Reklama

Reklama

Zvony smrti

  • Velká Británie When Eight Bells Toll
Trailer

Obsahy(1)

Podle scénáře slavného skotského spisovatele Alistaira MacLeana (ZBRANĚ NAVARONE, KAM ORLI NELÉTAJÍ) vzniklo v roce 1971 akční krimi, ve kterém zazářil oscarový ANTHONY HOPKINS a přitažlivá manželka Alaina Delona NATHALIE DELONOVÁ. Film se nese přesně v duchu tehdejších bondovek, včetně akcí nabitých scén, krásných žen a charismatického hlavního hrdiny. Tím je v tomto případě britský agent Philip Calvert (HOPKINS), který je vyslán na tajnou misi ke skotským břehům. Právě zde totiž záhadně zmizela loď naložená zlatem. Neohroženému agentovi se sice podaří loď vypátrat, s hrůzou ale zjišťuje, že pravé nebezpečí číhá úplně jinde... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celý čas mi to pripomínalo taký lacnejší variant Jamesa Bonda. Hopkins, hoc ho ako herca veľmi uznávam, tu na rolu nedorástol (obrazne i doslova), veľmi dlho mi trvalo, než som si na toho malého neučasého kváziagenta v hlavnej úlohe zvykol. Na čom ale môže tento špionážny akčnák stavať je zaujímavé zasadenie morom bičovaných skalných útesov a ostrovčekov Škótska i netradičnú zostavičku postáv. Myslím, že to je atraktívnejšie i po atmosférickej stránke zaujímavejšie ako niekde pri slnečnom pobreží Malty, ktoré sa spomína v samotnom príbehu. Na Britov obstojné spracovanie, už len dopilovať zápletku a viac vygradovať záver. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Tento konkurenční pokus o bondovku ma nekolik zakladnich chyb: chybi ji nadhled (je tam sice komicka postava reditele tajne sluzby, ale atmosferu filmu spis narusuje), je horzne ponury (osklive pocasi a sero spis zpusobuji deprese nez prijmene napinavy zaztek), akcni sceny svou kvalitou patri na zacatek 60. let, rozhodne ne 70. a anthony hopkins je asi posledni herec na planete, ktery by se kdy hodil do hlavni role bondovkseho superspiona. Zbyva tak jen uderna titulni melodie, uranciva pani Delonova a prijmne necekana zaverecna tecka. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vidět Anthonyho Hopkinse jako tajného agenta, to se jen tak nevidí. :) Jen škoda, že Alistair McLean se nerozhodl, jestli píše scénář thrilleru, komedie, parodie nebo akčňáku. Ode všeho je tam trochu a ne vždy to spolu dobře klape. Ale zase skotské lokace jsou pěkné, Hopkins se jako tajný agent uvěřitelný, pár hlášek skvělých, zápletka pak je ale poněkud od určité chvíle průhledná a navíc mě naštvalo, že ten člun v poslední scéně nevybuchl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bond. James Bond. Tady vlastně Calvert. Philip Calvert, který si hraje na Bonda. Jenže s ploutvemi, šnorchlem, vrtulníkem a nefungující telefonní budkou to není snadné. Přesto se Calvert snaží, ale vše zůstává na půli cesty - spiknutí, napětí, akce i namachrované hlášky. A taky originální závěr s calvertgirl by Bond vyřešil určitě jinak. Ale, i když zapomeneme na 007, tak Zvony smrti stejně nic mimořádného nevyzvonily. Nicméně na film, který mezi diváky statečně uvedlo Řitka video, je to ještě celkem slušná záležitost. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další ze spousty pokusů napodobit bondovky. Tuhle tvůrci to totiž vzali zdánlivě za správný konec. Vykašlali se na krásné bondgirl, martini, luxus a karban a z Bonda si vzali napětí, akci a drsného hrdinu. Hopkinsův Calvert se s tím opravdu nepáře, je to poměrně cynický a drsný agent z nižších vrstev, co všem těm snobům nahoře nevěří. A Hopkins ač se na agenta nehodí a chybí mu charisma pozdějších let nebyl úplně špatný. A ve je filmu pár solidních akčních scén včetně krátké čistky "bond sídla". Ne není to akční film, jen trošku akčnější kriminálka, ale potěší to. Na straně druhé, vše ostatní je průměrné. Otravný snobský šéf, místo exotických lokací upršené skotské pobřeží, hudba nestydatě vykradená z bondovek, nijak objevný příběh a záporáci jsou v podstatě jen piráti kradnoucí zlato. Zkrátka průměr, který ale na hodinu a půl bez problémů zabaví. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama