Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

easaque 

všechny recenze uživatele

4* zatím poslední Wallace a Gromit v tomto díle se dali do pečení, ale hrozí jim smrt od hromadného vraha pekařů ve městě, Sice to moc nevyznívá jako příběh pro děti, ale v Aardmanu to umí zpracovat, aby to bylo i pro jejich očka :-). Ani po těch letech se nevyčerpaly nápady a stále to baví. Sice dávám jen 4 hvězdičky, ale stále je to nadprůměr proti běžné produkci pro děti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdepak to samé. Posun humoru je v příbězích W&G patrný stejně, jako proměna jejich vztahu. Poplácat po ramenou by si dříve Gromit nedovolil, stejně tak, jako se zamilovat. I Wallace a vedlejší postavy dostávají tentokrát větší prostor. Nick Park chtěl podle jeho vlastních slov po velkých projektech udělat zase něco pro sebe a fanoušky svérázného plastelínového dua. A je to znát, protože vedle parodických a pastišových skečů poprvé cituje také sám sebe. Přesto je to krásně propečený kousek. ()

Reklama

michaux 

všechny recenze uživatele

Samostatne stráviteľné a bez chyby zvládnuté dielko v každom smere - tak ako sa na Nicka Parka patrí... avšak oproti predchádzajúcim dielom akosi príliš repetitívne a predvídateľné - priam plagiátorské, autor vykráda sám seba a opakuje nápady a schémy zo všetkých predchádzajúcich skvostov. Preto človeka, kotrý sa teší na neotrelú Parkovu vynachádzavosť a originalitu, prekvapí mierna nuda - hoci sled gagov má svoje plusy, ale niesú ničím nové, vôbec neprekvapia - ako keď si kupujete rascový chlieb, rovnako viete čo dostanete. Filmára však potešia aspoň neodpustiteľné citácie - škoda prezrádzať, je to to jediné veľké plus, ktoré táto časť W&G prináša. Takže tri hviezdičky - lebo Nickovi Parkovi sa menej zo zásady nedáva. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit patří mezi největší "animované" hvězdy současnosti. Nick Park z nich každým filmem dělá vybroušenější a sympatičtější postavy a celý příběh vždy dokáže obalit trochou nostalgie, mnoha odkazů a příjemného nenáročného humoru pro každého. Tento film (opět) dokazuje, že WaG nemají (opět) široko daleko konkurenci. Jsme zvědavý, jak Nick Park dlouho udrží laťku kvality tak vysoko.... Nevím, co bych vytknul a jdu se pobavit znovu. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi může zkazit zážitek z těchlech filmečku může být zápletka a to je, že až moc přizemi a nebo nezná hranici a až moc je to crazy.Tady je bohužel ten druhý případ a nezáchrání to ani jasný odkaz na souboj Ripleyové s královnou vetřelců a naspoustu dalších filmů.Zbytečně moc se tlačilo na pilu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama