Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

O cem to je? O zivote? O smrti? O porazce a vzestupu? O lasce? Nebo o nicem? Nevidim v tom rozdil. Celych prvnich 100minut filmu me silene nudilo, a tech 20 poslednich to nezachrani. Bohuzel, navstevu kina na tomhle snimku povazuju za vyhozene penize i cas :(, velke zklamani... Jo, a jeste dotaz, proc to mnozi nazyvaji komedii? ()

Molly 

všechny recenze uživatele

S Croweovými filmy to mám těžké - čekám od nich hodně. Jeho Singles či Na pokraji slávy jsou mými životabudiči, vždycky mě dokážou zahřát u srdce. Pak je tu Vanilkové nebe, které bylo... no, přiznám to, velkým zklamáním. Elizabethtown stojí někde mezi - nepostrádá Croweovu poetiku, vtipné dialogy ani skvělou hudbu, zato tam ale chybí to něco, co ve vás zanechá hlubší stopu a pocit uspokojení z filmu, který byl pro tvůrce něčím mnohem víc než jen prací. Bohužel, tak to cítím... Tak příště, Camerone, pořád v tebe věřím!:-) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe natočil aj lepšie filmy. To bezpochyby. Ale aj napriek tomu že sa Elizabethtown nemôže zrovnávať z filmami ako vanilkové nebo, alebo na pokraji slávy ešte neznamená, že nenesie typický Croweov rukopis a že to nie je príjemný film. Ja mám rád filmy, kde je hlavný hrdina na životnej križovatke a nevie čo zo sebou. Dáva mi to vždy taký pocit nádeje a zároveň elánu, že nikdy nieje neskoro niečo spraviť. Plus Bloom je tu naozaj sympaťák, ale len v scénach keď má byť sympatický. Keď sa snaží hrať, pôsobí až pateticky smiešne. Naopak Kirsten Dunst je neskutočne roztomilá. Jej výstupy som si dosítosti užil. Ale aj keď je stred filmu úplne zbytočný, moralizujúci a nudný, začiatok a hlavne koniec - také road tripovské prebudenie sú skvelo natočené a pre mňa bolo neskutočne príjemné sa na ne pozerať. A práve preto dávam 4 hviezdy aj keď by si film zaslúžil 3. Ale neviem. Dnes mi fakt sadlo si ho pozrieť. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown není ani tak romantická komedie, jako film o životě. A ačkoli se děj točí i kolem smrti otce hlavního hrdiny, vyznívá optimisticky a nejvíc se zasmějete právě u fórků týkajících se pohřbu. Kirsten Dunst je roztomilá, Orlando hraje zase o kousek líp než v Království nebeském (začínám věřit, že to jednou bude opravdový herec). Ale jako všechny Crowovi filmy, ani tenhle není pro všechny. Ale zkuste mu dát šanci, možná právě proto, že je trochu jiný, než jste zvyklí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Crowe ví jak zapůsobit na diváka, respektive na určitou skupinu diváků. Někomu bude připadat Elizabethtown jako vyumělkovaná sentimentální volovina, někomu jako upřímná jízda přímo od srdce. Řadím se do druhé skupiny, takže nemohu být s výsledkem nic než spokojen. Milostná linie je krásně obyčejná a přirozená, vyšperkovaná chytrými dialogy. Bloom je překvapivě ke koukání a Kirsten Dunst předvádí nejlepší a nejsympatičtější výkon své herecké kariéry. Rovněž Susan Sarandon je výtečná a její stepové představení je bravurní záležitost. Snímek který zahřeje u srdce především romanticky naladěné duše. Pro škarohlídy naprosto nepřístupné. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Navzdory hvězdné síle obou hlavních představitelů (Orlando Bloom má za sebou trilogii Pán prstenů a Kirsten Dunst dva Spider-Many) 57-milionový film vydělal během úvodního víkendu (14. – 16. 10. 2006) jen 10,6 mil. dolarů. Celkový obrat se vyšplhal na 26,6 milionů. (imro)
  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)
  • V snímku se původně měla objevit Jane Fonda, ale kvůli změnám v termínech natáčení si to rozmyslela. (imro)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama