Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Sykes (Chad Lowe) je normální kluk, co miluje svou přítelkyni Rachel (Kristy Swanson). Jenže její rodiče jsou proti a tak se rozhodnou utéct a v Las Vegas se tajně vzít. Cestou ze strachu z pronásledování odbočí na vedlejší cestu a tím začne celý kolotoč malérů. Cesta totiž vede Nikam a když Charlie při řízení usne a havaruje, policajt-démon unese Rachel do pekla. Na blízké benzínce se od starého pumpaře Sama dozví, že pokud ji chce ještě někdy vidět, bude muset za ní a dostat ji pryč do 24 hodin, jinak se stane totéž, co Samově přítelkyni před čtyřiceti lety. Už navždy zůstane v pekle... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pomilovat se s Ráchel, aby ji ďábel už nechtěl.“ Do svého Záhořova lože chce totiž jen panny. Za manželku má ovšem ohyzdnou, nadrženou strigu, čili Belzebub si takříkajíc tahá práci domů, protože v ložnici má peklo. Je to bejkovina, ale zábavná a hravými detaily vytuněná. Též varování  motorizovaným hříšníkům. Zapomeňte na „pomáhat a chránit“, sírou smrdící hellcop Sgt. Bedlam zná jen „zatratit a spálit.“ U pasu pěkně živá umrlá želízka a ve tváři vepsané zlo, doslova a do písmene. Jo jo, když do pekla, tak ve stylové káře. Viz OKÉNKO AAA: [][] Což je posmrtná odtahovka a servis všeho druhu. Ψ Beezle, ďábelský lidumil s tváří anděla, opraví všechno. „Auta, lidi i závodní koně.Ψ Morální profil má nejednoznačný, je střídavě hodný, zlý, zhůvěřilý i romanticky zasněný. Ψ V jeho úmrtůlném bistru čepují pivo Styx, z rádia zní píseň „život s odpadky“ a ve spalovně to žije, radostně tam rachotí drtička těl hříšníků. Zkrátka vymazlené peklo. [][] Čtyřmi stehy sešívám Charónovi víčka. Jo a nemáte někdo tu videohru Hell on wheels? Když tak mi ji nechte u Rachel, dík. V její Hot as Hell pizzerias. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých posledních zásadních letitých nostalgických restů dohnán, ale to zklamání... Když tenhle film uvedla před x lety Nova, měl jsem u něj oči navrch hlavy. Hrdina s brokárnou se v cool bouráku vydává do Pekla pro svou dívku, kterou tam unesl cool pekelný policista s cool policejním autem a cool živými pouty a celé je to jedna velká honička rozpálenou pouští plnou bizarních míst a postaviček, spíš počítačová hra než film. Vše, co bylo cool před léty, je cool i po letech, ale jako celek už to nefunguje a mírně to nudí svou hroznou nenápaditostí a nevtipností, ať už Pekla, oněch postaviček nebo epizod, ze kterých cesta sestává. A hlavní hrdina je pitomec, kterýmu jde navíc scenárista (Brian Helgeland!) trestuhodně na ruku. Ale Patrick Bergin je po čertech charizmatický Ďábel (a v dvojroli se tu mihne Ben Stiller). ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Místy skoro až trashovité fantasy, které dává přednost komedii před hororem. Ale nevadí, protože je to celkem zábavná "oldschoolová" jízda vyprahlou pouští, představující samotné Peklo. Nejen na cestách, ale i v tamních jeskyních a barech tu hlavní hrdna se svým psím kámošem potkává spoustu bizarních postaviček, z nichž mnohé jsou sice spíš z ranku nutně otravných, ale třeba takový Bergin jako ďábelský Beezle je zrovna sympaťák k pohledání. Levnost snímku je zjevná, ale paradoxně je to o to větší prdel. Příjemně pak překvapí několik cameo roliček: třeba Kevin Peter Hall coby Charon nebo Ben Stiller dokonce v dvojroli. Prostě blbinka s několika dobrými nápady (pouta) a trefnými hláškami. "Dobrý den, poradíte mi nejrychlejší cestu do pekla?" - "Sex, drogy a rock'n'roll." ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pohodové béčko, které není nijak zvlášť moc hororové, ale má odlehčenou atmosféru a díky tomu, že je i tak trochu road movie, ani nenudí. Spíš než v pekelném hororu jsem si však připadal, jakobych se z velké části díval na nějaký postapokalyptický fantasy snímek, který sem tam připomíná slavného Mad Maxe a vzhledem ke gumovým maskám a laciným efektům, bych ani netipoval, že to vzniklo až v roce 1992. Oproti tomu nemůžu říct, že se mi to nelíbilo a i když jsem od toho moc nečekal, docela jsem se bavil. Slabších 70%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Prečo to nikdy nevyšlo na DVD? Odpoveď je jednoduchá. Vlastník autorských práv nemal žiadnu licenčnú ponuku a tak nebol pripravený dotlačiť film na vlastnú päsť do predaja. Avšak existovalo niekoľko originálnych vhs-siek v zaplnených videopožičovňách, a tento skvost som tam pred niekoľkými rokmi videl, ale som si ho nepožičal a tak som po ňom pátral až po kým som ho nenašiel u jedného uživaťeľa tu na csfd. Highway to hell je odpočinková originálna crazy komédia, s výborným obsadením na čele s Patrickom Berginom, s ešte namakaným peklom, ktoré není až takým úplným zpestrením celého filmu. Vo filme ma ešte zaujala jednotvárna podoba diabla a betónové diaľnice. Film Highway to hell je v podstate veľmi podceňovaný a preto nás nemôže ničím prekvapiť 80 percent. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně kde Royce (Adam Stroke) a Clara (Pamela Gidley) spadnou při honičce ze skály, je vidět dopad na kartonové krabice pro kaskadéry. (misa1989)
  • Na policistově bradě jsou mimojité vyryta písmena „S.J. + L.Q.“ – iniciály pro Steva Johnsona (maskér) a Linneu Quigley (jeho žena). (HellFire)

Reklama

Reklama