Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chirurg Jed Hill nedávno nastoupil do nemocnice v městečku Westerly. Úspěšně zvládne operaci dívky, těžce zraněné neznámým násilníkem. Není to první případ, kdy se obětí stala studentka a policie není schopna zajistit dívkám bezpečnost, čímž je mladý děkan fakulty Andy Safian znepokojen. Jeho manželka Tracy pracuje v nemocnici jako dobrovolná ošetřovatelka dětí, a tak Andy zjistí, že Jad je jeho spolužákem ze střední školy. Nabídne mu pronájem pokoje v jejich nově pořízeném domku. Jenže nový nájemník vede poněkud hlučšný noční život s častými dámskými návštěvami. Jendoho dne najde Andy na své zahradě mrtvou další ze svých studentek - je zřejmě novou obětí úchylného vraha. Detektivka Harrisová mu naznačí, že i on sám je mezi podezřelými (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Jeden z podařených thrillerů, kde pojem "rodina" dostává na frak a "chamtivost" vystrčí drápy. Ale pozor, role lovce a kořisti nikdy není rozdělena striktně. Stačí málo z obávaného predátora se stává housenka napospas vydaná rannímu ptactvu. Jen je škoda, že Tobina Bella zde nevyužili trochu déle a nezamotali ho do hlavní dějové linie. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman som ako herečku nemal rád. Zvlášť po boku Toma Cruisea, alebo v komédiách, či akčných filmoch. Musím však povedať, že v drámach si získava moju priazeň. Aj keď jej herectvo v "The Others" v tomto filme ani zďaleka nedosahuje, možno povedať, že zahrala poriadnu mrchu v moci posadnutosti. Chcel by som napísať aj viac, ale všetko ostatné by bol spoiler. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Po bohatství lačně toužící intrikánka neváhá ve spojení s bezcharakterním milencem - chirurgem vydělávat na vlastním těhotenství i na vlastních potratech. Obětí jejího komplotu se stává její manžel. Hned zkraje napíšu, že film je dramaturgicky dost nevyrovnaný. V první polovině dokonce směřuje úplně jinam, než nakonec dokráčí v polovině druhé. Nejdříve se pátrá po vrahovi mladých studentek a pak teprve přichází na řadu trojúhelník Pullman - Kidmanová - Baldwin, přičemž nejlepší herecký výkon podává asi první jmenovaný. Thriller je to však plný překvapení, nechybí překvapivé a dost zásadní zvraty v ději a také neabsentuje ani napětí. Filmem se prolíná celkem zlověstná atmosféra a každé přibouchnutí dveří má dobrý efekt lekačky, která zvedne ze židle. Jen je škoda, že vše spočívalo na bedrech Billa Pullmana, který do té doby platil za herce vedlejších rolí a zde se dobrým výkonem z nich tak vymanil. Jenže nikdo jiný už herecky nezazářil. Kidmanová byla dokonce až nevěrohodná a poměrně nesympatická, to samé platí o Baldwinovi. Slušný thriller, s napínavou atmosférou, opatřený příslušně kvalitní zlověstnou hudbou zesnulého Jerry Goldsmitha, to ale je. 60% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na druhé shlédnutí se mi to líbilo mnohem víc. Ukecané, ale ne nezáživné. Výborné herecké obsazení, nádherná Nicole Kidman, dokonalý Alec Baldwin a vynikající Bill Pullman rozehrávají skvělé drama. Na poprvé jsem od toho očekával asi více, nějakou akci apod., jenže to se nekoná a film mě vypadl z hlavy i když už tenkrát se mi líbil. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Narozdíl od většiny komentujících pro mě Malice má mnoho kvalit, díky kterým jsem se při sledování dobře bavil a pro které se na něj rád podívám znovu. Goldsmithova hudba je standardně VELMI kvalitní a geniálně se míchá s atmosférou vidiny štěstí, vyšinutosti a zločinu. Výborné herecké výkony dávají zapomenout na narativně trochu přehuštěný scénář. Pořád jsem vděčný za filmy s tímto šmrncem - maje na paměti, že dnes již tento zábavný žánr filmu téměř vymřel. UPDATE: Po pročtení ostatních komentářů jsem nabyl dojmu, že lidé s horším zážitkem a kritičtějším okem viděli dabovanou verzi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve státech Massachusetts (Northampton, Amherst, Holyoke a Boston) a Kalifornie (Culver City) od 3. října 1992 do 14. ledna 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama