Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hatch Harrison (Jeff Goldblum), jeho žena Lindsey (Christine Lahti) a jejich patnáctiletá dcera Regina (Alicia Silverstone) se vracejí domů po smutném víkendu stráveném na horách. Najednou náklaďák jedoucí v protisměru dostává smyk a sráží je z útesu do řeky plné ledových ker. Lindsey a Regina jsou v pořádku, ale Hatch při převozu do nemocnice umírá. Díky doktoru Nyebernovi (Alfred Molina) a nejmodernějším přístrojům je Hatch oživen. Tento prožitek mu dává energii a nový pohled na život. Vše vypadá dobře. Brzy však Hatch zjišťuje, že po znovuoživění navázal duševní spojení s masovým vrahem Vassagem (Jeremy Sisto). Nyní může vidět a cítit to, co Vassago. Mnohem nebezpečnější je ovšem, že Vassago může vidět Hatchovýma očima. A to, co vidí, jsou nové oběti - Regina a Lindsey. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

choze 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale film je jen průměrným mysteriózním thrillerem se zajímavou (a vizuálně vděčnou) premisou, kterou ale Leonard vyloženě zahodil. Úporná snaha udělat mladistvého zabijáka, co nejvíc cool, je až směšná, ale Goldblum to trochu zachraňuje. Tu titulní padouchovu skrýš bych ale jako dítě určitě chtěl mít na zahradě. Sakra, chtěl bych ji i teď. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku výborný mrazivý film o částečném prohození vědomí, kde sice Goldblum hrál jak na divadle nebo jakoby si právě odskočil z Mouchy, ale kde byl naopak Jeremy Sisto (sympatický psychomarod už v "Six Feet Under") jako démon perfektní - krásný i odporný - a strhával veškerou pozornost na sebe. Bohužel konec, zřejmě věrný předloze, jinak důvod natočit ho jak z Krotitelů duchů naprosto nechápu, to příjemné napětí táhnoucí se celým filmem zcela rozprášil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Největší potíž je, že v tomto rádoby hororu nefunguje vůbec nic. Ani ta nejzákladnější složka, jako je napětí nebo atmosféra, vše působí dojmem vybité baterie. Film se doslova plouží od záběru k záběru a právě vizuál si snad jako jediný zaslouží pochvalu. Jeff Goldblum hraje tak nějak nezúčastněně a osvěžením není ani účast Alicia Silverstone, Jeremy Sista nebo Alfreda Moliny. Co je to za horor, který jedinkrát nevyděsí, nudí k smrti, nedá se pochopit a vlastně ani horor nepřipomíná? To je Skrýš. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Andrew Kevin Walker měl v několika případech problém s konci svých scénářů, konkrétně studia chtěla temná vyústění předělat (u Sedm si Fincher vydupal původní vyznění) na nějaký snesitelný happy-end. Než se proslavil, sáhnul po jednom knižním bestselleru. Nejprve autonehoda (solidně natočená) a pak boj v ledové vodě. Jeff Goldblum se ocitne ve stavu klinické smrti a návrat do normálního života rozhodně není růžový. Ze svého „výletu“ si něco přinesl. Na prahu smrti se totiž jaksi spojil s vědomím sadistického vraha (který kdysi také klinickou smrt prožil) mladých dívek, který si navíc vyhlédl další oběť: jeho dospívající dceru. Výsledkem je standardní thriller ozvláštněný několika motivy „navíc“, který v závěru (bohužel) frnknul kamsi ke Krotitelům duchů. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se toho bál, ale naštěstí hned na začátku jsem zaregistroval, že tam hraje můj idol z dospívání Alicia Silverstone (videoklipy skupiny Aerosmith) a tu když někde vidím tak zpozorním moc krásná žena. Oživovat někoho když už je vlastně mrtvý se nevyplácí a taťkovi začíná pěkně hrabat jenže vše má svůj důvod. Celkem slušný film i atmosféra. Mimochodem je tam jakási paralela kdy jde Regina na koncert Pearl Jam a hlavní záporák se jmenuje Jeremy což je název dnes už legendární písničky a klipu právě od Pearl Jam. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Autor predlohy, spisovateľ Dean R. Koontz, bol tak sklamaný výslednou adaptáciou svojho diela, že poprosil tvorcov, aby stiahli jeho meno z úvodných titulkov. (beso74)
  • Hoci film produkovala spoločnosť patriaca hercovi Dennisovi Quaidovi, po zhliadnutí zostrihaného materiálu sa rozhodol svoje meno z titulkov stiahnuť. (beso74)

Reklama

Reklama