Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při cestě autem z Chicaga do San Diega nabídne mladík Jim (C. Thomas Howell) svezení neznámému stopaři (Rutger Hauer). Jim neví, že stopař je brutální vrah a s úmyslem vraždit nastoupil i do jeho automobilu. Policie, aniž by měla tušení o existenci skutečného vraha, ale ze zabíjení podezírá právě Jima. Rutger Hauer v roli stopaře Johna Rydera předvádí ve scénách zuřivého řádění místy až nadlidský výkon. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (387)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po mesačnej odmlke po dobrom pocite z remakeu, som si pustil originál a musím povedať, že chápem percentuálnu priepasť medzi nimi. Originál 'The Hitcher' má totiž jeden podstatný faktor, ktorý novšiemu viditeľne chýba a to je - Rutger Hauer a jeho nechutne pokojná záporácka charizma. To jediné nemohli nahradiť a je to citeľne cítiť. Inak je všetko na rovnakej úrovni, viď komentár k 'The Hitcher' - 2007. 85%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak toto je trošku iné kafé ako Harmonov napodarený Highwayman. Pefektná temná atmosféra thrilleru by sa dala krájať. I keď som videl nový The Hitcher (2007) a dosť sa mi páčil, toto bolo ešte lepšie. Chalan je proste sám, beznádej ja tam cítiť a je to uveriteľnejšie ako remake. Čo ma však prekvapilo, je že oslavovaný výkon Hauera ma až tak nezaujal na rozdiel od toho Beanovho. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Stopař není dokonalý film, ale atmosférou a neuvěřitelnou nepředvídaností dostane každého. Viděl jsem i remake z roku 2007 a musím říct, že až na Seana Beana, je originál o stupínek lepší. Když se zamyslíte nad samotným příběhem, vyjde vám z toho celkem jednoduchá pointa, ovšem zahrána a zrežírována na jedničku. Hlavně akce a napětí dělá snímek nezapomenutelným. Po shlédnutí tohoto filmu si pak vezměte stopaře do auta :-)....... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V minulosti tenhle film pro mě žádný kult nebyl. Není ani dnes, ale přeci jenom jsem na repete zaokrouhlil hodnocení směrem nahoru a hvězdu přidal. Ano Howell nikdy nebude můj favorit a po tom atmosférickém úvodu už se to zvrtne v přehlídku absurdit a scénaristických šíleností, ale jako typické osmdesátkové řemeslo to funguje. Mrazivý minimalismus profesionální akční scény a Rutger Hauer jako ztělesnění absolutního nepochopitelnýho zla. Co naplat takových poctivých kousků ze staré školy je třeba si dneska vážit.75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Podařilo se mi sehnat nejen dravou vizuální jízdu producenta Michaela Baye, ale i samotný (o jedenadvacet let starší) originál, který se dnes až možná diskutabilně řadí do zlatého fondu daného žánru. V něm se prohání démonický John Ryder v dlouhém splývavém kabátu coby tajemný stopař s bizarním smyslem pro humor, díky kterému si po premiéře asi dali řidiči záležet na tom, koho do auta pustí. Ač je Rutger Hauer v životní formě, tak nezabrání nespočtu logických nesrovnalostí a absurdního jednání, které se na hodnocení musí projevit!! Pevně věřím, že tehdy to náležitě fungovalo a tlačilo diváky do sedaček, ale zároveň předpokládám, že ti samí diváci tvůrcům nesežrali úplně všechno!! Jednou, a dost.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Červený Cadillac se ve 14. minutě filmu srazí s autobusem, přičemž vozidlu odpadne zadní chromovaný nárazník. V dalších záběrech je však nárazník již na svém místě, ačkoliv řidič z vozidla ani nevystoupil a po kratičkém zastavení jel dál. (BrianStorker)
  • Scenárista Eric Red prohlásil, že ho k napsání scénáře inspirovala písnička od skupiny The Doors "Riders on the Storm". (Chatterer)
  • C. Thomas Howell prohlásil, že se při natáčení opravdu bál Rutgera Hauera. Tento herec je známý svým intenzivním projevem. (Chatterer)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Reklama

Reklama