Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamkněte dveře. Zabdněte okna. Něco číhá v mlze! Kdysi navedli občané rybářského městečka Antonio Bay loď boháče Blakea v husté mlze na skaliska, kde ji po ztroskotání vyloupili. Po sto letech se Antonio Bay chystá na oslavu svého založení, do ulic však vtrhne zrádná mlha a s ní přízraky šestice utonulých námořníků v čele s Blakem! Přicházejí, aby pomstili svou smrt... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kategorie: Vyčpělý old school horor. Carpenter spoléhá na smrtelně přímočarý příběh z kategorie strašidelných pohádek a daří se mu budovat atmosféru, k čemuž mu dopomáhají kvalitní triky. Jinak nemá Mlha moc co říct. Bát se u ní prakticky nelze, gore scény se odehrávají mimo záběr kamery, postavy nemají téměř žádný prostor a jejich jediným smyslem zde je prostě fakt, že existují a buď zemřou, nebo ne. Smeknout zbývá opět jen před multitalentovaným Johnem Carpenterem, který vedle režie a scénáře obstaral i výborný soundtrack, střihl si vedlejší roličku a stvořil onu působivou atmosféru, která je největším kladem filmu. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jeden ze skvělých filmů Mistra Carpentera. Výborná atmosféra. Dobrá děj. Opravdu jsem měl chvílemi blbý pocit. Plno však nemůžu dát, protože se mi nějak nelíbil ten závěr, kdy jsme viděli námořníky v plné parádě, kdyby zůstali v mlze, bylo by to lepší. Ale jinak....tohle je prostě nefalšovaný horor, jak to mám rád. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Připadá mi,že se Carpenter snažil adaptovat na italské horory a povedlo se mu. Duchové jsou velmi staršidelní a tajemní,přesto mají svojí osobnost,atmosféra se dá krájet jako Vysočina. Film se nesnaží spoléhat jen vraždicí duchy, také na herce,kteří pracují před kamerou skvěle. Carpenter dokázal uvést na plátno stejnou hrůzu jako u Halloweenu a později u Věci. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Mlha" se od jiných podobných hororů liší především v tom, že žádný z herců nepřehrává a i konání postav je celkem uvěřitelné. John Carpenter sice svému řemeslu rozumí, ovšem pořádné hororové drámo rozpoutá až v poslední půlhodině. Jinak nemohu vyloženě říct, co by se mi na filmu nelíbilo, zároveň však nenacházím nic, co by mne přinutilo hodnotit výše než 60%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] John Carpenter u mě není vyloženě top režisér. Ani první Halloween mě až tak neuchvátil, ale další části  - to už bylo o dost lepší. Sem tam si jeho starší tvorby doplním, ale nic extra. Tato MLHA byla docela nudná a ničím zajímavá, ale vyloženě bych ji neodstřelil. Něco málo dobrého bych tam asi našel. Ten nápad nebyl špatný a ve finále to bylo i vcelku mírně napínavé. Ale efekty jsou opravdu mizerné. Herecké obsazení je na tom tak nějak obstojně. Hudba až tak výrazná není. Holt u Halloweenu se Carpenterovi jeho theme vyvedlo asi nejlépe. Co k tomuto hororu dál říci? Klidně bych dal jen 2*, ale kvůli úctě k režisérovi a ke skutečnosti, že to až tak zlé nebylo, resp. tam nebylo nic, co by mě vyloženě vytočilo, tak ty slabší 3* do slabého průměru z milosti tentokrát udělím. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Otec Malone (Hal Holbrook) číta v odkaze, ktorý nájde v múre, výstrahu pred nocou z 30. apríla na 1. mája, pred nocou, ktorá patrí mŕtvym. Je to odkaz na starý pohanský sviatok známy ako Valpuržinina noc alebo pálenie čarodejníc. (Valpurga bola saská bohyňa, patrónka čarodejníc.) (beso74)
  • V severoamerických kinech film utržil 21,3 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama