Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (107)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, že dřív začnu pít tequilu než abych si tenhle ucouraný západ slunce pustil do baráku podruhé. Ono totiž ještě neznamená, že když je něco krásně obsazené, udělá to člověku dobře. Vzpomeňte si na mě, až budete se staženými půlkami klepat na krásně obsazený záchod. (Filmfest Hurghada 2012, 52/67) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Prekupnik s drogami Mac (Mel Gibson) snazici se dat vale sve nelegalni cinnosti proti nemu stojici dobry pritel a nynejsi policista Nick (Kurt Russell) tvori pilire snimku. S do vseho se zamotavajici kraskou Jo Ann (Michelle Pfeiffer) a navstevou z Mexika se dej louda a che byt chytry ve svych zvratech, coz pusobi jen zmatecne. K tomu pripocitam zvlastni atmosferu a nadech a 65% je tak akorat. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dave Grusin: 1. Surrender To Me - Ann Wilson & Robin Zander ,2. Do You Believe In Shame? - Duran Duran ,3. Recurring Dream - Crowded House ,4. Give A Little Love - Ziggy Marley & The Melody Makers ,5. Don't Worry Baby - The Everly Brothers & The Beach Boys ,6. Dead On The Money - Andy Taylor ,7. Unsubstantiated - The Church ,8. Beyond The Sea - Bobby Darin ,9. Tequila Dreams - Dave Grusin ,10. Jo Ann's Song - Dave Grusin ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z pěti výrazných amerických herců měli v době natáčení hned čtyři z nich fakticky status hvězdy a byli na vrcholu své popularity. Přesto se podíleli, jak už to v hereckém životě bývá, na výrobě beznadějně průměrného filmu, který by ode mě mohl dostat přívlastek mdlý a nevýrazný. Mel Gibson i Kurt Russel patřili k hvězdám akčních filmů, ale tenhle případ je z jiného soudku. Snímek si hraje na psychologické kriminální drama, jenže je moc upovídaný, režie je mdlá a scénář, který si pohrává s fenoménem těžce zkoušeného kamarádství, je jen průměrný, takže je tu příliš mnoho minusů na to, aby to zachránilo několik hereckých legend. Mohl bych dát slabší 3*, ale etická stránka filmu mi nesedí. Až vám poleze nesympatický kolega na nervy, střelte ho klidně do zad tak jako kriminalista v podání Kurta Russella, a dejte tak přednost kamarádství s charismatickým kriminálníkem... Celkový dojem: 45 %. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Klasická pohodovka s Gibsonem, kterou koření svižný příběh o sporech s policistou Russellem v přetahované o M. Pfeiffer. Čekal jsem žánrovou pecku, ale nedočkal jsem se. Zkrátka bez problému koukatelná detektivka s několika světlými momenty, která ale nemůže zkušenějšího diváka vytrhnout z klidu. 60% = 3/5 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • V kinách sa spolu s filmom premietal aj trailer na snímku Batman (1989). Fanúšikovia boli z toho tak nadšení, že niektorí si kúpili lístok na film iba kvôli tomu, aby mohli vzhliadnuť trailer na Batmana. (m.a.t.o.)
  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)
  • Snímku mala pôvodne produkovať spoločnosť Warner Bros. s rozpočtom 33 miliónov dolárov. Keď od produkcie odstúpila a z projektu sa stal nezávislý film a rozpočet klesol o 10 miliónov dolárov. Napriek tomu sa v tom čase jednalo o najdrahší nezávisle produkovaný film. Producent Thom Mount zdôvodnil odstúpenie spoločnosti Warner Bros. od financovania filmu s tým, že Warnerom sa nepozdával scenár, ktorý vykresľoval policajtov v zlom svetle a zároveň hlavnou postavou bol bývalý drogový díler. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama