Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eye candy záležitosť, ktorej akoby primárnym cieľom bolo upozorniť na to, že Idris Elba by bol skvelý James Bond a Andy Serkis by bol skvelý záporák. Jeho psychopat má totiž také prostriedky a možnosti, že by čumeli aj slávni bondovskí antagonisti. Čiže ak už tu máme Pád z nebies, tak Elba už svoju oficiálnu bondovku nepotrebuje. Má to trochu divnú dramaturgiu, ale stále je to prehľadné a má to atmosféru a napätie. Je vysoko pravdepodobné, že finále v Nórsku už bude pre polovicu Johnových fanúšikov príliš. Ja mám ale problém skôr s tvrdením, že pre niektorých ľudí je smrť lepšia ako odhalenie nejakého toho tajomstva a ono by to išlo bez problémov aj bez toho uväznenia, ktoré poriadne rozohratie zápletky skôr zdržuje. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Divacke rozcarovanie: Jedine auto na prevoz? Vazne?! Potom, ten postoj zo strechy mrakodrapu a pohlad na Londyn, akoby slo o komixoveho Batman-a. Opat, to vazne?! Kedy sa z nekompromisneho detektiva stal komixovy sunt? Nasledne sa bude "hrdina" uplne "nenapadne" a bez maskovania promenadovat po meste, ktore ma niekolko kamier v kazdej ulici napojenych 24/7 na dispecingy...tak urcite. Dalsie klise s blizkym detektiva z cista-jasna...what?! Nachystani potapaci? Bachorka a znacne sklamanie, pretoze oproti serialom, ktore boli povacsine minimalne nadpriemer, je toto uplny paskvil. Neodporucam. ()

Reklama

halogenka 

všechny recenze uživatele

Luther nikdy nebyl nejak propracovana postava, byl jenom jednim z piliru serialu, tema dalsima byli jeho sidekickove a kriminalni pripady. Film se ale z nejakeho zahadneho duvodu rozhodne dva pilire zborit, postavit Luthera do cela samotneho a zduraznit naprostou vytezenost teto postavy. Navazal tak na 4. a 5. sezonu serialu, ktere uz mlatily jenom prazdnou slamu. Kriminalni zapletka je tu trapne prekombinovana a dost stupidni, postavam chybi jakakoli motivace a hemzi se to tu nonsensy. Upocena snaha o barevne akcenty v obraze je jak z filmarskeho slabikare a misty pusobi az sprtacky. Touha zakotvit nekde mezi Bondem a Sherlockem zkratka tvurcum tezce nevysla. Neni to ani dost chytre, ani dost akcni. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Luther: Pád z nebes obsahuje slušný základ, na kterém by se dala vystavět plnokrevná 6. série původního seriálu. Jenže výsledek je plochý, v jistých momentech až absurdní, kdy tomu nepomůže ani nadále bravurní Idris Elba a svou roli užívající si Andy Serkis. Vedle celovečerního Luthera dosahují 4. a 5. série téměř kvalit prvních třech sérií, tenhle celovečerní doplněk si svou existenci zvládá obhájit jakž takž. Zrovna od Johna Luthera prostě člověk čeká tak nějak víc, chvílemi to vyloženě působí, že celovečerní Luther nemá s tím seriálovým téměř nic společného.... ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Seriálem jsem nedotčený takže hodnotím zcela samostatně. Námět a příběh dávaly do vínku velmi slušný základ a nebýt častých dějových nedotažeností a zbytečných chyb a klišé, mohlo to být ještě výrazně lepší. Ono je tu vlastně vše takové nedotažené, dobře načaté, ale pak často pokažené. Přesto to má cosi do sebe, zajímavou atmosféru nelze upřít stejně jako snažícího se Idrise Elbu, takže lehce přitalčím na 4*. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama