Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

choze 

všechny recenze uživatele

Od podtitulkové sekvence z nočního městečka, do kterého přichází v mdlém zářivkovém světle Zlo, jde o krutě atmosférickou záležitost, která se bohužel zuby nehty drží svého banálního duchařského pozadí a nenabídne nic nového. Záběry mlhy zlověstně se převalující za dveřmi a přerušující elektřinu jsou ale velmi efektní (špičková scéna na lodi!). Zajímavé je obsazení poskládané z herců z předchozích Carpenterových filmů (Adrienne Barbeau a Tom Atkins z ÚTĚKU Z NEW YORKU, Jamie Lee Curtis a Nancy Kyes z HALLOWEENU, Darwin Joston z PŘEPADENÍ 13. OKRSKU a Charles Cyphers, který hrál ve všech třech filmech). ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

První jsem viděl remake, takže originál byl pro mě obrovským překvapením. Carpenter prostě umí...hlavní prim tu hraje jeho hudba a to jak skvěle umí navodit tu správnou horrorovou atmosféru. Dokonce tu ani člověk nenajde žádné gore a vůbec to nevadí...jak sám Carpenter říká v komentáři, tak většina scén s duchy (třeba masakr na rybářské lodi) byly dotočeny až posléze, čili původní záměr byl udělat něco více odlišného od Halloweenu. Já jsem si z tohoto filmu odnesl parádní horrorový zážitek a milovníkům horrorů můžu tuhle klasiku jen a jen doporučit. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, je rybníček Brčálník, totiž městečko Antonio Bay. A to městečko má kostlivce ve skříni a ti kostlivci se zhmotnili a přišli si pro pomstu. A ta pomsta byla zlá, milé děti, moc moc zlá. Tak běžte pěkně do postýlek a nezapomeňte se chovat slušně, nebo vás donutím dívat se na nedávné remake tohohle dílka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě efekty použité v tomhle filmu už značně zestárly a námět je vyloženě omšelý, jako by odněkud z 20. let minulého století, ale Carpenter je mistr béčkových hororů a dokáže z mála vytěžit maximum. Atmosféra filmu nechybí a lekaček i scén vyvolávajících napětí je víc než u současných hororů nabitých digitálními triky a disponujících slušným rozpočtem. Slušně odvedená práce, celkový dojem: 60 %. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po výbornom, napínavom intre následuje predohra s rozplietaním záhady. A čím bližšie sme k jej rozuzleniu a samotnému finále, tým menej sa bojíme. The Fog je veľmi pekne, širokoúhlo natočená, má slušnú carpenterovskú hudbu a atmosféru, ale chýba jej tajúpnosť príbehu, akými disponovali Halloween či Vec. To, KTO SÚ a PREČO ZABÍJAJÚ, nám malo byť iba naznačené, a nie naservírované vo forme nezmyselnej báchorky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Citát použitý na začiatku filmu pochádza z básne Edgara Allana Poea "Sen vo sne". Presnejšie, sú to posledné 2 verše z tejto básne. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama