cpát? nikdo mu tam nechodí? Trošku bizár. Díl 26 mě bavil, konečně vypadla Slovena (on to není pořad Masterchef Československo. Martina mám rád, je vtipná, upřímný. Ale nemůžu se ubránit pocitu, že v díle 27 ho chtěli nechat stále v pořadu jen proto, že táhne diváky. 27 díl zklamání, cukrářka nesympatická, namyšlená. Hezky to řekl Martin, chtěl bych ji vidět jak dělá něco prvně. Mohla vymyslet nějaký český, normální chutný zakusek, inspiraci. Ne extremní předraženou blbost kdo nikdo znovu dělat nebude. ()

Reklama

Reklama