Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1966. Saya je poslední žijící členkou rodu původních upírů a díky jejím schopnostem pracuje pro tajnou americkou armádní složku, která se zabývá likvidací démonů. V přestrojení je vyslána na střední školu v Yokotě, kde má za úkol lokalizovat a následně zabít skupinu nestvůr, které mají na svědomí několik vražd zdejších obyvatel... (-Ravee-)

(více)

Recenze (67)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Takze poporadku, napred vytvarna stanka: Uchvatne. Animace postav je temer klasicka manga i kdyz precizne provedena. To co se ale odehrava na 'pozadi' je spise studije na tema: co vsechno dokaze top animace spojena s top CGI efekty. Uz pri prvni scene ve vlaku mate pocit, jako by animovane postavicky zabloudily do normalniho filmu - ale z nejakeho duvodu to pusobi zcela prirozene. Hudba: celkem nenapadna, ale kdyz se zaposlouchate velice dobra a perfektne dokresluje atmosferu. Pribeh: tak tady je ten hacek - Blood pusobi jako pilot serialu - bohuzel, zadny serial se nekona. Tvurci vas neuveritelne navnadi, rozhodi tucty otazniku a pak se otoci a jdou pryc... Problem neni ani tak to, ze bych chtel vedet 'jak to bylo dal' - naopak, chtel bych vedet 'co se stalo predtim'. Takze varovani pro vsechny: pokud neprekousnete nedotazene pribehy tak se Blood VYHNETE. SPOILER: Ten nejvetsi otaznik je podivna divka jmenem Saya (slovy jednoho z charakteru: "pokud vime, tak ona je posledni original"), ktera se jedinkrat neusmeje, malo mluvi, nosi sebou katanu a v sobe tichou zurivost. Neni ale vubec jasne, co je predmetem jeji nenavisti - snadna odpoved by byla ze ostatni upiri (z jejiho pohledu half-breeds?). Ale ze sceny nasledujici po te, co na letistni plose zabije jednoho z nich mi prijde, ze je ji jich spis lito... Saya pracuje - ci spis spolupracuje - s jakousi vladni agenturou, ale jakou ma motivaci? Nezda se, ze by ji k tomu nekdo nutil. Dalsi zahada jsou jeji vybuchy vzteku ve chvili, kdy se nekdo zmini o bohu. Tohle neni jen klasicky postoj upira ktery nesnasi krize a kostely, u Sayi mate spis pocit ze s NIM ma nevyrizene osobni ucty. A co jeji poznamka: "Mas stesti, ze nemuzu zabijet lidi"?? Otazniky, otazniky.. hruza :-) Ale ta atmosfera.. EDIT: serial tedy nakonec vzniknul pod nazvem "Blood+" a podle vseho neni spatny. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní akční hororový nářez, který sice občas kapičku zakulhá po animační stránce, podstatné ale je, že zábavy nabízí víc, než leckterý celovečerák - tak úžasně natřískaný je. PS.: A opravdu nedoporučuji koukat na jeho celovečerní zpreznění v režii Chrise Nahona. Nemuseli byste to přežít ve zdraví... ()

Reklama

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že nejsem velký fanda vampire témat, ale když se hned v začátečních titulcích objevil titulek o kooperaci s Mamoru Oshiim, byl jsem uveden v očekávání a v napětí něčeho většího. Příběh je na 48minut dobrý, ani vampire téma mi příliš nevadilo, drží se jistých pravidel, nastoluje jisté otázky (furt dokola...), jen jsem nepochopil, pokud byla "Sayo" onen The Last Vampire, japato se potom mohla prohánět po ulicích i ve dne...? (takže zas tak furt ne:) ) No ale vrátil bych se zpět k Oshiimu, protože se mi na tomto filmu velmi líbila vizuální stránka, která je jako okopírovaná z oshiova Ghost in the shell 2 - Innocence... Pozdaí jakoby děláno počítačem, kdežto postavy kreslené ručně... tudíž pozadí působící velmi plasticky a postavy velmi ploše, a když na to soustředím svůj pohled, jedno s druhým mi nějak nejde skloubit, ale přesto vždy nakonec jsem natolik zaměstán dějem, že si na tuto řekněme anomálii oko nakonec zvykne a vizuálně je ohromeno... další podoba s Innocence byla v barevnosti, hře světla a stínu... celkově mi to strašně připomínalo práci Mamoru Oshiiho. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám docela štěstí na dobré animované příběhy, které mají skvělou, hororovou atmosféru. „Blood: The Last Vampire“ je krásnou ukázkou toho, že horor je možné natočit v animované podobě. Má to výbornou atmosféru a také příběh není špatný. Tohle je něco, co by se dobře vyjímalo v nějaké delší sérii, což nakonec také vedlo ke spin-offům, které „Blood měl. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Nevýhodou tohoto snímečku je několik dost podstatných věcí. Především do očí bijící skutečnost, že film prakticky nemá žádnej začátek, jako bych seděl na promítačce a probudil se ve 40% filmu. Celý děj se opírá o základy, o kterých prakticky nic nevíme a ani závěr nám nic neosvětlí, kde se vzala jedna z prvních lovkyň upírů a kde se vzali samotní upíři. Kde se děj odehrává, jakou souvislost mají postavy atd atd...Další nevýhodou je animace. Po úvodních titulkách jsem měl pocit, že to bude něco na způsob Appleseed, ale kdepak. Perfektní animačku vystřídala poněkud zastaralejší. Ale i to bych překousl( až na to počáteční navnadění). "Role" učitelky mi přišla děsná a diváka jenom doslova obtěžovala. Je to obrovská škoda, čekal jsem větší zážitek, poněvadž jde přece jenom o japonský animovaný snímek a kucí se s tím většinou umí poprat. Tentokrát to ale nevyšlo 30% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama