Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* ještě nenadešel ten správný čas pro reprízu, ale věřím, že se mi to líbit stejně jako napoprvé (pak určitě komentář oživím). Je to vlastně první celovečerní film od Nicka Parka a jeho Aardman studia. A byla to trefa do černého i bez Wallace a Gromita. Myslím, že by se to mohlo líbit i těm, kdo nejsou na animované filmy ale hlavně je to zábava pro celou rodinu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dokonalá záležitost, které se směju tím víc, čím víc si představuju Mela Gibsona s velkýma sluchátkama na uších, jak dabuje toho kohouta. Velice svěží parodie, ve které co postava, to perla, a co slovo, to citovatelná hláška, alespoň v našich zeměpisných šířkách. Už nikdy pro mě nebude pohled na babiččin kurník stejný. Už je navždycky budu vidět, jak za tím plotem klikují. ()

Reklama

cherylike 

všechny recenze uživatele

1* díky úctě k animovaným filmům. Teď nevím, jestli tenhle film, který je určen primárně dětem, má být jako vymejvárna mozků, která má dítě přesvědčit k vegeterianství? Nebo k tomu, že ti lidé na farmě, kteří dřou kůži kvůli pár korunám jsou tak strašně zlí lidé? A co teprve taková celá pointa příběhu - dostat se za plot. ...takových neúspěšných pokusů, takových plánů! Jen našemu Rockymu se to zcela nenápadně povede hned 3x! A co ten podivný antifašistický kohout? A kde je vůbec jakýkoliv pokus o vtip?!! A vůbec. Necháme všechny takovýhle farmy zavřít, protože to je tyranie a pustíme slepičky na svobodu aby se měli lépe. Nebudeme už jíst vejce a už vůbec ne kuřecí maso! Jen škoda že neukázali jak se slepičky líbají zobáčkama, to bych dala možná o hvězdičku víc :)))))))))) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu již trošku nevšední animák (především svým zpracováním). Ale bože, jak já ho miloval! Troufám si říci, že to byl jeden z mých prvních zhlédnutých animovaných filmů a pamatuji si, že jsem se na něj mohl dívat snad každý den a nikdy mě neomrzel. Neřekl bych, že je to typický animovaný film pro děti, jelikož je dějově celkem propracovaný. Vtipné scény, u kterých se popadáte za břicho střídají zase ty s hlubší myšlenkou. Plastelínová animace na jedničku! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama