Reklama

Reklama

Únos letadla

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je během sedmihodinového letu KA29 z Dubaje do Londýna uneseno letadlo, úspěšný korporátní vyjednavač Sam Nelson se pokouší pomocí svých profesionálních dovedností zachránit všechny na palubě. Stane se jeho vysoce riskantní strategie jeho zkázou? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě bylo velké překvapení! Na seriál jsem se začala dívat díky Idrisovi, jinak by mě to ani nenapadlo pustit a už od prvního dílu jsem sedělala přilepená na sedačce s otevřenou pusou. A co víc, díl od dílu je to lepší a lepší. Ano, má to své nelogičnosti, ale ten příběh je tak napínavě napsaný a natočený, že to se vše skvěle vyváží. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pokud se to zvrtlo v první hodině, představte si příštích šest!“ Po velmi dlouhé době série, kterou jsem zvládnul bez potíží za jeden víkend. A navíc jsem rozhodně v posledních letech viděl o dost děravější seriály... pokud beru daný žánr. Let KA29 z Dubaje do Londýna má potíže. Ano, komunikace kokpitu a země je poměrně jalová a samotný kapitán se zrovna neprojeví jako Mirek Dušín, naštěstí tu máme všímavého Idrise Elbu, protřelého obchodního vyjednavače, který chce prostě jen doletět za svou rodinou. A dole zase několik postav, kterým selský rozum něco říká. I když třeba představení letové dispečerky (jinak poměrně chaotické samoživitelky), která ze dvou tří vět od svých kolegů hned rozklíčuje, že tam nahoře mají problém, je dost úsměvné. Rovněž jsem si říkal, zda sedm epizod nebude příliš dlouhých, ale fungovalo to, a to i proto, že se v podstatě hraje v reálném čase. Thrillery navíc nefungují, pokud neexistují postavy, o které by se diváci měli zajímat. Tady jich máme poměrně dost. Motivace únosců sice mohla mít pevnější švy, nicméně různé povahové typy cestujících mnohé vynahrazují. Zároveň respektuju, že má někdo lepší znalosti o mezinárodním letovém provozu, nicméně nesledujeme dokument, ale thriller, který má hlavně napínat a bavit. Nelogičnosti byly, o tom žádná, ale rovněž pár slušných nápadů, spád i výrazná atmosféra. Za mě fajn. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl on brutálně natahované a řádně narkoleptiké mrdky Silo najmuli tentokráte soudruzi z manipulativního prodeje židopředražených nahryznutých jablek snobským kokotům za cenu dvou až tří stejně červených, avšak netknutých, dramaturga i scénáristu, kteří si nelibují v sáhodlouhém čumění do špajzu na to, jak jim plesniví džemy a tvrdne pečivo. Výsledkem jsou Negři v letadle aneb Čaukluku, parádně to odsejpající, napínavý, zábavný a vcelku originální seroš s veskrze sympatickým, charismatickým a solidně hrajícím Ydrysem. Seroš natolik záživný, že jsem mu schopen velkoryse odpustit těch pár s kokotismem hraničících logický lapsů, a dokonce i to, že do velkobritské tajné služby opět přiletovali dost odporný tranzistor, přičemž trestuhodně zdiskriminovali všechny amputáty, rozštěpáře i hermafrodity. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Krasojízda s úžasným Idrisem Elbou. Tohle jsem nečekal. Akční a zajímavé od začátku do konce a to v každém díle. Nikdy se člověk nenudí a kvalita je ve všech dílech stejná. Mrzí mě trošku ten konec, ale zase třeba je tu prostor pro druhou sérii a kdyby byla i když nemusí tak by mi to vůbec nevadilo. Jeden z nejpovedenějších seriálů ()

Kaluž odpad!

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg mi skrz jeho instáč nadělil dvouměsíční Apple TV+ zdarma v rámci proma na jeho nový rodinný film, který mě zas tak úplně netankuje, ale tak říkal jsem si, budou svátky, třeba tam něco dobrýho najdem a okoštujem. No a vyskočila tam na mě tahle letadlová hijackovina s Idrisem Elbou. Tak teda děkuju a hezký svátky, Marku... ALE TO PROMO SI PŘÍŠTĚ STRČ DO PRDELE. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Pre seriál postavili celý Airbus A330 v mierke 1:1, vrátane funkčného kokpitu. (Arsenal83)
  • Letiště Győr-Pér v Maďarsku, kde měl letoun nouzově přistát, není schváleno pro provoz velkých dopravních letonů kategorie D, kterým Airbus A330 je. Nemá dostatečnou délku ani šířku dráhy pro přistání. (pocket22)
  • Palubní připojení Wi-Fi není ve skutečnosti ovládáno přepínačem nad hlavami pilotů v kokpitu, nýbrž lze ovládat palubním personálem na dotykovém počítači u předních nástupních dveří letadla CIDS (Cabin Intercommunication Data System). (machonza)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama