Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečný zločinec využívá požáru lesa ke svému útěku. Jesse, jeden z těch, kdo s ohnivým živlem svádějí urputný boj, se ho snaží dopadnout. Akční thriller plný povedených ohnivých efektů a napínavých scén. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam ideš?“ – „Učesať sa.“ Z tohto som bol svojho času sklamaný, myslel som si ale, že po pár rokoch vychladnem, lebo som medzitým videl kopu fakt zlých akčných filmov. Ale nie, stále je to nevydarená, miestami dokonca až trápna kávovina vysokého oktánového stupňa, pojednávajúca o parahasičoch (!!!). V roku 1998 si kameraman Dean Semler povedal, že skúsi réžiu... a okrem tohto béčka natočil aj béčkarsko-céčkarskú seagalovku Patriot. Jedno horšie ako druhé a tak nečudo, že následne sa vrátil ku kameramanskej činnosti a s režírovaním (vďakabohu) skončil.  Ťažko povedať, čo tu robí Scott Glenn z Mlčania jahniat (asi mu bolo ľúto za požiarmi a tak si v podstate od slova do slova zopakoval rolu z Howardovho Ohňa?). Zlátanú béčkarskosť projektu podtrhuje vrcholne nesympatický William Forsythe ako titulný zlosyn, chvíľková hviezdička Howie Long (pravá ruka Johna Travoltu z Operácie Zlomený šíp) v titulnej úlohe, prehnané akčné scény (motorka vs. auto v lese), otrasné herecké výkony (Barry Pepper s najbrutálnejším účesom od dôb Christopera Walkena, rok pred Vikingami sa v ďalšom prepadáku objavujúci  ex-Čech Vladimír Kulich) a neprehľadný strih (hrdina je uväznený v horiacej chate, STRIH, hrdina skáče na motorke zo strechy rovno do lesa). Snímka je bizarne výnimočná najmä tým, že sa v podstate všetky záporné postavy zlikvidujú navzájom medzi sebou (!), s výnimkou ústredného gaunera (ktorý skončí zvlášť nechutne). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až absurdně nerealistický a nelogický, ale zábavný béčkový akčňák s mimořádně tupým ex-fotbalistou Howie Longem a záplavou digitálních plamenů v hlavních rolích. Stálo by zato, podrobně rozebrat, čím vším se tvůrci OHNIVÉ BOUŘE inspirovali, ale spokojím se konstatováním, že námětem i několika konkrétními scénami (horská chata, skok do propasti) film kopíruje CLIFFHANGERA a ve finále se dopustí té nejdrzejší filmové vykrádačky od dob TURKISH STAR WARS, když se hasič v podání Scotta Glena postará o stejný dějový zvrat jako hasič, kterého hrál v Howardově OHNI. Na první pohled křehká ale v boji zdatná (a celkově stejně nevýrazná) ornitoložka Suzy Amis připomene strážkyni parku Samanthy Mathis asistující Christianu Slaterovi v OPERACI ZLOMENÝ ŠÍP (kde Long herecky debutoval jako Travoltův poskok) a záludný chladnokrevný hajzl William Forsythe a tichý znásilňovač Barry Pepper připomenou Cyruse Viruse a mix Johnnyho 23 a Grahama Greena z CON AIR. Pěkné, do běla rozpálené finále, ve kterém explodují stromy. Jak by řekli taťka s mamkou z Cravenových LIDÍ POD SCHODY - ať se smažej v pekle! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ucházející béčko se zajímavým obsazením (Howie Long, ale především William Forsythe jako nevypočitatelný bastard), kterému nakonec v poslední třetině zasadí smrtící úder nelogičnosti typu "hod do dálky sekerou" či špatné triky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkove by tenhle akcni ohen usel hlavne Forsythe je v pohode balancuje to slusne na hrane akcniho a katastrofickyho zanru pro mne prekvapeni cekal sem blbost ale bylo to v klidku ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohá parodie na akční film, ubohá a trapná. Jeden z těch místních IQ topíčů by řekl totální námrd, u mě ale totální propad. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na potřetí to vyšlo a Dean Semler natočil poprvé dívatelný akční film. Má solidní tempo, neokoukané herce a William Forsythe své odporně nesympatické záporáky uměl. Dokonce jsem jednu dobu uvažoval o ještě vyšším hodnocení, ale mírný nadprůměr to vystihuje víc. Podobných akčních filmů se totiž vyrojilo koncem devadesátých let hodně a bylo těžké je od sebe rozeznat. Tenhle pár originálních scén měl a nenudil. Po tomhle akčním opusu se však Semler s režijní prací definitivně rozloučil a to paradoxně ve chvíli, kdy začal točit schopně. 60% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl horší slátaniny a když se vydržím dívat až do konce, tak si to zaslouží alespoň 1 hvězdičku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Brutálna kombinácia trileru o úteku z väzenia a "hasičskej" drámy. Veľmi hlúpy scenár, tvorcom však nechýba nadšenie pre retro akciu - naháňačka na motorke po lese, skákanie na padáku, bitka so sekerami... Napriek účasti Scotta Glenna nečakajte ďaľší OHEŇ... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy já prostě mužů ale přeci jen vězeňská spolupráce mě nenadchla. Oheň všude kam se podíváš bylo super a herecký slušně zábavný výběr ale jak říkám prostě vězni my tam neseděly, přesto jsme spokojeni a to je podle mě hlavní. ()

5150 

všechny recenze uživatele

OHNIVÁ BOUŘE se nebere zas tak smrtelně vážně a to je fajn. Pominu-li speciální efekty a dynamické akční sekvence, tak potěší řada dalších maličkostí (mj. píseň "Cat People (Putting Out the Fire)" zpívá David Bowie). Herecké obsazení je dobré a zejména záporák William Forsythe je perfektní. Prostě tohle se mi líbilo víc než Brosnanova EXPLOZE. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Snaha urobiť novú akčnú hviezdu z nejakého bývalého hráča amerického futbalu sa nevydarila. Howie Long nemá charizmu, aby utiahol film. Hodil by sa maximálne do úlohy poskoka hlavného záporáka. No a samotný film tiež za veľa nestojí. Nebol síce úplne lacný, ale stále mu chýbalo dosť peňazí na to, aby tie šialenosti, ktoré sa tam odohrávajú nevyzerali po trikovej stránke tak mizerne. Celkovo je akcia extrémne prehnaná, čím mi pripomenula tie horšie diely série XXX. Naviac je zbesilo zostrihaná a braná vo veľkých detailoch, takže ani nie je príliš prehľadná. A ani samotný typ akcie ma nenadchol. Väčšinu filmu sa postavy poflakujú v lese a snažia sa vyhnúť ohňu. Popritom záporáci naháňajú kladného hrdinu a jednu ženu a zároveň sa sami záporáci jeden po druhom pozabíjajú. To je asi tak jediný, trochu originálnejší prvok celého filmu. Za zmienku ešte stoja otrasné komické účesy záporákov. Vzhľadom na trashové pojatie filmu mal byť asi zámer, aby záporáci pôsobili komicky. Snáď. Alebo je Dean Semler iba mizerný režisér, čo dokazuje aj jeho druhý režijný počin. 3/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak celkom kvalitná akčná zábava, z ktorej cítiť béčkovosť na míle, ale rozhodne to nieje nejaká katastrofa. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Podle mě další parodie která má se všim všudy všecko. Uplně geniálně stvořená. Klidně mi napište, jak je strašně debilní dávat odpad filmům který se mi nelíběj a jak dávam špínám kinematografie pět hvězd. Dejte si moje jméno na profil, ale až jej někdo uvidí, tak ho honem stáhněte a dělejte že se nic nestalo. A dejte mi co nejvíc bodů. Já sem uplně nadšenej když mi nějakej přibyde. Fakt, sem na stejný lodi s váma, kluci od Avatarů. .... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa veľmi slušný film, raz za pár rokov si ho vždy zopakujem. Howie Long konečne v kladnej úlohe s dobrou výpravou a sekundovaním Scotta Glena a na druhej strane Barry Pepper, Vladimír "Viking" Kulich a William Forsythe, ja som bol spokojný. ()

Reklama

Reklama