Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

halogenka 

všechny recenze uživatele

Luther nikdy nebyl nejak propracovana postava, byl jenom jednim z piliru serialu, tema dalsima byli jeho sidekickove a kriminalni pripady. Film se ale z nejakeho zahadneho duvodu rozhodne dva pilire zborit, postavit Luthera do cela samotneho a zduraznit naprostou vytezenost teto postavy. Navazal tak na 4. a 5. sezonu serialu, ktere uz mlatily jenom prazdnou slamu. Kriminalni zapletka je tu trapne prekombinovana a dost stupidni, postavam chybi jakakoli motivace a hemzi se to tu nonsensy. Upocena snaha o barevne akcenty v obraze je jak z filmarskeho slabikare a misty pusobi az sprtacky. Touha zakotvit nekde mezi Bondem a Sherlockem zkratka tvurcum tezce nevysla. Neni to ani dost chytre, ani dost akcni. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo, nebo ne, což se mi stává spíš výjimečně. Na jednu stranu to bylo nablýskané a svištící, ale na druhou divné, bez logiky a docela prázdné. A moc jsem nechápala, proč byl Luther vlastně ve vězení (pokud to na něco navazovalo, tak to tam nebylo vysvětleno). ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, tak nemohu srovnávat. Ale to je asi dobře. Začátek filmu zajímavý, průběh žádná hitparáda a závěr ušel. Problém je, ze je film strašně utahaný, plný zbytečných dialogů a monologů a vlastně krom sympatického Elby a dost ujetého Serkise, moc nepobaví a jen místy lehce šokuje, ale to je tak vše. Zkrátit o 40 minut a bylo by to lepší. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rád, že se Luther vrací. Vždycky jsem rád, když se Luther vrátí. A i tenhle, poprvé ve formě celovečerního filmu a poprvé s hlavičkou Netflixu ve své první polovině vypadal, že se povede. Nakonec to sice tak dobré jako seriál nebylo, ale o zklamání rozhodně mluvit nemůžu. Stopáž je asi trochu přepálená, na druhou stranu se tady toho ale bohužel děje tolik, že by to vystačilo na celou další sérii. Luther zešedivěl a definitivně zbondovatěl a Idris Elba si to zase hrozně užívá a já mu to žeru. Bavil mě i Andy Serkis a jeho mimořádně slizký záporák. První polovina je vynikající, druhá se naopak občas až vražedně vleče, aby akční finále celkové tempo zase trochu vyrovnalo. Celkově jsem se dobře bavil, na druhou stranu jsem občas měl pocit, že se tady dějí strašně nevysvětlitelné věci á la pozdější série Sherlocka. U případných dalších filmů samozřejmě nebudu chybět, ale kdyby nic dalšího nebylo, asi by se vůbec nic nestalo. 65 %. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám, ale look Luthera je docela cool. Akorát film, který nemá špatnou zápletku (napadlo mě Schumacherovo 80 mm, i série jako Saw či Hostel nebo dokonce Srbský film), působí trošku lacině. Ne výpravou, ale celkovým dojmem, trošku amatérsky či moc televizním dojmem. A ač je Serkis taky cool, jeho záporák se mnou nic nedělal a celé to na mě působilo moc na efekt, vypočítavě. Lacině. Bez pořádné akce, napětí i krimi práce. Proto jdu s hodnocením níž. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama