Reklama

Reklama

Únos letadla

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je během sedmihodinového letu KA29 z Dubaje do Londýna uneseno letadlo, úspěšný korporátní vyjednavač Sam Nelson se pokouší pomocí svých profesionálních dovedností zachránit všechny na palubě. Stane se jeho vysoce riskantní strategie jeho zkázou? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi svizna akcna drama, ktora vie budovat napatie, ale k zaveru sklzava k typickemu klise, natahovaniu a ano, v tom navale emocii, straca logiku. Kazdopadne unoscovia, ale hlavne Idris, hraju pomerne uveritelne charaktery, a tak je velmi jednoduche nechat sa vtiahnut do deja. Slusny kratas, ktoreho zaverecny diel mi vsak prisiel prilis genericky a predvidatelny, akoby dosli napady. Odporucam. Nadpriemer. 65% ()

derek007 

všechny recenze uživatele

Některý seriály mají problém být v určitých okamžicích normální a musí tak vymyslet něco, co divákovi vyrazí dech, aby si řekl: no tak to jsem vážně nečekal. Přesně takovej pocit mám z konce jinak slušně se vyvíjejícího seriálu, kterej není ničím moc speciální až na to, že z únosců jde asi stejnej strach jako z naší uklízečky, když si neuklidím v pátek ze stolu (jako trochu strach z ní mám, ale ne moc). Idris ok. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI SE TO ZVRTLO V PRVNÍ HODINĚ, PŘEDSTAVTE SI DALŠÍCH ŠEST…“ Rozjezd parádní. Zkratkovitě, přesto celkem jasně představený osazenstvo, který nás má v uzavřeným prostoru letadla bavit – nebo srát. Následuje slušná partie a hodně postav hraje krátký, ale úderný role a většinou spíš baví, než serou. Ano, nevyhneme se podivnostem v jednání – třeba policie, ale na druhou stranu, nedělejme si nerealistický iluze. Dobrej thrillerovej seroš, ve kterým občas něco lehce zahapruje, ale ten, kdo nezažil únos letadla ví hovno, jak by se choval! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál bývá přirovnáván k sérii „24 hodin“. 2.) Thx za titule „Petra Kabeláčová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  *** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly na rozjezd a upřímně řečeno nijak zvlášť mě nezaujaly. Ne snad že by byly špatné, ale z mého pohledu to byl jen další rutinní únos. Nicméně od třetí epizody začala atmosféra houstnout jak na zemi, tak ve vzduchu, nervy ztráceli jak únosci, tak cestující a seriál začal budit zvědavost a to pořádnou. A s ní i nejistotu, protože až do konce jsem nebyl přesvědčen o tom, jak to celé dopadne. Na výbornou to vyšlo i herecky a vedle vynikajícího Elby jsem si užil i svého oblíbence Neila Maskella. A špatní nebyli ani herci ve vedlejší rolích. Nějaké bolístky tu sice jsou, ale díky výše zmíněnému se dají snadno přehlédnout. 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krasojízda Applu pokračuje! Apple aktuálně kraluje a po kvalitativní stránce převyšuje už Netflix. Po letošním parádním Silu je tu další velký hit a pořádný nářez, který v ranku Strhující napínavý breathless Thriller nemá letos konkurenci. Hodně se mi při sledování vybavila britská minisérie Bodyguard, která v jednotlivostech je Hijack velmi podobná. Jsem rád, že Idris Elba má konečně slušnou roli šitou na míru a nehraje v dalším propadáku. Hijack těží z atraktivního námětu, kde únosci unesou letadlo a na palubě je náhodou i vyjednavač Idris Elba, který se bude snažit celý únos rozvrátit. Téměř do konce seriálu netušíme, za jakým účelem únosci letadlo unesli a co vše je ve hře a v sázce, což je fajn. Divák může celý seriál hádat a vymýšlet si různé varianty. Seriál má velmi dobré tempo, sympatické postavy, výborně gradované napětí, je tu spousta cool a inteligentních nápadů a šlape jak linie v letadle, tak i linie na zemi, kde ministři celou tuhle situaci řeší. Finále je hodně satisfakční tečka po všech stránkách, zvrat na zvrat, samotný účel únosu je perfektně vymyšlený a napětím jsem pomalu začal šilhat ( fungují i emoce), hodně mě seriál vzal za koule a je velmi návykový. Rozhodně je zajímavé, že celý seriál se odehrává v reálném čase, tedy 6 hodin letu. 9/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Letouny, které zasahují u letadla nad Rumunskem, jsou Eurofightery Typhoon se znaky německého letectva. (pocket22)
  • Výroba začala 9. mája 2022 v Aylesbury a skončila 18. novembra 2022. (Arsenal83)
  • Letiště Győr-Pér v Maďarsku, kde měl letoun nouzově přistát, není schváleno pro provoz velkých dopravních letonů kategorie D, kterým Airbus A330 je. Nemá dostatečnou délku ani šířku dráhy pro přistání. (pocket22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama