Reklama

Reklama

Daleká cesta za domovem

  • Velká Británie Watership Down (více)
Trailer

Animovaná klasika, natočená podle románu, který uchvátil celý svět. V tomto okouzlujícím filmu, natočením podle bestselleru Richarda Adamse, ožívá nadčasová klasika. Leonard Maltin nazval tento půvabný film, určený divákům všech generací, "jedním z nejlepších... animovaných filmů, jaké kdy vznikly!" Mezi zvlněnými kopci a pokojnými loukami Anglie žije společenství králíků. Když je ale jejich nora ohrožena, uteče malá skupinka statečných králíků do neznámé krajiny, aby našla nový domov. Pod vedením vizionářského Lískáče, odvážného Hlavouna, chytré Borůvky a čestné Břízy musejí na své pouti čelit skličujícím výzvám a použít všechnu svou sílu a obratnost, aby přežili. Během svého putování získají podivného přítele - osamělého racka jménem Kejhal - a utkají se se zlým generálem Kostivalem, krutým vůdcem jiné nory. Režisér Martin Rosen vypráví příběh z velké části z perspektivy králíků, takže se s každým z nich můžeme identifikovat. Daleká cesta za domovem, plná vzrušení a dobrodružství, je napínavým, vzrušujícím příběhem, oslavujícím tradiční hodnoty jako jsou loajalita, odvaha a duch. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Předlohu i její pokračování jsem četl a tento kreslený film se jí docela drží, ale není to jednoduché, obsáhnout mnoha set stránkový košatý a nesmírně napínavý děj do pouhopouhé hodiny a půl. Z příběhu vlastně zbyla jen absolutní kostra, naprostý základ osekaný o všechny drobné odbočky. Naštěstí film zachovává určitou brutalitu předlohy, mnoho králíků zde umře, krev teče v jednom kuse. Spíše ze sympatií k tvůrcům hodnotím vysoko (je mi jasné, jak by si s tím poradil Disney), uvědomuju si, že to o moc lépe na malé ploše 90 minut udělat nešlo. Formát seriálu by se hodil lépe. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Ó, jaká to krása, co se všechno člověk od zajíčků nenaučí! Pokud mohu vyslovit osobní názor, tak takhle by podle mě měly vypadat pohádky, kdy se do dětských duší vtiskne spousta krásy, moudra, dobra a čistoty. A přitom velmi nenuceně. Mám pocit, že to byl asi i původní smysl pohádek :-). Kdysi dávno... ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Další z pohádek, které si budu muset zařadit na seznam těch, které jednou pustím svým dětem. Jsem pravděpodobně jeden z mála zdejších hodnotitelů co vlastně nikdy nečetl předlohu a možná i tu zařadím na ten samý seznam, nicméně můžu potvrdit, že jsem měl v pár věcech zmatek. Hlavně u Hlavouna mě mátlo druhé jméno, jinak že se řiká lišce nebo lasičce jiným slovem mi nevadilo a rozhodně mi nepřišlo, že by to tlupa králíků měla zadarmo a užila si klidnou procházku. Stejně tak nevím jak moc byl děj zjednodušenej, ale občas tak působil. A záporáckej králík byl opravdu hnusnej. Zvířátka a navíc animovaný, tomu já prostě fandím a mám to rád. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animovaná verze románu Richarda Adamse o putování zaječí rodinky, nucené hledat vlastní domov. Nelekněte se – úvodní část vypadá animovaná jak od dítěte, ale jde o legendu, proč zajíci před každým utíkají – až poté začne samotný, poměrně nudný a nezáživný děj. DVD: Bonus nabízí disk pouze jediný – trailer. DS: JL: Film 2/4, Bonusy 1/4, Zvuk 2/4, Obraz 2/4 ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Přehrávání animovaných filmů je asi jedním z těch lepších způsobů, jak připravit dítě na život, jehož součástí je i smrt. Pokud bych byl o dvacet let mladší, asi by na mě Daleká cesta za domovem působila daleko silněji. Dnes mi přišla smutná jen lehce, i když krve tam bylo opravdu dost. Píseň „Bright Eyes“, kterou u nás nesmyslným způsobem pojal Jiří Korn jako baladu o Janě z Arku, by ale spíš seděla jako doprovod k závěrečným titulkům, protože uprostřed filmu působí celkem nepatřičně. (1 073.) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Martin Rosen v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama