Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvec Šálek je génius, který si své loutky vyrábí sám. Když ho však po školním představení uškrtí jeho vlastní loutka, vyšetřovatelé z ústavu se dostávají před složité otázky. Dokázal břichomluvec Šálek vytvořit umělého člověka podobného golemovi? A není to začátek procesu, na jehož konci nás všechny ovládne umělá inteligence? A dá se vůbec věřit vlastním smyslům? (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

bidja 

všechny recenze uživatele

Mě to snad začne i bavit. Je zajímavé (i u jiných seriálů) jak se mění režiséři, scénáristi. Jak přistupují k tomu vypsanému příběhu čí se drží téma. Pak tu budou situace s vlivem vstupu známějších herců coby epizodní hlavní postavy. Jinak tento díl v pop odkazech docela dobrý. S herci docela bojuji, ale Macháček ten svůj styl v poslední době posunul k lepšímu, skoro bych řekl, že obrátil. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokles 400 000 diváků mezi prvním a tímto druhým dílem, má to poloviční sledovanost než Polda s Matáskem, dokonce i Policie Hvar má větší sledovanost ... matematická jistota, která mluví za vše. Jedna hvězda za obsazení a vizuální stylizaci, jinak tam nefunguje lautr nic. A takové to trapný haló , že to je první seriál, kde hraje Macháček, tak myslím, že je to přestane bavit křičet do světa a Macháček na tohle radši zapomene. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl! ... tedy z těch prvních dvou ;-) Odlišný díl ve stylu Addamsovy rodiny s mysteriózním motivem. Ač správné rozřešení případu mne napadlo ještě dříve než ke zločinu vůbec došlo, to bylo o několik úrovní lepší než první díl. Rozuzlení skoro mysteriózního thrilleru se otočilo do parodicky humorné formy, která však postrádala pořádný zátah na bránici, takže jsem z toho opět trochu v rozpacích. Tak snad příště... Tomuto dílu bych dal pěkné tři hvězdy. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po katastrofickém propadu sledovanosti mají soudruzi opravdu co vysvětlovat, neboť po Primě má už i ČT svou Elišku a Damiána. Jelikož však České televizi nejde o příjmy z reklam (koncesionářské výpalné musí platit každý, kdo kolem sebe neťuká slepeckou holí), je jí to úplně jedno; hlavně, že se kouří z hlavně. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukazuje se, že zasazení do doby totáče by tam vlastně ani nemuselo být. Zřejmě kvůli tomu, že jde o koprodukční projekt, se tam mělo objevit jen minimum politiky a „reálného socialismu“. Což je škoda, protože kdyby to byl čistě česko-slovenský seriál, nabízelo by se hodně příležitostí, jak „pro našince“ vypatlaný totáč vtipně využít. - Tento díl navíc působil uspěchaně, jako by dalším limitem byla i na vteřinu přesně daná stopáž. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama