Reklama

Reklama

Únos letadla

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je během sedmihodinového letu KA29 z Dubaje do Londýna uneseno letadlo, úspěšný korporátní vyjednavač Sam Nelson se pokouší pomocí svých profesionálních dovedností zachránit všechny na palubě. Stane se jeho vysoce riskantní strategie jeho zkázou? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Seriál roku a absolutní top "hijack" subžánru, který jsem sjel na jeden zátah a nedokázal jsem se od něj odtrhnout! Dlouho jsem neviděl seriál, který by současně splnil veškeré kolonky dobré kinematografie a o to víc se divím, že víceméně pluje pod mainstream radarem. Idris Elba je profesionální vyjednávač firem, jenž se omylem ocitne v uneseném letadle, ale naštěstí pro diváka, jeho one man show může začít. Jakožto hlavní postava je precizní, jeho charakter mu divák sežere od prvních minut a totéž se dá říct o fajn vykreslených záporácích i obyčejných cestujících letadla. Akce je dostatek, atmosféra už od prvního dílu houstne jako blázen a tolik napětí v jedné sérii jsme tady dlouho neměli. Má to brutální tempo, které ani na minutu nepoleví, výborné dialogy, přesvědčovací techniky Elby a jeho psychologické hrátky s únosci a ze všeho nejvíc mě tady uchvátily ty detaily a nápady, kterými se cestující dorozumívali, posílali si vzkazy a snažili se oblbnout padouchy. Nemám zde absolutně co vytknout, protože všechno seriál splnil na výbornou a ikdyž samotný koncept není nijak originální, jeho zpracování, detaily a celkové provedení je naprosto skvělé. A poslední 2 díly jsou vygradované až do absolutního stropu. TOP1! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi svizna akcna drama, ktora vie budovat napatie, ale k zaveru sklzava k typickemu klise, natahovaniu a ano, v tom navale emocii, straca logiku. Kazdopadne unoscovia, ale hlavne Idris, hraju pomerne uveritelne charaktery, a tak je velmi jednoduche nechat sa vtiahnut do deja. Slusny kratas, ktoreho zaverecny diel mi vsak prisiel prilis genericky a predvidatelny, akoby dosli napady. Odporucam. Nadpriemer. 65% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál, to mi celou dobu běželo hlavou a s každým dílem jsem si říkal, jak vynikající to mohl být seriál. Na pohled velice dobré, Idris Elba je regulérní nástupce Denzela Washingtona a je hlavním tahounem. Bohužel po slušně vygradovaném úvodu to začne scenáristicky velice drhnout. Nápad odehrát příběh v reálném čase je fajn ale brzy vyjde najevo, že vykrýt těch 6 hodin napětím, nebude úplně jednoduché a hlavně brzy vyjde najevo, že únosci jsou naprosto dementní amatéři a cestujícím vlastně nehrozí žádné nebezpečí. Těch kiksů, které udělají únosci, pasažéři i policie je tolik, že se nedají přehlédnout a celé realistické pojetí jde často do kopru a i v rámci béčkového akčňáku by to bylo moc. Únos letadla tak rozhodně je napínavým a dobře vypadajícím seriálem, který dokáže gradovat i napínat ale scénář to častokrát rozbije velice nepříjemným způsobem. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DŽÍZSFOKINKRÁJST. Je to historicky poprvé, co nějaký let proletěl z Dubaje až nad UK naladěn celou dobu na frekvenci letištní řídící věže Dubai, přičemž všecka další střediska řlp po cestě s ním na téže frekvenci spokojeně komunikovala. Takovéto blbosti máme rádi v bondovkách, sérii M:I či filmech od Emmericha. Ale tenhle sranec se tváří jako vrcholné drama. Cílovým publikem jsou zjevně lidi, kteří znají letadlo jen z vyprávění – a podle vyslintaných reakcí jich tady na ČSFD je spousta. Tu hvězdičku si to zaslouží jenom za těch pár realisticky působících věcí, jako je interiér letadla, nebo například interiér letadla a v neposlední řadě interiér letadla. Zbytek jsou Hadi v letadle bez hadů v letadle. Že řízení letového provozu je zde zobrazeno naprosto famtasmagoricky, to laik asi moc nepozná – dokonce i Pushing Tin je proti tomuto úplný dokument. Ale že v letadle je solidní randál od obtékajícího vzduchu a v zadní části kabiny od motorů, to laik ví. Tady je neustálé ticho. Celá ta zápletka, která mohla mít potenciál, je naprosto zbytečná, je-li vyprávěna jako historie světa v sovětské učebnici dějepisu. Naštěstí si lze tuhletu pachuť tlačenky namazané majolkou a servírované s palačinkami spravit filmy, jako je 7500 nebo United 93. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto thrillery a drámy s únosmi lietadiel. Nie, nie je v tom ani Hamás, ani Ál kaida, Arabi sú tentokrát mimo. je v tom trochu politiky, to však vôbec nevadí, pridáva to na reálnosti. Väčší problém som mal s chovaním hlavnej postavy (I. Elba), ktorému som to akosi neveril. Možno ani nie tak jeho, je pochopiteľné, že nejako zasiahnuť musel, ide skôr o chovanie teroristov, ktorí sa ním nechali manipulovať. Ktorý terorista by si dal kecať do svojich plánov od nejakého pasažiera. Hubu by som mu prelepil páskou, na ruky želiezka a bolo by po problémoch... Keďže je tu postáv pomerne dosť a stále sa niečo deje, tak to odsýpa a dá sa to pozrieť. Tých 7 dielov je tak akurát. Prikláňam sa k 4 hviezdam, ale priznávam mierne sklamanie, pretože som očakával nervy drásajúci thriller. 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Letiště Győr-Pér v Maďarsku, kde měl letoun nouzově přistát, není schváleno pro provoz velkých dopravních letonů kategorie D, kterým Airbus A330 je. Nemá dostatečnou délku ani šířku dráhy pro přistání. (pocket22)
  • Pre seriál postavili celý Airbus A330 v mierke 1:1, vrátane funkčného kokpitu. (Arsenal83)
  • Letouny, které zasahují u letadla nad Rumunskem, jsou Eurofightery Typhoon se znaky německého letectva. (pocket22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama