Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečný zločinec využívá požáru lesa ke svému útěku. Jesse, jeden z těch, kdo s ohnivým živlem svádějí urputný boj, se ho snaží dopadnout. Akční thriller plný povedených ohnivých efektů a napínavých scén. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

5150 

všechny recenze uživatele

OHNIVÁ BOUŘE se nebere zas tak smrtelně vážně a to je fajn. Pominu-li speciální efekty a dynamické akční sekvence, tak potěší řada dalších maličkostí (mj. píseň "Cat People (Putting Out the Fire)" zpívá David Bowie). Herecké obsazení je dobré a zejména záporák William Forsythe je perfektní. Prostě tohle se mi líbilo víc než Brosnanova EXPLOZE. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na potřetí to vyšlo a Dean Semler natočil poprvé dívatelný akční film. Má solidní tempo, neokoukané herce a William Forsythe své odporně nesympatické záporáky uměl. Dokonce jsem jednu dobu uvažoval o ještě vyšším hodnocení, ale mírný nadprůměr to vystihuje víc. Podobných akčních filmů se totiž vyrojilo koncem devadesátých let hodně a bylo těžké je od sebe rozeznat. Tenhle pár originálních scén měl a nenudil. Po tomhle akčním opusu se však Semler s režijní prací definitivně rozloučil a to paradoxně ve chvíli, kdy začal točit schopně. 60% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Až absurdně nerealistický a nelogický, ale zábavný béčkový akčňák s mimořádně tupým ex-fotbalistou Howie Longem a záplavou digitálních plamenů v hlavních rolích. Stálo by zato, podrobně rozebrat, čím vším se tvůrci OHNIVÉ BOUŘE inspirovali, ale spokojím se konstatováním, že námětem i několika konkrétními scénami (horská chata, skok do propasti) film kopíruje CLIFFHANGERA a ve finále se dopustí té nejdrzejší filmové vykrádačky od dob TURKISH STAR WARS, když se hasič v podání Scotta Glena postará o stejný dějový zvrat jako hasič, kterého hrál v Howardově OHNI. Na první pohled křehká ale v boji zdatná (a celkově stejně nevýrazná) ornitoložka Suzy Amis připomene strážkyni parku Samanthy Mathis asistující Christianu Slaterovi v OPERACI ZLOMENÝ ŠÍP (kde Long herecky debutoval jako Travoltův poskok) a záludný chladnokrevný hajzl William Forsythe a tichý znásilňovač Barry Pepper připomenou Cyruse Viruse a mix Johnnyho 23 a Grahama Greena z CON AIR. Pěkné, do běla rozpálené finále, ve kterém explodují stromy. Jak by řekli taťka s mamkou z Cravenových LIDÍ POD SCHODY - ať se smažej v pekle! ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Naprosto v pohodě akční jednohubka, kde Forsythe si střihl další zápornou roli a to mu prostě sedí. Hlavní hero mi nevadil, ikdyž ho vůbec neznám a některé záběry potěšily. Celkově film odsýpal a vzhledem ke kratší stopáži ani neobsahoval nějaké nudné části. Pohodová akce. S tímto filmem jsem neměl problém, hlavně film dobře kombinuje dva žánry a tím mne to fakt překvapilo. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ticho sedel v kúte a ani sa neodvážil položiť otázku: "Čo dýchali a ako." Ono nevadí, Semler to písal na stehne, a všetok ten huriavk a ohňová lavína, s horiacim ksichtom v lodi je miš-maš zvetraných tupostí a nudy. Katastrofou je scenárový podpaľač, ktorý kopíruje spôsob prerozprávania. Všetko náhodne... Nie je dôvod sa rozčuľovať, a przniť, pretože z toho ohňa dobrej zábavy vzídu aj dve malé vtáčiky... A o tom to je, aby všetci boli šťastní. Tak americky. (videné 10.10.2015, JOJarchív) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama