Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Seriálem jsem nedotčený takže hodnotím zcela samostatně. Námět a příběh dávaly do vínku velmi slušný základ a nebýt častých dějových nedotažeností a zbytečných chyb a klišé, mohlo to být ještě výrazně lepší. Ono je tu vlastně vše takové nedotažené, dobře načaté, ale pak často pokažené. Přesto to má cosi do sebe, zajímavou atmosféru nelze upřít stejně jako snažícího se Idrise Elbu, takže lehce přitalčím na 4*. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

V tomto případě stereotyp Krimi = shit popírající fyzikální zákony, vzorce lidskýho chování, postrádající logiku a tím pádem i napětí. Zezačátku jsem si říkala, že je supr, že je to alespoň průměrné. V polovině filmu si říkám "prosím, ať to neni úplně debilní" a ke konci mě štve, že jsem tímhle promr.... nedělní večer. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo, nebo ne, což se mi stává spíš výjimečně. Na jednu stranu to bylo nablýskané a svištící, ale na druhou divné, bez logiky a docela prázdné. A moc jsem nechápala, proč byl Luther vlastně ve vězení (pokud to na něco navazovalo, tak to tam nebylo vysvětleno). ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Luther nikdy nebyl nejak propracovana postava, byl jenom jednim z piliru serialu, tema dalsima byli jeho sidekickove a kriminalni pripady. Film se ale z nejakeho zahadneho duvodu rozhodne dva pilire zborit, postavit Luthera do cela samotneho a zduraznit naprostou vytezenost teto postavy. Navazal tak na 4. a 5. sezonu serialu, ktere uz mlatily jenom prazdnou slamu. Kriminalni zapletka je tu trapne prekombinovana a dost stupidni, postavam chybi jakakoli motivace a hemzi se to tu nonsensy. Upocena snaha o barevne akcenty v obraze je jak z filmarskeho slabikare a misty pusobi az sprtacky. Touha zakotvit nekde mezi Bondem a Sherlockem zkratka tvurcum tezce nevysla. Neni to ani dost chytre, ani dost akcni. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Seriál Luther sem nikdy neviděl ,tak sem pustil film.Zásahová jednotka mohla chytit vraha ale,ono ne raději jdou po detektivovi ,bože kam film dopracoval.Scénář musel psát nějaký blb.Místy fajn .Na jedno zhlédnutí v pohodě stačí.Film není ničím vyjímečný.Asi si z filmu další den nebudu pamatovat nic.Za mě 60% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama