Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní Carpenterův atmosférický horor, kterej hned od začátku navodí skvělou marzivou atmosféru, která graduje ve chvílích příchodu mlhy a až na pár chvil z ní po celej film nepoleví. Vrcholem filmu je pak závěrečnej 15 minutovej útok mlhy a to co s ní přichází, kdy film nabídne několik nervydrásajících hororových scén, tak jak se sluší a patří. Jen je škoda trošku malýho vykreslení postav, přece jenom to na mě v tomhle směru působilo mírně chladně, ale jinak se jedná o skoro až kultovní hororovou záležitost s hodně jednoduchou, ale za to správně působivou hudbou ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě efekty použité v tomhle filmu už značně zestárly a námět je vyloženě omšelý, jako by odněkud z 20. let minulého století, ale Carpenter je mistr béčkových hororů a dokáže z mála vytěžit maximum. Atmosféra filmu nechybí a lekaček i scén vyvolávajících napětí je víc než u současných hororů nabitých digitálními triky a disponujících slušným rozpočtem. Slušně odvedená práce, celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Ta pitomá moderátorka je snad jedna z nejhůř napsaných postav, na to můžete vzít jed! Její výstup, kdy varuje syna před nástupem mlhy posouvá snímek a stupínek dolů (mj. kde vůbec brala tu jistotu, že on zrovna v tu chvíli poslouchá její jiskřivou show?) a drtí celkem pracně budovanou atmosféru. Vtipné jsou na dnešní dobu i scény, ve kterých se náhle zjeví mlha a skupinka hnijících pirátů, jakoby jste do záběru z ničeho nic strčili jejich diorama. 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Carpenter ma lepsi kousky, ale i tak se tenhle horor celkem poved. Carpenter totiz hned od zacatku tlaci na pilu, behem uvodniho vypraveni nejakyho vaguse je jasna cela legenda a od ty doby tam sleha jeden strasidelnej zaber za druhym a skoro nepolevuje az do konce filmu. Proto je skoda, ze to tu pravou atmosferu ziska az nakejch 30 minut pred koncem, kdy to konecne zacne bejt tak napinavy a atmosfericky, jak se Carpenter od zacatku snazil. Jinak film nijak zvlast ale strasidelnej neni, sem tam se sice nejaka lekacka povede, ale tady jde hlavne o tu atmosferu a ta, jak uz sem psal, je perfektni az ke konci. A bohuzel se tu nehraje na nejaky gore sceny, clovek by cekal, ze kdyz nekoho rozslehaj hakem nebo mecem, tak bude vsude cakat krev, ale tady snad neukapne ani kapka. Co se tyce duchu namorniku, je veliky stesti, ze je Carpenter asi az na dva zabery vubec neukazuje zblizka a jsou to vzdy jen takovy tmavy postavy v mlze. Akorat ta mlha se teda buhvijak nepovedla, bud vypada jak kour a nebo je silene digitalni a sviti. Ale celkove se jedna o prijemnej a nadprumernej horurek, cemuz taky napomaha fajn hudba a potesila me pritomnost Jamie Lee Curtis, skoda, ze se nedostala vic ke slovu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po výbornom, napínavom intre následuje predohra s rozplietaním záhady. A čím bližšie sme k jej rozuzleniu a samotnému finále, tým menej sa bojíme. The Fog je veľmi pekne, širokoúhlo natočená, má slušnú carpenterovskú hudbu a atmosféru, ale chýba jej tajúpnosť príbehu, akými disponovali Halloween či Vec. To, KTO SÚ a PREČO ZABÍJAJÚ, nám malo byť iba naznačené, a nie naservírované vo forme nezmyselnej báchorky. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 1,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • John Carpenter se nechal slyšet, že inspirací ke vzniku filmu pro něj byla návštěva Stonehenge s producentkou a spoluautorkou scénáře Debrou Hill. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno