Reklama

Reklama

Kimecu no jaiba - Katanakadži no sato hen

(série)
  • Japonsko Katanakaji no Sato-hen (více)
Trailer 1
Japonsko, 2023, 5 h 20 min (Minutáž: 24–55 min)

Předloha:

Kojoharu Gotóge (komiks)

Kamera:

Júiči Terao

Hrají:

Akari Kitó, Nacuki Hanae, Hiro Šimono, Mamoru Mijano, Kósuke Toriumi, Tošio Furukawa, Jošicugu Macuoka, Kana Hanazawa, Rjótaró Okiaju, Kengo Kawaniši (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Třetí série opět navazuje tam, kde skončila ta druhá. Tandžiró, Nezuko, Inosuke a Zenitsu se pomalu zotavují po předchozích událostech. Při posledním boji Tandžiró opět přišel o svůj meč, přičemž tentokrát jeho výrobce Haganezuka přímo trucuje a odmítl Tandžirovi ukout nový, proto se taky společně s Nezuko vydává do skryté kovářské vesnice, která se zabývá jen a pouze výrobou čepelí pro zabijáky démonů, aby se Haganezukovi omluvil a přesvědčil ho, aby mu meč vyrobil ještě aspoň jednou. Co však nikdo nemohl tušit je, že se dva z vyšší šestky dvanácti démonních měsíců dozvěděli o tom, kde se tato skrytá kovářská vesnice nachází... (CarnTheNunya)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (18)

loki5

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehodnotím serie ani jednotlivé díly, ale Demon slayer je krásně nekonsistentní v rámci sérií což je více než dobře. Stálé zůstává originální a dva Hashiry je v této serii radost sledovat. I když je finale trochu slabší předchozí díly to vše skvěle vynahrazují. Vážně se těším co nabídnou Iguro, Gyomei a Sanemi. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě poslední epizody ty postavy nemají moce velký vývoj, jako tomu v předešlých řadách. Ano jeden šermíř se vyléčí a druhý odhalí zvláštní schopnosti, ale jinak nic. Vývoj postav mám rád. Místo konání a protivníci se setkali celkem náhodou. Boje stejné jako vždy. Ty různé měčové techniky vypadají u všech postav skoro stejně. Fakt v tom není skoro žádný viditelný rozdíl. Po použití si už nikdo nevzpomene co je co. Hudba mohla být výraznější. Místy velmi přeháněný a nucený humor a k tomu uřvané postavy se mě také nelíbí. ()

Reklama

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato sezóna Demon Slayera je absolutně úžasná a každý jeden díl jsem si neskutečně užil! Postavy tu opět fungují na výbornou, budování příběhu je fajn, zajímavé flashbacky, neskutečně Neskutečně NESKUTEČNĚ skvělá hudba (jak v intru, tak v outru), animace je zas a jednou naprosto dokonalá a opravdu jedna z nejlepších, kterou jsem kdy viděl, zvláště pak tu dostáváme epické souboje, které vypadají úchvatně a člověku každá epizoda uteče jako voda. Oproti minulým sériím bych také vyzdvihl "potitulkové" scény, které v Demon Slayerovi nejsou špatné, ale nikdy mě nijak extra neoslovily, nicméně v této sezóně je několik takových scének, které mě vcelku pobavili a pořád si je pamatuji. Jinak bych chtěl ještě opravdu vyzdvihnout postavy Tanjira, Nezuko, Genyo, Tokita a Mitsuri, kteří tu jsou absolutně boží a v poslední epizodě jsem si nebyl moc jistý, jak to vše dopadne, ačkoliv mé očekávání se nakonec potvrdilo. Našel bych i pár negativ a někomu se možná příběh může zdát trochu přímočarý a plný bojů, ale podle mě je to celkově tak povedené, že negativa je zbytečné hledat. Plný počet hvězdiček je málo, protože tuto sezónu Demon Slayera jsem si nesmírně užil... ()

Ymbecill 

všechny recenze uživatele

Další bohatá porce skvělé podívané. Mě to sice ze židle nevytrhlo, protože snaha zahrát na emoce se mé cynické p*dele ani nedotkla, ale fanoušci shounen-ů si bezesporu přijdou na své a nováčci v anime si užijí i nějaký ten doják. Cením si slušného pokroku v ději, k němuž S3 servíruje několik back-stories, kdy jedno z nich řadím ke svým nejoblíbenějším pasážím Demon Slayer-a. Fan-service značně posílil [2/9 a místy si sáhne i na šestku]. Přičtu-li občasná natahování a cringe, nenacházím další negativa. 8/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záleží ako sa na Swordsmith Village Arc pozrieme, ak si spomenieme na iné série Demon Slayera tak v ich konkurencii toto nemôže proste mať päť hviezd, ale ak si spomenieme na celkovú konkurenciu táto séria stále patrí na vrchol. Bohužiaľ tu dochádza k tomu, že človek si spomenie na neuveriteľne dobré súboje z predošlých dielov tak tu je to o stupienok nižšie a vlastne môžeme polemizovať či súboje nie sú to najdôležitejšie z Demon Slayera celkovo. Bohužiaľ záporný hrdinovia sú problém, lebo nemajú charizmu a ani nejaké extra dobré schopnosti a čo je ešte horšie ukázali nám hŕbu záporných hrdinov a všetci na mňa pôsobili oveľa lepšie tak potom som sa cítili, že vybrali vlastne dvoch tých najhorších a najnudnejších. Absencia Inosuka a Zenitsua mi nevadila, ale nepôsobilo to teda ako filler, keď tam neboli? To si zas nemyslím, že by táto séria bola zbytočná, alebo pôsobila ako filler len tu proste došlo k jemnému vyhoreniu a neschopnosti dodržať nastavenú latku, ale stále je táto séria výborná vo veľa hľadiskách. Emócie, humor, vizuálna stránka, dvaja vynikajúci nový hashirovia a Nezuko nám dávajú presne to čo potrebujeme, aby nás toto anime stále bavilo. Neviem či dokáže mať "bojové anime" plné hodnotenie na základe dodaných emócii skrz príbehy hashirov a príbeh Nezuko, ale pre mňa zrejme áno. Hlavný hrdina Tanjirou mi už tu pripadal príliš slabý na to koľko dielov sme s ním už prežili tak tu nemal skoro žiadny wau moment a ja už tak nejak potrebujem to, aby aj on bol silný a nezastaviteľný, lebo zatiaľ je silné len jeho odhodlanie. Ako som už spomínal príbehy Mitsuri a Muichirou sú výborné a vlastne Mitsuri je veľmi zaujímavý charakter a ona mi bude chýbať hlavne aj pre svoje zaujímavé schopnosti či vynikajúci unikátny meč. ()

Galerie (442)

Reklama

Reklama