Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

sullafelix 

všechny recenze uživatele

film má slušný image...kamera .... protagonisti... ale je tu núdza o primárne a neodmysliteľné aspekty, ktoré by mali byť obsiahnuté v každej horrorovej kompozícii... o navodenie pocitu strachu... rovnako gore effecty.. tu nie sú žiadne ...typický nedostatok fenoménu Carpenter, ktorý nedokázal tento neduh preklenúť počas celého svojho tvorivého obdobia.....vyššie hodnotenie ako *** je z mojho pohladu nepripustne ... nakoľko potom by sme museli tak hodnotné diela talianskej horrorovej kinematografie ako produkovali FULCI a D´amato hodnotiť *********. Film skôr odporúčam deťom vo veku 8-15 rokov , nakoľko u nich su kritéria pre pre hodnotenie dobrého horroru posunuté ďaleko nižšie. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě efekty použité v tomhle filmu už značně zestárly a námět je vyloženě omšelý, jako by odněkud z 20. let minulého století, ale Carpenter je mistr béčkových hororů a dokáže z mála vytěžit maximum. Atmosféra filmu nechybí a lekaček i scén vyvolávajících napětí je víc než u současných hororů nabitých digitálními triky a disponujících slušným rozpočtem. Slušně odvedená práce, celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dnes sa mi s tými 80-tkami celkom darí. Je fakt, že viem byť k hororom z dávnych čias pomerne krutý, pričom len zriedka ktorý, čo len minimálne naplní moje očakávania. No toto je skutočne jeden z mála pri ktorom som nezaspal, čiže dejovo, nápadom, i celkovou prezentáciou ma viec než dostatočne zaujal. Výborné. Vo vtedajšej dome to musel byť poprask - 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud člověka zaujme nějaký film v dětství a dospívání, pak má k němu osobnější vztah. Jedním z takových filmů je pro mne Carpenterova mlha. Jistě, dnes se u něho nebojím, ale tehdy ano. Zneklidňující tajemno, nebezpečí skrývající se v mlze....podezřívám Kinga, že se zde inspiroval pro svoji povídku ( ale to mi nevadí, jeho Mlha se mi líbí). V rozhovoru Carpenter i jeho žena přiznávají, že točit vlastní mlhu nebylo nic jednoduchého. Bylo třeba se uchylovat k různým větrákům, hledat nejlepší úhly pro kameru, prostě si vyhráli....Po prvním zhlédnutí se mi vybavovaly stále dokola dvě věci - mlha šplhající po telegrafním sloupu, aby zkratovala vedení, a nemrtví v kostele....A také Adrienne Barbeauová na střeše majáku....A dlouho jsem míval z husté mlhy, která je v našich končinách poměrně častá, nepříjemný pocit...( Carpenterova hudba je zde stejně vynikající, jako například ve Věci či Halloweenu) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

V prípade Johna Carpentera pre mňa Hmla nikdy nebude tým, čím je Vec - kultovou nostalgickou spomienkou z detstva. Videla som ju až teraz a pohľad sa mi rozhodne nezahmlil blahom. Možno je to tým, že niektoré filmy (napr. Votrelec) si svoje čaro uchovajú aj po štvrťstoročí, a niektoré nie. Hmla sa pre mňa zaradila do druhej kategórie. Takmer som sa unudila k smrti. Atmosféru by som nazvala skôr otravnou ako hustou, hudbu (napísal Carpenter) príšernou a zápletku úbohou. O vyvrcholení ani nehovorím. Postavy ma nezaujali, erotické šepkanie “moderátorky” Stevie mi liezlo krkom a predvídateľná hrôza servírovaná s komerciálnym sadizmom ma tiež nenadchýňa. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 1,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Citát použitý na začiatku filmu pochádza z básne Edgara Allana Poea "Sen vo sne". Presnejšie, sú to posledné 2 verše z tejto básne. (beso74)
  • Šabľa, ktorú si je možné všimnúť u Blaka (Rob Bottin), je šabľa ľahkej jazdy vzor 1796. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama