Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

corpsy 

všechny recenze uživatele

AArdmanovky mi nikdy veľmi nechutili. Nikdy som netušil, čo je na nich také výnimočné. Nápadov plno, ale bez atmosféry a drajvu. CHICKEN RUN má podobnú úvodnú trištvrtehodinku. To znamená, že situáciu tomuto štúdiu to veľmi nevylepšovalo. Potom, to ale prišlo. Všetko čo mi na tých parkslordovských snímečkov chybovalo, sa zrazu objavilo v plnej poľnej. Akcia dostala dynamiku, prišlo na emócie a všetko zrazu získalo chuť. Jedno je ale mínus, keďže je filmu dnes už 16 rokov ( a filmové veci staršieho dáta sú vo väčšine prípadoch o level lepšie ) predpokladám, že sa AArdman už nikdy neprekoná. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je zpracován tak trošku jinak než běžné animáky. Slepice jsou z plastelíny, což se ve filmu jeví jako zajimavý kreativní a originální prvek. Scénář byl skvělý, velice pěkně propracovaný, tak, že pobaví i dospělého, ale nadruhou stranu film pochopí i malé děti, pro které byl film původně udělán samozdřejmě. Jako menší jsem tento film miloval, a miluji ho i teď. Super animák s propracovaným dějem, a s časnými vtipnými hláškami. 85%. (Ten výraz hledících slepic, s vykulenýma očima je vážně nezapomenutelný:-D) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* ještě nenadešel ten správný čas pro reprízu, ale věřím, že se mi to líbit stejně jako napoprvé (pak určitě komentář oživím). Je to vlastně první celovečerní film od Nicka Parka a jeho Aardman studia. A byla to trefa do černého i bez Wallace a Gromita. Myslím, že by se to mohlo líbit i těm, kdo nejsou na animované filmy ale hlavně je to zábava pro celou rodinu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dokonalá záležitost, které se směju tím víc, čím víc si představuju Mela Gibsona s velkýma sluchátkama na uších, jak dabuje toho kohouta. Velice svěží parodie, ve které co postava, to perla, a co slovo, to citovatelná hláška, alespoň v našich zeměpisných šířkách. Už nikdy pro mě nebude pohled na babiččin kurník stejný. Už je navždycky budu vidět, jak za tím plotem klikují. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)
  • Původně měla na konci filmu zaznít píseň "Don't Fence Me In" od The Andrews Sisters. (Valsadora)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama