Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova typicka, nicim neprekvapujici a prijemna romanticka komedie s perfektnim sympatakem Foxem, kterej tady dokaze vse perfektne okecat. Pribeh je sice jasnej od zacatku do konce, ale ani to nijak nevadi, jedinej problem je prehnana delka a zbytecne oddalovany zaverecny odhaleni, nicmene i presto je film celkem sviznej. A to je tak vsechno, obcas nakej dobrej vtipek, hlavne pred prichodem hlavni zensky prciny, sem tam pekna romanticka scena a celej film proste stoji na perfektnim Foxovi. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o tom, kterak chudý chlapec ke štěstí vlastním přičiněním přišel. Ve své kategorii jedna z nejlepších, která i po letech připaví příjemnou podívanou z řadou povedenýýhc fórků a několika scénami, které i při x-té repríze rozesmějí... například noční konfrontace ustředíno milostného čtyřúhelníku, kdy se všichni sejdou v jednom pokoji a téměř v jedné posteli... ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby bylo tak jednoduchý uspět v zaměstnaní, jak film naznačuje, hned by se chodilo do práce s většim nadšenim :) Samozřejmě je ale příběh jenom pouhá báchorka o tom, jak mladej kluk bez pořádnýho vzdělání a praxe k dobrýmu místu přišel (takže vlastně americkej sen). A k dobrýmu místu ještě jako bonus sbalil holku, do který se na první pohled zamiloval. Klišé střídá klišé a je pravda, že jediná postava, která dokáže pobavit, je právě ta Foxova. Díky sympatickýmu Foxovi stravitelná komedie a docela příjemná žánrová jednohubka, pořád však jenom průměr. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie o kravaťácích a úspěchu v korporátním světě. Téma je dnes snad ještě více aktuální než v roce svého vzniku a snímek stále dokáže být zábavný. Přitom oproti komediím, které se točí dnes, neobsahuje ani zlomek nadávek nebo sprostých scén a ono to ke srandě bohatě stačí. Některé scénky a nápady autorů jsou vynikající a bavil jsem se více než dobře. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku povedená komedie s mírně praštěnou zápletkou a známým Michaelem J. Foxem, hvězdou 80'. Rozkošně jednoduchý děj si zakládá zejména na jisté nevyrovnanosti a spoustě více či méně zajímavých konfrontačních žertíků. Hlavní je samozřejmě hrdina a jeho 'dvě tváře' z nichž jistému okolí nastavuje pouze jednu z nich, druhá je totiž krutě neoficiální. Snímek se veze ve vysokém tempu a příliš nevázne, v několika momentech je dokonce velmi zábavný. Milostný trojúhelník a zejména závěrečné bloudění za rytmu slavné písně "Oh Yeah" je krásnou třešní na tomto sladkém dortu. Samotný závěr je očekávatelný, přesto však v konečném důsledku celý útvar nijak nepoškozuje. Zábava na jeden večer s minimem nezapomenutelných scén. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Po úspechu filmu bolo navrhnuté pokračovanie, ktoré však nikdy nevzniklo. (Peter-1307)
  • Ve filmu je mj. použita hudba od švýcarského elektronického dua Yello, konkrétně skladba „Oh Yeah“ (1985), (Frontie)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama