Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland pracuje jako správce noblesního manhattanského hotelu Bradbury. Hosté se na něj mohou obrátit s jakýmkoli problémem a mohou si být jisti, že vždy vše zařídí k jejich spokojenosti. Věčně však správcem zůstat nemíní. Sní o vlastním luxusním hotelu, pro který už má dokonce vyhlédnuté místo. Jenže mu chybí maličkost - 3 miliony dolarů. Podle jeho představ není ani jeho milostný život. Prodavačka Andy sice uznává, že je zábavný, nechce ale marnit čas s chudým snílkem. Když se v hotelu objeví nadutý magnát Christian Hanover, aby se tu setkal se svou milenkou, uvědomí si Doug, že to je příležitost, na kterou čekal a rozhodne se muže přesvědčit, aby do jeho snu o dokonalém hotelu investoval. Je odhodlán splnit magnátovi první poslední a dokonce mu poskytnout dokonalé krytí, když je s milenkou a naopak ohlídat milenku v době, kdy se musí věnovat manželce. Jeho nadšení poněkud zchladí zjištění, že milenkou je Andy. Musí se rozhodnout, jestli chce získat peníze nebo její lásku. Když se Doug dozví, že magnát sobecky využívá nejen Andy, ale také jeho, rozhodne se bojovat a získat obojí. Jeho naděje na vítězství značně stoupnou, když se objeví nečekaný spojenec. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Kytara, kterou má v jedné scéně poslíček Milton (Fyvush Finkel) na zádech, je stejná jako ta, na kterou hrál Marty McFly (Michael J. Fox) ve snímku Návrat do budoucnosti (1985). (Dr Lizal)
  • Bruce Broughton složil hudbu pro tento snímek z laskavosti. Je totiž sousedem a nejlepším přítelem režísera Barryho Sonnenfelda. (Dr Lizal)
  • Pôvodný názov tohto filmu bol "The Concierge", ale štúdio sa obávalo, že veľa ľudí nebude vedieť, čo to znamená (odborník na služby, ktorý pomáha hosťom alebo klientom v rôznych prostrediach, ako sú hotely, luxusné apartmány alebo podniky), takže názov bol zmenený niekoľko mesiacov pred vydaním. (Arsenal83)
  • Nadrozmerná žirafa, s ktorou je postava Michaela J. Foxa videná v úvodných momentoch a vo vnútri limuzíny, bola kúpená v slávnom hračkárstve FAO Schwartz, ktoré sa nachádzalo asi blok od miesta, kde sa natáčal film na 59. ulici. FAO Schwartz, žiaľ, zanikol v roku 2015, 22 rokov po natočení tohto filmu. (Arsenal83)
  • Hotel, v ktorom Doug (Michael J. Fox) pracuje, je v skutočnosti The Essex Hotel, ktorý sa nachádza na 59. ulici medzi 5. a 6. Avenue oproti Central Parku. Otvorený je dodnes. (Arsenal83)
  • Keď Michael J. Fox stlačí boháčov autoalarm, pozrie sa naň a nadšene povie: „Milujem to.“ Je to preto, že v tom čase boli takéto alarmy ešte zriedkavé, takže jeho postava sa nemohla s tým zvukom bežne stretávať. (Arsenal83)
  • Väčšina natáčania sa odohrávala v okolí Midtown Manhattan v New Yorku. Natáčalo sa od 20. apríla do 9. júla 1992. (Arsenal83)

Reklama

Reklama