Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

marshaall 

všechny recenze uživatele

Tak som si po 17-tich rokoch konecne pozrel tuto klasicku Disneyovku. Cakal som peknucky dojak, ale je to iba tuctova animovana romanca. Za pochvalu stoji zaver s odlucenim. To bola novinka v casoch rozkvetu happyendov. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Příjemná slaďárna s morálním poselstvím. K realitě to má hodně daleko, ale o tu tady přeci vůbec nejde :) Mám rád indiány takže krásný 4* ()

nippa 

všechny recenze uživatele

Aha, takže vlastne Skrillex odkukal účes od indiánov z Pocahontas... Rozprávočku som musel pozerať ako snáď posledný vyvrheľ na svete, ktorý si to dovolil nevidieť aj keď pri tom vyrastal. Pekné, trefné, ale na všetko by prišli oveľa skôr keby toľko nespievali... ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně skvělá záležitost, příběh je dost povrchní. Nemá to žádného pořádný motiv, záporáka, zvrat... A dost rušivá je ta dětská naivnost, když tu drsnou realitu známe. ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

jedna z mojich najoblubenejsích Disneyoviek, ktorá ucarí krásnym príbehom a hudbou. A velmi podarena je aj postavy starej matky vrby. ()

TylerGage 

všechny recenze uživatele

nevím proč ,ale tato pohádka od disneho mě velmi pobavila a upoutala. příběh indiánky Pocahontas a angličana Johna Smitha . Krásná příroda,písně,příběh a poslední loučení... už se těším na druhý díl. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vyslovene priemerný disney, čakal som viac. Chýba tomu šťava, poriadny humor a nadhľad. Piesne síce nie sú zlé, ale v pamäti neuviaznu. Príbeh sa ženie dopredu v prehnanom tempe a nie je čas na poriadne rozvinutie charakterov. Animačne mi to tiež moc nesadlo. Jediná scéna ktorá skutočne fungovala a mala v sebe tú správnu mágiu bolo prvé stretnutie Johna Smitha s Pocahontas, škoda, že to bol len osamelý záblesk. 5+/10 ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Moje zamilovaná věc z dětství - byla to láska na první pohled, kterou jsem po letech znovu objevila. Perfektní originál, ale dabing včetně písní se taky celkem povedl. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Jeden z Disneyho slabších kousků. Prostředí Indiánů mě nikdy nebralo a kubisticko-hranaté zpracování taky oku tolik neladí. Ale určitě se s ní snadněji animuje, což stejně není důvod jí používat namísto té staré techniky. ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka vžy zaostávala za takými fenoménmi ako sú Leví kráľ či Mulan ale i napriek tomu to je určite lepšie než minimálne 80 % animákov. ()

tutulinka 

všechny recenze uživatele

Disney muzikály nie sú môj šálok kávy, ale Pocahontas má 80 % za hudbu, za tie farby vetra hlavne, za nejaké tie myšlienky o prírode aj keď vo veľmi detskej podobe, za to, že to bol obľúbený film mojej obľúbenej učiteľky na szákladnej a za to, že *SPOILER* to neskončilo happyendom ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, s nádhernou animací a podmanivou hudbou. Krásný romantický a trochu i dramatický příběh, který ač lehce naivní, přesto velmi poutavý a plný různých přírodních či etických motivů a poselství. Vše podpořeno prvotřídní hudbou, jak je již u Disneyho zvykem. Z minimálního rozpočtu se tvůrcům povedla natočit perfektní podívaná pro celou rodinu. 8/10. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní Disney, kterému podkopávají nohy jen muzikálové vsuvky. Nebýt totiž jich, je Pocahontas parádní pohádka pro malé i dospělé. Je až s podivem, jaké poklady na konci tisíciletí dokázal Disney produkovat. A konečně už taky chápu, proč se o Avataru říká "vesmírná Pocahontas"! ()

mirakom 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se podíval na pohádku, kterou jsem měl v dětství oblíbenou a viděl ji několikrát. Musím říct, že příběh a vyhrocení konfliktu mezi lidmi a indianý je moc rychlé a hloupé. Uzavření konfliktu je také rychlé a dětinské. Je to pohádka, vím, ale Disney má teda spoustu lepších. Vztah mezi Pocahontas a Johnem, který je už od začátku neskutečný hrdina a dobrák, proběhne taky ráz naráz a víceméně je to láska na první pohled. Nějaké budování vztahu a příběhu celému filmu chybí. Např. takový Lví král, má všechno na jedničku, ale tohle určitě ne. Natočené je to samozřejmě pěkně jako všechny Disneyovky a cením, že příběh je inspirovaný skutečnými událostmi. No a když bych to měl porovnat s Avatarem, jak mnoho lidí tvrdí, že Avatar je jen kopírkou Pocahontas, tak to absolutně není pravda. Avatar má úplně jiný příběh a narozdíl od Pocahontas má mnohem propracovanější představení jednotlivých postav a míst, budování charakterů a vztahů mezi jednotlivými postavami. Avatar je celou dobu jen z pohledu Jakea Sullyho a jde vidět jak postupně odhaluje krásu nového světa, mění se jeho povaha a stává se členem Na'Vi. V Avatarovi je vše uděláno s naprostou precizností, neskutečným množstvím detailů a neuvěřitelnou úctou k přírodě. Nabízí spoustu otázek k zamyšlení, odkazů na současný svět atd. Takže už to nebudu natahovat. || Režie: 5/10 | Scénář: 5/10 | Hudba: 9/10 | Kamera&Střih: 7/10 | Art: 9/10 | VFX: -/10 | Masky&Kostýmy&Kulisy: -/10 | Obsazení: 7/10 | Akce: 6/10 | Napětí: 5/10 | Romance: 6/10 | Humor: 7/10 || Celkem: 66,00 % ~ 6,5/10 || Disney+ | Theatrical Cut: 81 min | 2Dtit ()

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama